شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
 
اقتصادی و سیاسی
 
 

از زمانی که پرونده هسته ای ایران بر روی میز شورای امنیت قرار گرفته است، تابحال چندین نشست میان ایران و کشورهای 1+5 برگزار شده است.
در سال 90، پس از وقفه ای چندین ماهه در نشست ها که به علت عدم توافق میان دو سوی منازعه به وجود آمده بود، دوباره در ماه های آخر سال، ایران و گروه 1+5 در استانبول بر سر میز مذاکراه نشستند.


مذاکرات مسکو هفتمین دور از گفت و گو های ایران و 1+5 در 10 سال گذشته و سومین دور گفت و گو ها در یک سال اخیر است.

رسانه ها اعلام کرده بودند که قرار است یک روز پیش از مذاکرات مسکو، دیداری میان اشتون و جلیلی برگزار شود، آنچه که دیروز تکذیب شد.

 
در آستانه نشست مسکو، باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، خواستار پایبند ماندن گروه ۱+۵ به توافقات استانبول 2 و بغداد و همچنین توافق صورت گرفته در مکالمه تلفنی جلیلی با کاترین اشتون شد.
وی در محل سفارت ایران با "لی یوچنگ"، نماینده چین که در نشست مسکو به جای نماینده قبلی آمده است، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار باقری با اشاره به نقش مثبت چین در مذاکرات خواستار پایبند ماندن گروه 5+1 به توافقات استانبول 2 و بغداد و همچنین توافق صورت گرفته در مکالمه تلفنی جلیلی با کاترین اشتون شد.

 

نماینده چین در این مذاکرات نیز تنها راه حل پرونده هسته‌ای ایران را مذاکره دانست و خواستار جدیت و عملگرایی 2 طرف در گفت‌وگوها شد.
در همین دیدار لی یوچنگ درخواست داشت که از همین حالا زمان و مکان دور بعدی مذاکرات مشخص شود که این درخواست مورد موافقت نماینده هسته ای ایران قرار نگرفت.
دو دور قبلی مذاکرات با فضای متفاوتی به پایان رسید. پس از مذاکرات استانبول، فضای خوش بینی در هر دو سوی منازعه حاکم شد.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگوها در خصوص برنامه هسته ای صلح آمیز ایران در استانبول را سازنده ارزیابی کرد و گفت: "ما اطمینان یافتیم که ایران جدی است. ما همچنین به دنبال این هستیم که ایران به الزامات بین المللی پایبند باشد. ایران باید حق برخورداری از برنامه هسته ای صلح آمیز را داشته باشد".

با وجود این، دور دوم مذاکرات که به مدت دو روز در بغداد برگزار شد، کمی متفاوت تمام شد.
بزرگترین دستاورد مذاکرات بغداد، مشخص شدن مکان دور بعدی بود که قرار شد مسکو باشد.

 

سعید جلیلی در پایان مذاکرات به همراه اشتون در یک کنفرانس خبری حاضر شد و درباره نتایج این دیدارهای دو روزه میان کشورهای ایران و گروه 1+5 گفت: "گفتگوها مفصل و طولانی بود، اما ناتمام ماند".

 

به گفته سعید جلیلی، در بغداد، "ایران در بسته پیشنهادی خود در بخش موضوعات غیر هسته ای، مسائل بحرین و امنیت انرژی را مطرح کرد و گروه 5+1 نیز موضوعات "دزدی دریایی و امنیت آبراه های دریایی و مبارزه با مواد مخدر را مطرح کردند".
جلیلی گفت که ایران بر داشتن چرخه سوخت هسته ای پافشاری دارد.

 

گفتگو با راشا تودی

 

 در آستانه دور جدید مذاکرات تهران و 1+5 در مسکو  سعید جلیلی با شبکه خبری "راشاتودی" روسیه مصاحبه کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در پاسخ به سوالی درباره نقاط مهم مورد مذاکره در گفت‌وگوها گفت: من معتقدم چیزی که باید با جزئیات مورد بررسی قرار گیرد تعدادی از پیشنهاداتی است که ما در گفت‌وگوهای بغداد مطرح کردیم. ما پنج زمینه عمده را مطرح کردیم. چهار مورد آن مربوط به انرژی هسته‌ای بود و یکی از آنها نیز درباره موضوعات مختلف بود. در همان زمان، طرف دیگر نیز یک پیشنهاد مطرح کرد.

 

وی ادامه داد: برای پیشرفت گفت‌وگوها به توافق در دو زمینه عمده نیازمندیم. نخست، ما به شدت مخالف تسلیحات کشتار جمعی هستیم. امروز جمهوری اسلامی ایران ظرفیت همکاری در زمینه خلع سلام و عدم انتشار تسلیحات اتمی را دارد. بنابراین این ظرفیت‌ها باید توسط جامعه جهانی استفاده شود. دوم، ما انتظار داریم که حق ایران در زمینه فناوری هسته‌ای که شامل غنی‌سازی اورانیوم می‌شود به رسمیت شناخته شده و احترام گذاشته شود. این موضوعی است که به طور شفاف توسط معاهده ان‌پی‌تی تعریف شده است. من معتقدم که بررسی کردن این دو موضوع به پیشبرد مذاکرات کمک خواهد کرد.


خبرنگار راشاتودی در ادامه این مصاحبه گفت که تاسیسات هسته‌ای ایران اخیرا هدف حمله سایبری دیگری قرار گرفت. چه میزان این تهدید جدی بوده و آیا پیچیدگی این چنین حملاتی در حال افزایش است، که سعید جلیلی در پاسخ گفت: شما می‌دانید که فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملا تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد. تمام فعالیت‌هایی که ایران هم اکنون به پیش می‌برد، در تطابق کامل با "ان‌پی‌تی" [پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی] است. این فعالیت‌ها با قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تطابق دارد. در واقع، جامعه جهانی هم اکنون نگران چیز دیگری است. چرا برخی این آزادی را دارند که علیه فعالیت‌هایی که صلح‌آمیز بوده و توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کنترل می‌شود و در تطابق با ان‌پی‌تی است حرف می‌زنند؟


پیشنهاد پخش مستقیم مذاکرات


یک هفته پیش از مذاکرات مسکو، جلیلی به مجلس رفت تا گزارشی از روند مذاکرات به نمایندگان بدهد .
وی در آنجا ضمن ارائه توضیح درباره مذاکرات پیشین، گفت: ایران در گفت وگوهای بغداد ۵ پیشنهاد مشخص را مطرح کرد. اعتقاد ایران این بود که اگر قرار است هفت کشور با هم گفت وگو داشته باشند نباید لزوما درباره مسائل هسته ای باشد و باید موضوعات دیگری نیز مطرح شود.


دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه افزود: موضوع بحرین از بحث هایی بود که توسط ایران مطرح شد و غربی ها نیز پیشنهاداتی در این زمینه داشتند مانند مبارزه با مواد مخدر که ایران نیز مخالفتی با آنها نداشت.
جلیلی اظهار داشت: نکته دوم این بود که اگر طرفی گامی برداشت و طرف دیگر متقابلا گامی بردارد ایران یک گام اساسی و جدی بردارد و تمام نگرانی غربی ها این است که فعالیت های هسته ای ایران دچار انحراف شود و این در حالی است که رهبر ایران در مورد حرام بودن استفاده از سلاح های کشتار جمعی فتوا دادند.


وی همچنین یادآور شده است: از مذاکرات بغداد پیشنهاد تک محوری مذاکرات به ۶ محور که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بود ارتقا پیدا کند و البته این پیشنهاد ایران پس از جلسه ۸ ساعته ۱+۵ پشت درهای بسته تا حدودی به موافقت رسید در ادامه همین روند بود که بنده به خانم اشتون درباره محورهای مذاکرات نامه ای زدم و تأکید کردم که بحث مذاکرات باید در محورهای ۶ گانه دنبال شود تا نتیجه ای منطقی و قابل استناد داشته باشد.


وی افزوده بود: "ما در مذاکرات ۳ مؤلفه اقتدار، منطق و ابتکار عمل را دنبال می کنیم که مؤلفه منطق نشان از اقتدارما است و با تمام قدرت از حقوق مردم ایران دفاع می کنیم در مذاکرات بغداد بنده به طرف مذاکره کننده پیشنهاد دادم که مذاکرات به صورت مستقیم در برابر رسانه ها پخش شود تا افکار عمومی جهان در جریان روند مذاکرات قرار بگیرند و حق را از ناحق تشخیص دهند".


در صورت قدم های مثبت طرف غربی، غنی سازی 20 درصد قابل مذاکره است

 


رییس‌جمهوری کشورمان در گفتگو با روزنامه فرانكفورتر آلمان گفت: ایران آمادگی دارد درباره مساله غنی سازی 20 درصد به عنوان موضوعی برای گفت و گو و همكاری مذاكره كند و امیدوارم در مذاكرات مسكو قدم های خوبی در این باره برداشته شود.

'محمود احمدی‌نژاد'در گفت و گو با این روزنامه افزود: اعتمادسازی موضوعی دوطرفه است و باید دید كه طرف مذاكرات هسته ای ایران در نقطه مقابل چه می‌كند و اگر قدم مثبتی در این زمینه برداشته شود، ما همیشه آماده همكاری بوده و هستیم و امیدوارم در مذاكرات مسكو قدم‌های خوبی برداشته شود.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه با توجه به پیچیده تر شدن اوضاع در سوریه، جمهوری اسلامی ایران چه نقشی در بهبود اوضاع این كشور می تواند داشته باشد، گفت: متأسفانه امروز شرایط در سوریه مناسب نیست و هر روز عده‌ بیشتری از مردم كشته شده و مسائل جدیدی در این كشور بوجود می‌آید.

رییس‌جمهور با اشاره به اینكه البته حادث شدن این شرایط تنها مختص سوریه نیست، اظهار داشت: نزدیك به 100 سال است، جریانی مدیریتی بر دنیا حاكم است كه مشكلات فراوانی را در جهان بوجود آورده؛ دوره طولانی جنگهای خسارت بار اول و دوم جهانی، جنگهای كره و ویتنام، جنگ خاورمیانه و جنگهایی در آفریقا و آمریكای جنوبی و امروز نیز درگیری‌های گسترده در سوریه، بحرین و یمن كه تمامی آنها حاصل حاكمیت مدیریت مذكور بر جهان و نظم برآمده از آن است.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینكه راهبرد جمهوری اسلامی ایران در سوریه و همه كشورهای دیگر، تأكید بر لزوم رعایت و احقاق حقوق اساسی مردم است، گفت: همه مردم باید از حق انتخاب آزاد برخوردار بوده، عدالت و احترام را تجربه كرده و خود برای اداره كشورشان تصمیم گیری كنند؛ این موضوعی است كه هیچ استثنایی نداشته و همه ملت‌ها باید به طور یكسان از این حقوق برخوردار باشند.

رییس‌جمهور با تأكید بر اینكه در همه دنیا از جمله كشورهای منطقه خاورمیانه و در آمریكا و اروپا باید اصلاحاتی صورت بگیرد، تصریح كرد: این اصلاحات باید در همه كشورها با تفاهم همگانی و عمومی ملت ها شكل گرفته و مقدمه‌ای برای دوستی میان مردم بوده و موجب ایجاد دشمنی و كینه‌ورزی نشود.

 

احمدی‌نژاد دخالت بیگانگان در امور داخلی كشورها را به عنوان مشكلی اساسی در مسیر این اصلاحات مورد تاكید قرار داد و اضافه كرد: متاسفانه دخالت های خارجی و بویژه دخالت‌های كشورهای عضو ناتو و سرازیر كردن اسلحه توسط آنان به كشورهای منطقه، شرایط را پیچیده كرده و به سمتی می برد كه حل آن هر روز بسیار دشوارتر از قبل می‌شود.

رییس‌جمهور با بیان اینكه هر انسانی كه از هر طرف درگیری ها كشته می‌شود، كینه‌ای جدید ایجاد می‌كند، گفت: معتقدم مسأله سوریه می‌توانست و می‌تواند به روش‌های بهتری از جمله گفتگو حل و فصل شود. باید حقوق اساسی مردم تأمین شده و هر رویدادی از جمله برگزاری انتخابات، تشكیل دولت و هر اقدامی در مسیر اصلاحات در فضای دوستی انجام شود.

 

احمدی‌نژاد افزود: متأسفانه منافع قدرت‌های بیگانه در روند اصلاحات دخیل شده و اجازه نمی‌دهد، تفاهم حاصل شده و به سرانجام برسد.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه آیا ایران راه‌حلی برای برقراری شرایطی همانند آنچه در یمن اتفاق افتاد در سوریه دارد؟ تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران بنا ندارد، در امور داخلی كشورها دخالت كند و محور تلاش هایش در مورد سوریه بر این اصل استوار است كه دیدگاه‌ها را به یكدیگر نزدیك و زمینه گفتگوها را فراهم كند.

 

احمدی‌نژاد اظهار داشت: همه مردم سوریه از هر گروه و طایفه‌ای كه هستند، در نظر ملت ایران محترم بوده و دوست داریم، آنها در صلح، امنیت و با عزت زندگی كنند و معتقدیم اگر سایر كشورها نیز همین منش را در مورد مشكلات سوریه پیش گیرند، مسایل این كشور با تفاهم حل خواهد شد.

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه نقش ایران در حال حاضر در سوریه چیست و آیا این كشور حضوری نظامی در سوریه دارد یا خیر؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران در تمامی نقاط دنیا، حتی آمریكا و اروپا حضور دارد، اما حضوری فرهنگی، انسانی و سیاسی كه در خدمت ایجاد صلح و تفاهم در همه نقاط جهان است.

 

احمدی‌نژاد تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران اساسا با هر اقدامی كه كینه‌ها را تشدید كرده، موجب ایجاد خشونت شده و جان انسان‌ها را از هر گروه و دسته ای كه هستند، به خطر بیندازد، مخالف است.

رییس‌جمهور در پاسخ به اصرار خبرنگار روزنامه فرانكفورتر در پاسخ این سوال كه آیا ایران هیچ حضور نظامی در سوریه ندارد؟ خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران در هیچ نقطه دنیا حضور نظامی ندارد. البته جمهوری اسلامی ایران با بیش از 100 كشور دنیا تبادل اطلاعات و ارتباط اطلاعاتی دارد و از سوی دیگر بسیاری از كشورها هستند كه از ایران در زمینه آموزش های نظامی كمك می گیرند و این موضوعی است كه در بسیاری از كشورهای دنیا معمول است.

 

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال كه آیا ایران برای حل مناقشات در سوریه می‌تواند بخشی از یك راه‌حل برای كاهش بحران‌ها باشد؟ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و امنیت برای همه ملت‌های جهان است.

رییس‌جمهور افزود: ایران در حال حاضر برای حل مشكلات بسیاری از كشورها از جمله بحرین، ‌لیبی و سوریه و حتی برای رفع مشكلات اساسی در اروپا پیشنهادهایی دارد، اما فضایی كه امروز ناتو و كشورهای عضو آن در دنیا ایجاد كرده اند، فضای مباحث منطقی و گفتگو نیست، بلكه فضایی یكطرفه و در جهت گسترش سلطه است كه این به ضرر همه خواهد بود.

 

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه آیا ایران به طور مشخص طرح و پیشنهادی برای حل مسائل سوریه دارد؟ خاطرنشان كرد: ایران تاكنون چندین بار تلاش كرده است، گروه‌های مختلف سوری را به یكدیگر نزدیك كرده و زمینه را برای گفتگو بین آنها مهیا كند، اما همواره در این مسیر تنها بوده و بسیاری از كشورهای منطقه، اروپا و آمریكا در نقطه مقابل این تلاش ها قرار داشته‌اند؛ امروز نیز جمهوری اسلامی ایران خواستار آن است كه با كمك همه طرف‌ها در سوریه روند مذاكره و گفتگو شكل گرفته و موضوعات و مسایل در همه سطوح با انتخاب، رای و تشخیص مردم حل شود.

 

رییس‌جمهور در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار روزنامه فرانكفورتر در پاسخ به سوالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاكرات پیش روی با كشورهای گروه 1+5 در مسكو، با توجه به نتایج حاصل شده از مذاكرات استانبول و بغداد، گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران روشن است؛ معتقدیم حقوق و قانون باید برای همه و به طور عادلانه و یكسان برقرار باشد و همواره به دنبال گفتگو و تفاهم بوده‌ایم و همچنان همین مسیر را دنبال می‌كنیم و لازم است متذكر شوم كه همه اینها در شرایطی است كه ایران تاكنون بیشترین همكاری را با آژانس داشته و در برخی موارد فراتر از قانون و تعهدات خود عمل كرده است.

 

احمدی‌نژاد افزود: جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای خوبی برای همكاری و اعتمادسازی متقابل دارد و امیدواریم در مذاكرات مسكو قدم‌هایی به جلو برداشته شود.

رییس‌جمهور با بیان اینكه دشمنی آمریكا و كشورهای اروپایی با ملت ایران موضوعی تازه و جدید نیست، تصریح كرد: نزدیك به 60 سال پیش دشمنان ملت ایران در این كشور كودتا و دولت ملی را ساقط كردند و برای مدت 25 سال رژیمی دیكتاتور را بر ایران حاكم كردند و پس از قیام مردم و به دست آوردن آزادی نیز همان كسانی كه همواره در برابر این ملت ایستاده بودند، در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، با تحریك رژیم بعثی صدام جنگی هشت ساله را به كشور ما تحمیل كردند و پس از ناكامی در تحقق اهداف تحمیل جنگ نیز هر روز به بهانه‌ای به دشمنی با ملت ایران ادامه داده‌اند.

 

احمدی‌نژاد با اشاره به اینكه امروز مستكبران به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای در برابر ملت ایران ایستاده‌اند، گفت: همه آنها می‌دانند كه جمهوری اسلامی ایران، هیچ تصمیم و نیتی برای ساخت تسلیحات هسته‌ای نداشته و اساسا چنین اقدامی را خلاف انسانیت می‌داند، اما به هر حال ملت ایران به بهانه‌جویی‌ها و دشمنی آنها عادت كرده است.

رییس‌جمهور در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانكفورتر كه دولت آلمان تصمیم گرفته است، بخاطر خطرات و حوادث احتمالی ناشی از استفاده از انرژی هسته‌ای، دیگر از آن استفاده نكند، چرا ایران باید برای استفاده از آن سختی‌ها و فشارهای زیادی را تحمل كند؟ اظهار داشت: دولت آلمان می‌تواند هر تصمیمی برای كشورش اتخاذ كند، اما این بدان معنا نیست كه ایران نیز باید همان كار را انجام دهد؛ اینطور نیست كه اگر دولت آلمان به صهیونیست‌ها مالیات پرداخت می‌كند، ما نیز اقدام به این عمل كنیم؛ البته بعید می‌دانم كشوری كه 40 الی 50 سال از انرژی هسته‌ای استفاده كرده، تصمیم به تعطیلی نیروگاه‌های خود گرفته باشد.

 

احمدی‌نژاد با تاكید بر اینكه باید برای همه ملت‌ها و كشورها حقوق مساوی قائل بود، افزود: جمهوری اسلامی ایران عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و حق استفاده صلح‌آمیز از این انرژی را دارد، در عین حال مجدانه بر اصل، حق بهره‌گیری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه و ممنوعیت برخورداری هر كشوری از بمب اتمی پافشاری می كند.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه چرا جمهوری اسلامی ایران اجازه بازرسی از تاسیسات پارچین را به بازرسان آژانس نمی‌دهد؟ تصریح كرد: انرژی هسته‌ای بیش از 16 كاربرد دارد كه مهمترین آنها مصارف پزشكی است؛ امروز بخش وسیعی از اورانیوم غنی شده در ایران در رآكتور تهران برای تولید دارو استفاده شده و بخشی هم برای نیروگاه بوشهر ذخیره می‌شود.

 

احمدی‌نژاد با تاكید بر اینكه درست به نظر نمی‌رسد، از كسی درباره استفاده از حق مسلم او سوال شود، ادامه داد: پارچین و بازرسی از آن در توافقات و مقررات میان ایران و آژانس وجود ندارد و اگر تصور كنیم آژانس تابع هیچ قانونی نبوده و هرگونه كه بخواهد می‌تواند عمل كند، این رویه منجر به ایجاد هرج و مرج خواهد شد؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قوانین مشخصی دارد كه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب آن تاكنون هرگونه همكاری را انجام داده و خواهد داد.

رییس‌جمهور با اشاره به اینكه به هر حال هر ملتی طراحی ها و برنامه هایی برای دفاع از خود دارد، تصریح كرد: ملت ایران در طول این سال‌ها شاهد آن بوده، كسانی كه اصرار به انجام بازرسی‌ها از ایران می‌كنند، صدام را با انواع سلاح های كشتار جمعی و حتی ممنوعه تجهیز كرده و به وسیله او جنگی هشت ساله را به ملت ایران تحمیل كردند و امروز نیز با حمایت از صهیونیست‌ها آنها را برای تهدید ایران تجهیز می‌كنند؛ ایران تنها كشوری است كه هرگونه اطلاعاتی از فعالیت‌های هسته‌ای و دانشمندان خود را در اختیار آژانس قرار داده است، اما در حالی كه آژانس متعهد است، این اطلاعات را به طور سری نگهداری كند، متاسفانه بلافاصله در شبكه‌های اطلاعاتی غربی و صهیونیستی منتشر می شوند.

 

احمدی‌نژاد با طرح این سوال كه اگر ایران نیز یكی از كشورهای وابسته به بلوك غرب و یا عضو ثابتی در شورای امنیت بود و دوست انگلیس و آمریكا بشمار می‌رفت و صدها مستشار آمریكایی در ایران زندگی می‌كردند، باز هم آژانس به همین منوال با آن برخورد می‌كرد؟ تصریح كرد: رفتارهای آژانس تبعیض‌آلود است و اساس مخالفت ایران نیز با همین شیوه مدیریتی است كه تبعیض را در دنیا حاكم و ملت‌ها را به درجه یك و دو تقسیم كرده و فقر، جنگ‌ها و كینه‌ها را بین ملت‌ها تحمیل نموده است.

رییس‌جمهور با تأكید بر اینكه ملت‌های جهان با یكدیگر دوست بوده و هیچ مشكل و دشمنی با هم ندارند، گفت: منافع نظام مدیریتی كه امروز بر جهان حاكم است، در ایجاد تبعیض، فقر و درگیری است و ما با این شیوه مدیریتی مخالف هستیم.

 

وی خاطرنشان كرد: تمام تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تحت نظر دوربین‌های آژانس قرار داشته و هر اقدام و جابجایی كه در آنها صورت می‌گیرد، حتی در مقیاس‌های بسیار كوچك به ثبت می‌رسد.

احمدی‌نژاد با بیان اینكه مستكبران می‌خواهند در برابر پیشرفت ملت‌ها ایستاده، جهان را با تبعیض اداره كرده و ملت‌ها را تحقیر كنند، اظهار داشت: سلطه طلبان پیشرفت‌های ماهواره‌ای، بیوتكنولوژی و نانوتكنولوژی ایران را تهدید قلمداد می‌كنند و این در حالی است كه كشورهایی وجود دارند كه بمب اتم هم دارند، اما از آنجا كه با مستكبران دوست هستند، نه تنها تحت فشار قرار نگرفته اند بلكه حتی مورد حمایت سلطه طلبان هستند.

 

رییس‌جمهور اظهار داشت: مطمئناً این تبعیض ها دنیا را به سقوط خواهد كشاند چرا كه دنیا باید با مشاركت همه مردم، همراه با عدالت و دوستی اداره شود.

احمدی‌نژاد خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران تاكنون به هیچ كشوری تجاوز نكرده اما امروز دشمنان ملت ایران در تمام اطراف مرزهای كشورمان نیروی نظامی دارند.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه اصرار بر تفاهم و اعتمادسازی و اعمال استانداردهای دوگانه و تأكید و اصرار ایران بر مواضع خود طی 10 سال گذشته باعث شده تا مذاكرات متعدد بی‌نتیجه بماند، آیا نباید پیشنهاداتی وجود داشته باشد كه منجر به رسیدن به راه‌حل در پرونده هسته ای ایران شود، گفت: قبول دارم كه باید این پیشنهادات وجود داشته باشد، اما آیا تا به حال ایرانیان به مردم اروپا دیكته كرده‌اند كه چطور باید زندگی كنند؟ معتقدیم مردم در هر كشوری باید خودشان در خصوص نحوه و چگونگی زندگی‌شان تصمیم بگیرند، ولی دولت‌های اروپایی به خود اجازه می‌دهند تا برای ملت ایران روش زندگی كردن، تعیین كنند و اعلام می‌كنند كه ما نباید از انرژی هسته‌ای صلح آمیز استفاده كنیم.

 


احمدی‌نژاد افزود: نه تنها موضوع هسته‌ای بلكه مبنای اینگونه رفتارها برای ما اهمیت دارد و معتقدیم كه اگر در نقطه‌ای اینگونه رفتار را بپذیریم در همه موارد مطرح شده از سوی آنان نیز باید پذیرای سخنان آنها باشیم.

رییس‌جمهور اظهار داشت: ما در گذشته و حال پیشنهادات خوبی برای حل موضوع هسته‌ای ایران داشته‌ایم، به گونه‌ای كه مدت دو سال و نیم، تمامی تأسیسات هسته‌ای خود را تعطیل كردیم اما دولت‌های اروپایی به جای تشكر از همكاری ایران توقعات را بالاتر برده و شروط بیشتری مقابل پای ملت ایران قرار دادند.

احمدی‌نژاد با طرح این سوال كه چرا دولت‌های اروپایی تلاشی برای جلب اعتماد ملت ایران را نمی كنند، تصریح كرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریكا و كشورهای اروپایی 6 قرارداد اتمی در دوره رژیم دیكتاتوری پهلوی با ایران امضا كرده بودند، اما به محض پیروزی انقلاب اسلامی به طور یكطرفه این قراردادها را لغو كردند و تنها دلیل و بهانه آنان برای این كار این بود كه ملت ایران می‌خواست روی پای خود بایستد.

 

رییس‌جمهور افزود: دولت فرانسه در حال حاضر یك میلیارد دلار تجهیزات اتمی به جمهوری اسلامی ایران بدهكار است و مواد غنی شده‌ متعلق به ایران از 33 سال پیش در این كشور نگه داشته شده و آنها این مواد را در اختیار ما قرار نمی‌دهند؛ ملت ایران چگونه می‌تواند به آنها اعتماد كند، در حالی كه به صورت یكطرفه قراردادهایشان با ایران را لغو كرده و ضمن هجمه و تهدید، دانشمندان ایرانی را نیز ترور می‌كنند.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه آیا ایران می‌تواند موضوع غنی‌سازی 20 درصد را به عنوان یك گام برای ادامه مذاكرات به بحث بگذارد؟ گفت: غنی‌سازی در سطح 20 درصد در ایران تنها برای تولید دارو انجام می‌شود و برخلاف تبلیغات دروغ، غنی‌سازی در این سطح به معنای نزدیك شدن به بمب اتم نیست.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینكه بخش قابل توجهی از اورانیوم غنی‌سازی شده در ایران برای تولید رادیو داروها تبدیل به سوخت رآكتور شده‌اند، تصریح كرد: نكته حائز اهمیت این است كه هر كس بتواند غنی‌سازی در سطح 3.5 درصد را انجام دهد تا هر درصد و میزان دیگری نیز می‌تواند آن را غنی نماید.

رییس‌جمهور با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام كرد كه اگر كشورهای اروپایی سوخت 20 درصد غنی شده را در اختیار ایران قرار دهند، اقدام به غنی‌سازی در این سطح نخواهد كرد، اظهار داشت: امروز نیز اگر آنان تضمین بدهند كه سوخت 20 درصد رآكتورهای ایران را تأمین می‌كنند، هیچ مشكلی نخواهیم داشت.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینكه تولید دارو با استفاده از اورانیوم غنی شده 20 درصدی در حقیقت موضوعی انسانی است، چرا كه فقط در ایران سالانه بیش از 800 هزار نفر از این قبیل داروها استفاده می‌كنند، تصریح كرد: زیاده‌خواهان حتی برای فروش دارو نیز برای ملت ایران شرط گذاشته‌اند و این در حالی است كه یك ملت باید با اتكا به توان داخلی نیازهای خود را تأمین كند و ملت ایران نمی‌تواند اجازه دهد كه بیماران در كشور خودشان بخاطر درگیری‌های سیاسی بین المللی از بین بروند و البته این در شرایطی است كه تولید اورانیوم 20 درصدی حق قانونی ایران و هر كشور دیگری است.

 

رییس‌جمهور با تأكید مجدد بر اینكه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا درباره این مسئله به عنوان موضوعی برای گفتگو و همكاری مذاكره كند، اظهار داشت: اعتمادسازی موضوعی دوطرفه است و باید دید كه آنها در نقطه مقابل چه می‌كنند و اگر قدم مثبتی در این زمینه بردارند ما همیشه آماده همكاری بوده و هستیم و امیدوارم در مذاكرات مسكو قدم‌های خوبی برداشته شود.

احمدی‌نژاد خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز از ایجاد فضای درگیری و تزاحم استقبال نكرده و نمی‌كند و آن را به ضرر همه ملت‌ها دانسته و همواره خواستار همكاری بجای درگیری بوده است.

رییس‌جمهور با بیان اینكه دولت‌های ناتو از درگیری با ایران هرگز سودی نخواهند برد، گفت: زمانی كه بسیاری از این كشورها در نقشه جغرافیایی جهان وجود نداشتند، ایران با قدمتی تاریخی جایگاهی درخشان در دنیا داشت؛ هیچ‌كس نمی‌تواند ایران را از جغرافیای جهان محو كند و تنها راه پیش روی آنان این است كه با ملت ایران دوست باشند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینكه مستكبران همیشه با ادبیاتی توهین‌آمیز با ملت بزرگ و فرهنگ‌ساز ایران سخن می‌گویند، اظهار داشت: ملت ایران همواره دوستدار همه مردم جهان بوده و هیچ‌گاه با مردم هیچ كشوری مشكل و دشمنی نداشته است و حتی هنگامی كه مردم قسمتی از آمریكا در اثر طوفان با مشكل مواجه شدند، ملت ایران در جهت یاری رساندن به آنها كمكهای خود را روانه این كشور كردند.

 

رییس‌جمهور با بیان اینكه به نفع دشمنان ملت ایران است كه رفتار خود را در قبال این ملت اصلاح كنند، گفت: آنها باید بدانند كه خاورمیانه هرگز به شرایط 100 سال گذشته برنخواهد گشت.

احمدی‌نژاد افزود: انگلیس و آمریكا می‌خواهند بر خاورمیانه و نفت منطقه مسلط شوند و در این مسیر برخی متحدین آمریكا و انگلیس نیز فقط نقش تامین كننده مالی برای تحقق این سلطه را ایفا می‌كنند، در حالی كه سود احتمالی آن به جیب زیاده‌طلبان بین‌المللی می رود.

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه آیا تحریم‌ها، تأثیری بر اقتصاد ایران داشته است؟ تصریح كرد: هیچگاه از درگیری استقبال نمی‌كنیم و معتقدیم كه در شرایط تحریم هر دو طرف ضرر می‌كنند و اینطور نیست كه فقط كشوری كه تحریم می‌شود، دچار زیان و خسارت شود.

 

احمدی‌نژاد ادامه داد: بسیاری از شركت‌ها و دولت‌ها پیشنهاد دادند كه ایران مسیر تجاری خود را از اروپا به سوی كشور آنان تغییر دهد، همانگونه كه در حال حاضر این اتفاق در حال انجام است. بدخواهان ملت ایران باید بدانند كه ایران كشوری نقطه‌ای و جزیره‌ای نیست و از اخم مستكبران هراسی ندارد؛ مشكلات ناشی از تحریم‌ها آن طور نیست كه بتواند ملت ایران را از دستیابی به اهداف خود منصرف كند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال كه آیا تحریم‌ها مشكلاتی را در زمینه فعالیت‌های نفتی ایران ایجاد كرده است؟ گفت: بالاخره تحریم تأثیرگذار است، اما این تأثیرات قطعاً دوطرفه خواهد بود و طرف مقابل ما نیز ضرر خواهد كرد؛ در حال حاضر پنج سال است كه اتحادیه اروپا ایران را تحریم كرده اما اگر بخواهید منصفانه ارزیابی كنید، باید بگویید كه در حال حاضر اوضاع اقتصادی و كسری بودجه در اروپا بیشتر است یا در جمهوری اسلامی ایران؟

 

رییس‌جمهور خاطرنشان كرد: امروز فشار اقتصادی بر مردم اروپا بسیار زیاد است و البته ما از این موضوع ناراحت هستیم، اما دوستی و دشمنی موضوعی دوطرفه است كه سود و زیان آن برای هر دو طرف خواهد بود، اما اگر دشمنان تصور می‌كنند كه با فشار اقتصادی اوضاع ایران بهم می‌ریزد، چنین آرزویی هیچگاه محقق نخواهد شد.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینكه حجم اقتصاد ایران در حال حاضر 1400 میلیارد دلار است، اظهار داشت: تجربه نشان داده كه ملت ایران هر جا و در هر مقطعی با تحریم مواجه شده ظرف مدت كوتاهی توانسته با اتكا به توان داخلی آن را جبران و و كالاهای مورد نیاز خود را تولید كند.

رییس‌جمهور با تأكید بر اینكه ما با نوع نگاه و رفتار غرب در مواجهه با ملت ایران مخالف هستیم و معتقدیم كه قانون باید برای همه یكسان باشد، خاطر نشان كرد:‌ مسیر دشمنی با ملت ایران مسیری بی‌نتیجه است كه قطعاً دشمنان بیشتر در آن ضرر خواهند كرد، چنانكه امروز در اثر مخالفت ها و دشمنی كشورهای اروپایی ارزش یورو در حال سقوط است.

 

احمدی‌نژاد اظهار كرد: چرا مردم اروپا باید بخاطر تصمیمات غلط سیاستمداران خود تحت فشار قرار داشته باشند، در حالی كه هیچ نقشی در پیدایش این شرایط نداشته و تنها هزینه تصمیمات سرمایه‌سالاران را پرداخت می‌كنند.

رییس‌جمهور در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانكفورتر مبنی بر اینكه تحریم‌ها را موجب كاهش تولیدات نفتی در ایران عنوان كرد، اظهار داشت: یكی از آرزوهای ما این است، روزی برسد كه ما هرگز نفت خود را صادر نكنیم و همه آن را در داخل كشور تبدیل به كالاهای مصرفی كنیم؛ بدخواهان و مستكبران تصور نكنند، می توانند ملتی همچون ایران را با كاهش خرید نفت، زمین بزنند.

 

احمدی‌نژاد تصریح كرد: تولید نفت پیش از انقلاب در ایران روزانه 6 میلیون بشكه و در حال حاضر 4 میلیون بشكه است؛ در آن دوران روزانه پنج میلیون و 400 هزار بشكه نفت از كشور صادر می‌شد و امروز تنها 2.5 میلیون بشكه نفت صادر می‌شود و اینها در حالی است كه جمعیت كشور دو برابر و سطح رفاه مردم 10 برابر شده است.

رییس‌جمهور با تاكید بر اینكه ملت ایران ملتی بزرگ است و راه پیشرفت و تعالی خود را پیدا كرده است، اظهار داشت: با این تفكر كه چند كشور خود را مالك و تصمیم‌گیر دنیا می‌دانند، مخالفیم؛ امروز برخی از دولت‌های اروپایی در حقیقت میراث‌داران دوران استعماری و برده‌داری هستند و نگاه اینچنین به دنیا داشته و برای تحقق اهدافشان، حتی ملت‌های خود را قربانی می‌كنند كه البته و خوشبختانه دولت آلمان سابقه استعماری در كارنامه خود ندارد، اما آنها باید اخلاق و رفتار خود را عوض كرده، به ملت‌ها احترام گذاشته و مسیر دوستی و همكاری را در پیش بگیرند.

 

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال كه در حالی كه طبق برخی گزارش ها نرخ بیكاری افزایش داشته و این مسئله نشان‌‌دهنده سخت‌تر شدن وضعیت معیشت مردم است، ارزیابی شما از سیاست اقتصادی دولت های نهم و دهم چیست؟ گفت:‌ مشكلات اقتصادی در همه جای دنیا وجود دارد اما باید همیشه شرایط را با هم مقایسه كنیم؛ طی سال‌های اخیر و در طول دوران دولت نهم و دهم ما پیشرفت‌های زیادی در همه زمینه‌ها از جمله بخش اقتصاد داشته‌ایم و حجم سرمایه‌گذاری‌ها و تولیدات اساسی در كشور چند برابر شده و این در حالیست كه حجم صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 45 میلیارد دلار رسیده است؛ البته مشكلاتی نیز وجود داشته اما مهم آن است كه بر آنها غلبه كرده و جلو خواهیم رفت.

 

رییس‌جمهور با اشاره به اینكه در 5 سال اخیر كه بحران اقتصادی جهانی بوقوع پیوسته و ملت ایران نیز مثل بقیه كشورها متأثر از این بحران جهانی بوده است، گفت: در دوره دولتهای نهم و دهم، در عرصه های علم و فناوری و صنعت و كشاورزی كارهای بزرگی به انجام رسیده، اما آنچه مسلم است این است كه ما هنوز در میانه راه قرار دارد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این گفته خبرنگار روزنامه فرانكفورتر مبنی بر اینكه قطع یارانه‌ها موجب افزایش قیمت‌ها و تورم در كشور شده و مردم از گرانی كالاهای اساسی در كشور گلایه دارند؟ تصریح كرد: اعتراض به اوضاع اقتصادی در همه جای دنیا وجود دارد، اما باید دید ملت ایران كه تحت تحریم است، مشكلات بیشتری دارد یا فرانسه و انگلیس و این سوال مطرح است كه اگر روزی آنها همچون ایران تحریم شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد.

 

رییس‌جمهور با بیان اینكه در جمهوری اسلامی مشكلات با یاری مردم حل می‌شود، گفت: موضوع مهم قدرت خرید مردم است نه سطح قیمت‌ها؛ تمامی آمارهای رسمی نشان می‌دهد كه قدرت خرید و سطح رفاه مردم در حال افزایش است؛ البته قطعاً مشكلاتی هم در این مسیر وجود دارد اما به فضل الهی بر همه آنها غلبه می‌كنیم.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص اظهار نظرهای گوناگون درباره پرونده فساد اقتصادی و نام‌ بردن از برخی افراد دولتی در این پرونده گفت: ایران كشوری آزاد است اما بخش مهمی از این بحث‌ها حقوقی و قضایی نبوده و بیشتر جنبه سیاسی دارد و تا هنگامی كه در یك مرجع قضایی موضوعی به اثبات نرسد، هیچ فردی مجرم نیست.

رییس‌جمهور با بیان اینكه تاكنون در هیچ دادگاهی علیه افرادی كه نام آنها مطرح می شود، اتهامی اثبات نشده است، گفت: اینها تنها ادعاهای برخی افراد است كه چندان مهم نیست.

 

احمدی‌نژاد در پاسخ به این گفته كه ایران كشوری قانونمند است و هیچ تحقیقاتی درباره افراد بدون دلیل نمی‌تواند صورت پذیرد، گفت: موضوع تحقیقات با اتهام‌زنی متفاوت است، اما متأسفانه برخی افراد هستند كه از آزادی سوء استفاده كرده و اقدام به اتهام‌زنی می‌كنند.

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و برخورد و بازداشت برخی از افراد گفت: انتخابات ریاست جمهوری دهم انتخاباتی باشكوه، آزاد و پاك بود كه نه دولت‌های مخالف و نه مدعیان داخلی نتوانستند سندی مبنی بر عدم آزادی و مخدوش بودن آن ارائه دهند و همه بر صحت آن اذعان كردند، اما برخی با سوءاستفاده از فضای بوجود آمده اقدام به تخریب ساختمان‌ها و فضای شهر كردند كه قوه قضائیه با آنها برخورد كرد.

احمدی‌نژاد با بیان اینكه قوه قضائیه در نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار دولت نبوده و مستقل عمل می‌كند و طبق قانون تصمیم‌گیری كرده و دولت هیچ دخالتی در آن ندارد، گفت: ممكن است در مواردی برخی افراد نسبت به برخی رفتارهای قضایی اعتراض داشته باشند، اما نمی‌توان در روند كار قوه قضائیه دخالت كرد. البته در مجموع اگر كسی تخلفی نكرده باشد، برخوردی با او نخواهد شد.

 

رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال كه برنامه وی برای انتخابات سال آینده و دوران پس از ریاست جمهوری خود چیست، گفت: تنها برنامه‌ای كه دارم این است كه به دانشگاه بازگشته و به كار علمی خود ادامه دهم.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینكه مردم ایران بنده را به مدت هشت سال به عنوان رییس‌جمهور انتخاب كردند و پس از پایان این دوران هیچ طرح سیاسی خاصی ندارم، گفت: البته بنده سیاستمدار هستم ولی نه با آن تفسیری كه در غرب وجود دارد، چنانكه پیش از این دوران نیز فعالیت سیاسی داشته‌ام، اما اینكه بخواهم پس از پایان دوران ریاست جمهوری حزب و گروهی تاسیس كنم، اینطور نخواهد بود.

 

رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه عده‌ای می‌گویند كه شما می‌خواهید مدل روسیه را در ایران اجرا كرده و پس از مدتی دوباره به عنوان رییس‌جمهور بكار برگردید، گفت: كار در طول این 8 سال برای همه ما كافی است، ضمن اینكه در ایران حكومت حزبی نبوده و وابسته به انتخاب مردم است البته برخی افراد بداخلاقی و رفتار ناصحیح دارند اما ملت ما در نهایت انتخابی آزادانه دارد.

احمدی‌نژاد خاطر نشان كرد: البته میان بنده و مردم رابطه‌ای ویژه برقرار است و من با همه وجودم ملت ایران را دوست دارم و آنها نیز نسبت به بنده اظهار محبت می‌كنند كه این انرژی بسیار خوبی برای كار و تلاش در مسیر سازندگی و پیشرفت ایران به انسان می دهد.

شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز که به ویلاگ این بنده سری زده اید و امید وارم که در وبلاگ من 1 مطابی رو پیدا کنی که به درد شما بخوره و بتوانی از آن استفاده مفید را انجام بدی . با نظرات خود ما را در انجام هر چه بهتر شدن وبلاگ یاری نمایید. شماره تماس با من 09141668615
شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
خودرویی که شکل عوض می کند ثبت نام کاردانی به کارشناسی رژه کالسکه های عجیب و جالب در کراسنودار روسیه ... :: بزرگترین سنگ دنیا ... جدیدترین لباس عروس های تیر ماه 91 تصاویر دیدنی از عجیب ترین داشبورد های اتومبیل در جهان توصیه‌ های مهم امنیتی به کاربران گوشی های هوشمند زیبا ترین عکس های جدید عاشقانه ساخت ماوس هیبریدی جدید! عکس های زیبا از دریا عکس ترسناک‌ترین استخر دنیا «درهای بند ما در زندان همیشه بسته است» آموزش تصویری SQL Server 2008 قسمت 1 پیامک بازی با ((یارانه دهنده محترم)) بر سر یارانه پدیدار شدن آیات قرآن بر بدن یک نوزاد (+عکس) بدن كودک تبریزی خاصیت مغناطیسی دارد (+عکس) ماشین از دیدگاه دختر خانوووما + تصاویر بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس چی میشد اگه این هالیوودی ها پشمالو بودند ؟! اینم از مجلس ایران.....ببین!!!+عکس بوسیدن فاطمه معتمد آریا توسط مجری مرد + عکس همه چیز در مورد شب زفاف دختر ۱۵ ساله که با ۲ ماه تن فروشی میلیونر شد + عکس شگفت انگیزترین ماهی کشور + عکس بلعیدن دست مردی توسط تمساح + تصاویرباور نکردنی 18+ بوی بد دهان دلیل کشته شدن یک نو عروس 17 ساله مراقبت یک سگ از جوجه غاز یتیم!/عکس بازداشت دختر نیمه عریان وزیر در خانه فساد!! +عکس خطرناک ترین بدلکاری سال+عکس مردی که با جنازه زنش چندین سال همبستری میکرد+عکس عکس های شخصی لیلا اوتادی در منزلش! شركت تك رايانه انلد ویروس جدید کامپیوتر آموزش ساختن ویروس تبلت Kindle Fire به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود پرواز ۴۸ ساعته هواپیمای خورشیدی! بی بی قصه های مجید درگذشت
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان درسی و آدرس fardin.851165965.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان