اقتصادی و سیاسی
 
 
سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, :: 21:26 ::  نويسنده : فردین

چگونه در مورد "ازدواج" با نامزد خود صحبت کنیم؟


 

 چگونه در مورد شما می توانید به راحتی با لب های زیبا و شیرین خود هر کس را اغوا کنید و با بذله گویی و شوخ طبعی خود او را شیفته خودتان سازید. اما متاسفانه زمانی که نوبت به بحث و گفتگو می رسد، هیچ یک از موارد بالا به شما کمک نمی کنند. زبانتان بند می آید و اصلا نمی توانید
 

چگونه در مورد "ازدواج" با نامزد خود صحبت کنیم؟
این مطلب یکی از موارد بسیار حساس و ضروری، در هر رابطه سالم زناشویی میباشد. پیش از اینکه لب به سخن بگشایید و بگویید: " عزیزم ما باید…" ابتدا به نصایح ما در این زمینه گوش کنید.

شما می توانید به راحتی با لب های زیبا و شیرین خود هر کس را اغوا کنید و با بذله گویی و شوخ طبعی خود او را شیفته خودتان سازید. اما متاسفانه زمانی که نوبت به بحث و گفتگو می رسد، هیچ یک از موارد بالا به شما کمک نمی کنند. زبانتان بند می آید و اصلا نمی توانید لب به سخن گفتن بگشایید. معمولا خانمها در یک چنین شرایطی سراغ کلیشه ها می روند و شروع می کنند به غر زدن و در مقابل، آقایون نیز شدیدترین حالت دفاعی را به خود می گیرند. به هر حال یکی از طرفین عصبانی شده به دیگری آسیب روحی می رساند و به طور کلی باعث انحراف هر دو از مسیر اصلی زندگی شان می گردد.

ما هم به همین دلیل اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. مراحل آغازی در هر رابطه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. شما باید تا حدی عواقب همه کارهای خود را در نظر بگیرید. ما راههایی را پیشنهاد می کنیم که از آن طریق بتوانید خیلی راحت تر مکالمه مسالمت آمیزی با هم داشته باشید. در ضمن با بهره گیری از این نکات، گفتگوی شما موثر و سودمند نیز خواهد بود.

نکته مکالمه ای 1 : هدفمند بودن

پیش از اینکه بحث های طعن آمیز را شروع کنید، باید به اهداف خود فکر کنید. "شارین ولف" نویسنده کتاب " تاکتیک های قرار ملاقات" معتقد است: "اشتباه اکثر خانم ها این است که خودشان هم نمی دانند از همسرشان چه می خواهند. آنها انتظار دارند که همسرشان پاسخ این سوال که ارتباطمان به کجا ختم خواهد شد را سریعا بدهند بدون اینکه خودشان جواب روشنی برای این پرسش داشته باشند."مطرح کردن این سوال اصلا عادلانه نیست.

به ارتباطی که در آرزوی آن هستید فکر کنید. آیا می خواهید صرفا با هم قرار ملاقات داشته باشید؟ قصد دارید در کنار هم زندگی کنید؟ تمایل به نامزد کردن دارید؟ سپس آمال رمانتیک خود را با حقایق موجود در زندگیتان تطبیق دهید. ممکن است آنقدر سرتان شلوغ باشد که زمان کافی نداشته باشید و یا شاید برنامه برای مسافرت ریخته باشید. گاهی آنقدر خانم ها غرق در آرزوی کسب تعهد از جانب آقایون می شوند که به هیچ وجه فکر نمی کنند که ممکن است خودشان آمادگی لازم برای این امر را نداشته باشند.

زمانی که تمام قضایا را با خودتان تحلیل و بررسی کردید، نوبت به آن می رسد که میزان علاقه نامزد خود را بسنجید. توجه: آیا او شما را در داخل برنامه های آینده اش شریک می داند؟ آیا خانواده اش را ملاقات کرده اید؟ آیا او در مقابل دوستانش با شما راحت است؟ تمام این موارد نمونه های خوبی برای نشان دادن نیات درونی او هستند. اما اگر او هفته ای یک مرتبه با شما بیشتر قرار نگذاشت و از کارهای خود زمانیکه با او نیستید صحبتی به میان نیاورد، شما بهتر است جایگاه اصلی خود را پیدا کرده و فکر او را از ذهنتان بیرون کنید.

نهایتا تحلیل کنید که آرزو هایی که در سر می پرورانید تا چه حد به واقعیت نزدیک هستند. "تینا" 26 ساله از تجربه شخصی اش با ما سخن می گوید: "پس از چند ماه که ما به طور تصادفی شروع کردیم به ملاقات هم، او از من خواست تا به طور رسمی نامزدی خودم با او را اعلام کنم. این امر برای من کاملا غیر قابل منتظره بود، چراکه ما فقط چندین قرار ملاقات ساده با هم داشتیم. من به او علاقه داشتم اما از آنجاییکه این پیشنهاد برایم کمی عجیب و غریب آمد، به خاطر همین تصمیم گرفتم تا با او قرار ملاقات نگذارم."

نکته مکالمه ای 2: انتخاب مکان مناسب

عکس العمل همسرتان، ارتباط تنگاتنگی به زمان و جو موجود دارد. شاید به نظر برخی از افراد، قبل و بعد از رابطه جنسی زمان مناسبی برای باز کردن صحبت باشد، اما باید به خاطر داشته باشید که این تفکر اشتباه است. او هر چقدر هم که آرام باشد، باز هم ذهنش به درستی واکنش نشان نمی دهد. و برای اینکه به نحوی به صحبت های خود با شما خاتمه دهد، بدون عمد، با تمام گفته هایتان موافقت می کند. همچنین زمانی که تصور کند شما او را به دام انداخته اید مثلا در ماشین، هنگام صرف یک شام رمانتیک، به هیچ وجه شاهد عکس العمل مناسب نخواهید بود. همچنین در مقابل دوستان و اقوام نیز باید دهان خود را ببندید؛ چراکه احتمال دارد او در معرض دید همگان با شما مشاجره کند.

بهترین زمان موقعی است که او در حال گرم کردن سر خود است. زمانی می توانید با یک مرد صحبت کنید که در حال انجام دادن یک فعالیت جسمی است. البته باید مراقب باشید که فعالیت او به نحوی باشد که بتواند همزمان بر روی حرف های شما نیز تمرکز کند. مثلا تمیز کردن میز پس از اتمام غذا و یا وقتی بی هدف کانال های تلویزیون را بالا پایین می کند، همه از موارد خوبی در این زمینه هستند.

برای برقراری ارتباط هر چه بهتر می توانید گفتگو را مثلا زمانی که از تماشای یک فیلم در سینما که هر دو از آن لذت برده اید، شروع کنید. او اگر نسبت به شما احساس نزدیکی کند با علاقه بیشتری در مورد رابطه خود با شما صحبت می کند.

نکته مکالمه ای 3: کلمات را به دقت انتخاب کنید

می توان با یک اشتباه لپی موجب غرق شدن یک کشتی شد پس باید خیلی مراقب حرف زدن خود باشید. مرحله اول: از لغات کلیشه ای استفاده نکنید. زمانیکه یک مرد ازهمسر خود عبارت "ما باید با هم صحبت کنیم" را می شنود، احساس می کند که قرار است مورد انتقاد قرار بگیرد. زمانیکه به او می گویید: "فکر می کنی رابطه ما به کجا ختم می شود؟" او یک حالت تدافعی به خود می گیرد. به جای استفاده از چنین عباراتی می توانید از جمله های مثبتی استفاده کنید تا او نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. "نگار" 31 ساله از تجربه موفقیت آمیز خود با ما صحبت می کند: "من پس از گذشت 3 سال احساس نزدیکی خیلی زیادی به او پیدا کرده و با او مانوس شده بودم. با هم نشستیم به صحبت کردن در مورد تک همسری و بعد از یک بحث داغ، به نتیجه قابل قبولی دست پیدا کردیم. صحبت مستقیم و صادقانه با او باعث شد تا من به تمام خواست هایم برسم."

بهترین تکنیک این است که طوری اهداف خود را بیان کنید که در چهارچوب علاقه او قرار بگیرند. می توانید از عباراتی نظیر: "من داشتم در مورد ارتباطمون فکر می کردم، من احساس می کنم زمانیکه با هم هستیم خوشحالم، به این خاطر دوست دارم ارتباط کمی جدی تر شود؛ نظر تو در این مورد چیست؟" استفاده کنید. با ادای این کلمات او متوجه می شود که نظر شخصی اش برای شما اهمیت دارد و مجبور نیست همان جوابی که شما در انتظار شنیدن آن هستید را به زبان بیاورد.

یک رویکرد دیگر به ما آموزش می دهد تا با شوهر خود هدفمند، مستقیم، واضح و عقلانی گفتگو کنیم. استفاده از کلمات دو پهلو مانند: من احساس می کنم، من نیاز دارم.... باعث می شود تا او نتواند به خوبی منظور شما را درک کند. همچنین استفاده از کلمه من "نیاز" دارم شما را به او وابسته می کند و این مسئله خود یک نقطه تباهی بزرگی است.

اگر جواب مورد نظر خود را از او نگرفتید، نباید خیلی سریع عکس العمل نشان داده و خود را عصبانی و ناراحت کنید، بلکه باید همچنان خونسردی خود را حفظ کنید و اصلا کاری نکنید تا او نظر خود را تغییر دهد.

به جای این کار، باید با هم توافق کنید که این موضوع را در یک ملاقات دیگر، بیشتر تجزیه تحلیل کنید. و از زمان باقیمانده بیشترین لذت را ببرید. سعی کنید با افرادی که متعهل هستند رفت و آمد کنید تا این تصور غلط که با شروع ازدواج، زندگی به پایان خواهد رسید، از ذهن او پاک شود. زمانی که موقع گفتگو فرا می رسد، باید او را پیشاپیش از مقاصد خود آگاه کنید.

نکته مکالمه ای 4: قرارداد ببندید

زمانی که هر دو بر سر ابراز احساس بیشتر و پیشرفت در رابطه موافقت کردید، انتقال به مرحله بعدی را به آهستگی شروع کنید. در طول این زمان شوهرتان به اندازه کافی فرصت دارد تا در مورد تصمیم خود بیشتر فکر کرده و به این نتیجه برسد که تصمیم درستی اتخاذ نموده است.

پس از اینکه رابطه شما قدری صمیمی تر شد، رفته رفته او را به عنوان نامزد به خانواده و دوستان خود معرفی کنید. اما اگر شما با سرعت زیاد این کار را انجام دهید، او قدری آشفته شده و حتی اگر دوست داشته باشد، باز هم ترجیح می دهد از تمام این مسائل کناره گیری کند. سعی نکنید خیلی سریع به محل زندگی او اسباب کشی کنید. به جای این کار، آگهی های روزنامه پیرامون خرید و فروش ملک را بگیرید و در کنار او به دنبال خانه مناسب بگردید. با این کار او احساس می کند که در رابطه به اندازه شما سهم دارد.

باید توجه داشته باشید که آهستگی به معنای رکود نیست. به عنوان مثال اگر شما دو نفر با هم توافق کردید که کلید های آپارتمان هایتان را به هم بدهید و یک ماه از این قضیه گذشته باشد و او هنوز هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده باشد، باید بدانید که او در حال وقت کشی کردن است. اگر واقعا از شرایط فعلی خود خسته شده باشید، می توانید به راحتی با او خداحافظی کنید. "سارا" در مورد رابطه قبلی خود اینچنین می گوید: " درست زمانی که در آستانه ازدواج قرار داشتم، نامزد قبلی ام آمد و گفت من واقعا تو را دوست دارم و دلیل اینکه هیچ گاه به تو پیشنهاد ندادم این بوده که احساس می کردم به من جواب مثبت نمی دهی؛ من هم یک کار احمقانه انجام دادم و 6 ماه دیگر در انتظار او نشستم. تصور می کردم او در حال آماده کردن سور و ساط ازدواج است. اما به تدریج متوجه شدم که کار او تنها وقت تلف کردن است. به او گفتم دیگر بیش از این نمی توانم صبر کنم و رابطه را تمام کردم.

شاید این پایان خوشی که همه به دنبال آن هستند نباشد، اما حالا شما می توانید به راحتی مردی را که به دنبال او هستید و او نیز از آمادگی کامل برای شروع یک زندگی مشترک اماده است، را پیدا کنید.
 

 



چگونه با همسر خود صحبت کنید تا زندگی موفقی داشته باشید

زنان عاشق شنیدن چه سخنانی هستند ؟

وقتی سخن از تعریف و تمجید بمیان می آید زنان تـبـدیل به هیولای خـون آشـام گـرسـنـه ای می گـردند که همیشه بیشتر و بیشتر و بیشتر طلب میکنند! و اگر شما خواسته شان را برآورده نمایید، در عـوض بـسیـار بـیـشتـر از طرف همسرتان مورد محبت و توجه قرار خواهید گرفت و آنها خوب می دانند که چطور این کار شما را جبران کنند. 
 
 



ادامه مطلب ...


سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, :: 21:1 ::  نويسنده : فردین

 خانمها: روشهای صحیح انتقاد جنسی از همسر

 

آقایون نمی توانند حقیقت را قبول کنند

آنها شاید به ظاهر بگویند که حقیقت را می خواهند... اما آیا واقعاً ظرفیت پذیرش آن را هم دارند؟ اینطور که ما متوجه شده ایم آقایون دارای ضمیر فوق العاده حساسی هستند که وقتی نوبت به انتقاد های درون رتختخواب می رسد، با کوچکترین تلنگری خرد می شود. شاید به خاطر همین هم باشد که خیلی از خانم ها هیچ موقع ماسک خندان: "عزیزم تو در تختخواب فوق العاده ای" را از صورت بر نمی دارند.




ادامه مطلب ...


سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, :: 18:48 ::  نويسنده : فردین

 
 
میزان جابجایی مدیران زن کمتر از مدیران مرد



 

جابجايي مديران زن كمتر از ميزان مرد
كارفرماياني كه زنان را كارمنداني ناپايدار تلقي مي‌كنند شايد با ملاحظه نتايج از بررسي‌هاي جديد متعجب شوند.
طبق تحقيقات اخير پيرامون ميزان جابجايي مديران زن و مرد شايد اين باور كه زنان احتمال بيشتري در ترك امور مديريت به واسطه خانواده يا ساير دلايل در مقايسه با مردان دارند ( باوري كه مي‌تواند موجب بروز تبعيض در استخدام يا ارتقاي زنان باشد) اندك اندك منسوخ شود.
در پژوهش به چاپ رسيده در نشريه انجمن روانشناسي امريكا (APA) ميزان حقيقي جابجايي مديران زن اندكي پايين‌تر از اين ميزان در ميان مديران مرد تعيين شده است. در يك بررسي ميان 359/26 نفر از مديران (11076 زن و 15283 مرد) كه به صورت تمام وقت براي سازمان هاي بزرگ خدمات مالي چند مليتي در نواحي گوناگون سراسر ايالات متحده اشتغال داشتند، ميزان جابجايي خود‌خواسته ميان مديران زن و مرد ارقام مشابهي به دست آمد. 17 درصد از مديران مرد و 5/16 درصد از مديران زن به شكل داوطلبانه پست‌هاي خود را رها كردند.
بانيان اين پژوهش، كارن اس لينس دكتراي كالج باروچ، دانشگاه سيتي شهر نيويورك و مايكل كي. جوديچ دكتراي كالج مانهاتان، مي نويسند زناني كه موفق به دريافت ترفيع شغلي شده اند احتمال استعفايشان به مراتب كمتر از مرداني با همين شرايط است و در ضمن مديران با تحصيلات عالي كه با داشتن خانواده مرخصي گرفته‌اند نسبت به مديراني كه از مرخصي استفاده نكرده‌اند تمايل كمتري به استعفا دارند.
اين پژوهشگران مي‌گويند كه شايد نتايج آنان بسيار متفاوت از نتايج مطالعات پيشين در اين زمينه باشد چرا كه غالب پژوهش هاي گذشته درباره ميزان جابجايي با توجه به تفاوت‌هاي جنسيتي متمركز بر ميدران نبود و نيز بين جابجايي‌هاي داوطلبانه و غير داوطلبانه وجه تمايزي قايل نمي‌شد.
همچنين، بيشتر مطالعات قبلي انجام شده مبتني بر اطلاعات سال هاي دهه 1970 يا 1980 و يافته‌هاي جديد با استفاده از داده‌هاي جمع‌آوري شده بين سال‌هاي 1992 تا 1995 بازتاب تغييرات قابل ملاحظه واقع شده طي اين سال‌ها در سبك زندگي يا تعهد حرفه‌يي زنان است. مولفان اظهار كردند: اين يافته كه زنان تازه ارتقا يافته كمتر علاقه‌مند به كناره‌گيري هستند تا مرداني در همين شرايط، بينش تازه‌يي براي كارفرمايان درباره آنچه لازم است به جهت حفظ زنان مستعد انجام دهند، به وجود آورده است.
به هر حال آثار سازنده ارتقاي شغلي در هر دو گروه زماني نمايان مي‌شود كه ظرف 11 ماه صورت گيرد. مطابق نظر پژوهشگران ترفيع انتظاري را پديد مي‌آورد طوري كه فرد همچنان به پيشرفت ادامه خواهد داد و در صورتي كه در زمان مورد نظر اين انتظار پاسخ داده نشود و ترفيع مجددي دريافت نكند به سمت جست‌و جو براي كار جديد سوق داده مي‌شود. پژوهشگران عقيده دارند گاهي لازم است كارفرمايان از ساير انگيزه‌ها از قبيل ارايه سهم به عنوان اسباب حفظ نيروهاي مستعد بهره بگيرند.
بررسي مذكور روشن مي‌كند كه تنها 2 درصد يعني 486 نفر از مديران مذكور طي دوره 41 ماهه كاري براي خانواده مرخصي مي‌گيرند و حدود 24 درصد از آنان بعدا استعفا مي‌دهند. هرچند مديراني كه از مرخصي استفاده مي‌كنند و ناگزير گرفتارهاي خانوادگي دارند عموما تمايل بيشتري به استعفا دارند تا ساير مديران ، ولي اين مطلب درباره مديراني كه از تحصيلات عالي برخوردار بودند كمتر مصداق دارد.
طبق نظر مولفان يافته‌هاي جديد اخبار سودمندي براي سازمان‌ها به همراه دارد از جمله اينكه مديران كوشش مي‌كنند كارمنداني باشند كه شركت‌ها علاقه‌مند به حفظشان هستند وعلاوه بر اينها بر ضرورت اين موضوع تاكيد مي‌كنند كه بايد درباره اين افراد به صورت شخصي قضاوت كرد تا اينكه آنها در گروه فرض كرد.

 



ادامه مطلب ...


سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, :: 18:31 ::  نويسنده : فردین

زنان و شیوه‏هاى جلب محبت
همسر


 

فردین سلیم پور اذر


 

پیشگفتار


وجود مهر و محبت و تداوم آن بین
همسران، ضامن سعادت ایشان است، نیز
باعث ایجاد خانواده‏اى سالم و پرورش نسلى
پاک در فضایى گرم و آرام، در نتیجه ایجاد
جامعه‏اى سالم و شاداب مى‏شود، بنابراین
شایسته است در باره این امر مهم تحقیقات
ارزشمند و مطالعات فراوانى صورت بگیرد و
نتایج آن در اختیار عموم، به ویژه بانوان
ارجمند ـ که سرشار از عواطف پاک انسانى
هستند و براى انجام این مهم، آماده‏تر از
مردانند ـ قرار بگیرد تا هر چه بیشتر و با
اشتیاقى فراوان و بینشى گسترده‏تر بر این
مسئله همت گمارند.


 



ادامه مطلب ...


چگونه مى‏توان علاقه زن و شوهر را ايجاد كرد يا افزايش داد؟ چاپ
خانواده
 

پديدار شدن مهر و محبت افزون‏تر، معلول يك سرى عوامل است كه بعضى از آنها در دست همسر و برخى در اختيار زوج است. آنچه كه در اختيار زن است، احترام و اهميت دادن به شوهر، مهيا كردن محيط خانه براى او، همراهى با او در امور مختلف، پرهيز از بحث و مجادله‏هاى بى‏نتيجه، توجه به خواسته‏هاى جنسى شوهر و آماده ساختن خود براى او، صداقت و امانت و فداكارى و گذشت، از جمله امورى است كه مراعات آن از جانب زن، مى‏تواند در جلب محبت شوهر مؤثر باشد.

 (۱) تحف العقول، ص ۳۲۳/



ادامه مطلب ...


علت لزوم كسب اجازه زن از همسر براي خروج از خانه را در چه مي دانيد؟
 

در پاسخ به این سوال توجه به چند نکته الزامی است:
الف) به نظر مشهور فقها و به فتواى امام نيز اگر در ضمن عقد نكاح شرط شود كه زن اجازه خروج از منزل را داشته باشد و نيازمند اذن و اجازه شوهر نباشد و يا اين كه عقد مبنى بر اجازه خروج زن از منزل انجام شده باشد (مانند اين كه زن اشتغال به كار در خارج از منزل داشته و شوهر هم مى‏دانسته و مخالفت نكرده و عقد ازدواج هم در همين اوضاع و احوال و با علم و آگاهى و توافق ضمنى و يا صريح انجام بگيرد؛ در اين دو صورت (شرط ضمن عقد و عقد مبنى براى جواز خروج زن) نيازمند اذن شوهر نيست و او نمى‏تواند از خروج زن ممانعت كند؛ مگر اين كه مفسده‏اى در بين باشد كه در اين صورت از باب ديگرى و به خاطر حكم ديگرى شوهر مى‏تواند جلوگيرى كند. هم‏چنين اگر مردى حقوق اقتصادى زن را تأمين نكند و زن مجبور شود كه براى تأمين مخارج خود كار كند، خروج او از منزل براى كار جايز است. هم‏چنين است خروج زن براى هر امر لازم و واجب عقلى و شرعی. بنابراين نياز به اجازه شوهر در صورتى است كه هيچ ضرورت عقلى و شرعى در كار نباشد و اين حكم خود داراى فلسفه‏هاى متعددى مى‏باشد از جمله اين كه: زندگى خانوادگى اقتضائاتى دارند (از قبيل لزوم انضباط و نظم و كنترل صحيح و نيز تفاهم و علاقه و محبت و صميميت بين زن و شوهر و رعايت علايق و عواطف و احترام به يكديگر) و چه بسا خروج زن بدون رضايت شوهر از منزل مفاسدى داشته باشد و مشكلاتى ايجاد نمايد و يا حقى از شوهر ضايع شود و به استمرار و بقاى زندگى خانوادگى آسيب رساند. ازاين‏رو براى جلوگيرى از اين گونه آسيب‏ها به زندگى مشترك، چنين حكمى قرار داده شده است و روشن است كه اين حكم به معناى مردسالارى نيست، زيرا؛ اولاً مردسالارى واژه‏اى ابهام‏آميز است و به انحاى گوناگون قابل تصوير مى‏باشد. ثانيا از نظر اسلام، خود مرد نيز اجازه ندارد به ميل و هوى و هوس و تمايلات خودش زندگى كند تا چه رسد به اين كه زن و فرزند تابع محض و بى‏چون و چراى او باشند؛ بلكه نظام خانواده در اسلام براساس حقوق و وظايف متقابل پايه‏ريزى شده و در آن هم مردسالارى و هم زن‏سالارى غلط است و آنچه صحيح است خداسالارى، دين‏سالارى، عقل‏سالارى و قانون‏سالارى است. بنابراين به طور خلاصه مردسالارى كه به معناى تسلط بى‏چون و چراى مردان به زنان است، در اسلام وجود ندارد. براساس نگرش اسلامى، هيچ انسانى بر انسان ديگر تسلط ندارد و آدميان ملك حق‏تعالى هستند و اگر حقوقى براى فردى قرار داده شده باشد، به تناسب آن حقوق وظايفى نيز بر گردن او گذاشته مى‏شود؛ يعنى، حقوق، همراه با تكليف و مسؤوليت و حقوق متقابل مى‏باشد. در احكام شرعى نيز مشاهده مى‏شود كه در قبال حقوقى كه براى مرد قرار داده شده، تكاليفى (مانند مهريه و نفقه) نيز بر گردن او گذاشته شده است. گذشته از اين، حقوق مرد نيز محدود و مشروط است به اين كه موجب عسر و حرج و ضرر براى زن نباشد. آرى، اداره زندگى خانواده به عهده مرد است كه بايد براساس عقل و شرع خانواده را اداره كند؛ يعنى، خانواده و زندگى خانواده نيز به ميل و اختيار او واگذار نشده است و او در اداره خانواده نيز محدود و مقيد به رعايت احكام شرع مى‏باشد، به علاوه مى‏دانيم كه انسان چه زن و چه مرد كامل خلق نشده است و هر كدام از زن و مرد نقايص و نارسايى‏ها و نيازهاى خود را دارند. در زندگى مشترك نيز، با تفاهم و همدلى مى‏توانند همديگر راكامل نمايند و هر كدام در راه و مسير كمال و تعالى و خروج از نقصان و ضعف و نارسايى، نيازمند ديگرى است: A}«هن لباس لكم و انتم لباس لهن» ،{A V}(بقره، آيه 187).{V اميرالمؤمنين(ع) در پاسخ سؤال پيامبر اسلام(ص) كه: «همسرت را چگونه يافتى؟». فرمود: H}«نعم العون على طاعة اللّه‏؛{H خوب ياورى است بر طاعت و بندگى خدا (و مسير كمال و تعالى و ترقى و شكوفايى انسانى)» ، V}(بحارالانوار، ج 43، ص 117).{V
امروزه در دنياى غرب - كه ساليان درازى است كه اختلاط بين زن و مرد وجود دارد و راه‏ها و طرق گوناگون و متعدد و متنوع نيز براى ارتباط آزاد جنسى و ارضاى شهوات موجود است - با اين همه، زنان به شدت تحت آزار و استثمار جنسى مردان قرار دارند. براى آگاهى بيشتر ر.ك: جامعه‏شناسى، آنتونى كيدنز، نشر نى. پس در تجربه اجتماعى و تاريخى نيز ديده مى‏شود كه آزادى ارتباط و اختلاط به نفع بانوان نبوده است. برخى از انديشمندان نيز با مطالعه احكام اسلام به اين نظر رسيده‏اند ه اسلام نوعى حيات و زندگى در داخل محيط خانواده و حمايت و تعالى زنان را در اين محيط خواهان است تا زنان در چارچوب زندگى خانوادگى و در منزل به كمالات و رشد و برطرف نمودن نيازها و شكوفايى انسانى و تحقق وجودى و... نائل گردند. تجربه بشرى نيز نشان مى‏دهد كه چنين زندگى و حياتى براى بانوان بهتر است. از طرف ديگر، اسلام چنان چتر حمايتى در قوانين خود براى زن ايجاد كرده كه او هيچ گاه براى تأمين نيازمندى‏هاى خود، نيازمند خروج از خانه نباشد و همواره مرد را موظف به تأمين او كرده است.



چرا عروس ها و مادرشوهرها به تفاهم نمی رسند؟

۲۴ / خرداد /۱۳۹۰ 

دکتر فرید براتی سده، روانپزشک و مشاور در امور خانواده دعوای قدیمی عروس و مادر شوهر را دستمایه مطلب جدیدش قرار داده و دلایل این اختلاف همیشگی را تحلیل کرده است.


دکتر براتی توضیح داده است : الگوی قالبی یا به عبارت بهتر، تصوری که از مادرشوهر یا مادر زن در ایران وجود دارد موجودی غالب است که طرف مقابلش، یعنی داماد و بیشتر عروس را مغلوب و مطیع خود می خواهد و از این جا در ارتباطات بین عروس یا داماد و مادرشوهر یا مادرزن شکلی از روابط پیش می آید که سرانجام به اختلافات بین زن و شوهر می انجامد دعوا و اختلاف هم از این جا شروع می شود که عروس و داماد کلام یا رفتار (گفته ها و اعمال) مادرزن یا مادرشوهر را نوعی دخالت در زندگی خود می دانند و رفتار آنها را اهانت به خود تلقی می کنند از طرف دیگر، مادرزن یا مادرشوهر هم انتظار دارند که عضو تازه خانواده احترام آنها را نگه دارد و جایگاهی خاص برایشان در نظر بگیرد.

وی درباره علت این اختلافات عنوان کرده است : به نظر روان شناس ها، پسر برای مادر ثمره تلاش ها و درگیری عاطفی اوست. وقتی می بیند که پسرش به سمت زن دیگری رفته، با خود می اندیشد که مبادا تأثیرش را بر فرزندش از دست داده باشد. او وجوه این تأثیر را در اطاعت قبلی فرزند از خود، در مراقبتی که فرزند از او می کرد و در احترامی که به وی می گذاشت می بیند و چون احساس می کند که پسرش دیگر به حد سابق از وی اطاعت نمی کند و برایش احترام قائل نیست یا به اندازه کافی از او حمایت و مراقبت نمی کند احساس می کند که فرزندش دیگر از وی تأثیر نمی پذیرد. از سویی، زن دیگر که در این جا عروس است هم نمی تواند بپذیرد که شوهرش احساس امنیتی را که انتظار دارد از او دریغ کند و انتظار دارد شوهر صددرصد عشق و محبتش را صرف او کند. از این جاست که تعارض مادرشوهر و عروس بروز می کند. بررسی ها نشان می دهد که حتی اگر عروسی احترام بالایی برای مادرشوهرش قائل باشد و بین آنها کمترین حد تعارض و اختلاف وجود داشته باشد، باز هم از نظر روان شناختی نوعی گسست بین آنها وجود خواهد داشت.

دکتر براتی در ادامه به نتایج تحقیق دکتر تری آپتر، روان شناس دانشگاه کمبریج، در این باره اشاره کرده و سپس برخی شکایت های رایج عروس و مادرشوهر از یکدیگر را عنوان کرده است.



خبرآنلاین





 
 

مهمترین عوامل توفیق و حفظ زناشویی عبارتند از:‌
1. حوصله و بردباری: کسانی که در قبال مسائل خانوادگی و اختلافات بین خود و همسرشون حوصله به خرج نمی‌دن و‌پس ‌از کوچکترین موضوع مورد اختلاف، عکس‌العمل نشان می‌دن، زندگی زناشویی رو به طرف ناسازگاری و ناشادی پیش می‌برند. ‌
2. صداقت پایه و اساس زندگی خانوادگی است. اگر زن و شوهر مطالبی رو از هم پنهان کنند یا به دروغ متوسل بشن، اعتماد و اطمینان اونها از هم سلب و زندگی زناشویی با مشکل مواجه می‌شه. ..

3. اگر بین زن و شوهر ریا و تظاهر حکمفرما بشه، زندگی صفا و صمیمیت خودش رو از دست میده. ریاکاری و تظاهر به مهربانی و صداقت بدون این که واقعیت داشته باشه، بنیاد زناشویی رو سست خواهد کرد.‌

4. زن و شوهر باید همدیگر رو دوست داشته و نسبت به هم مهربان باشند در غم و رنج هم شریک ، و در همه حال یاریگر هم باشند.‌

5. در زندگی زناشویی اگر گذشت نباشه زندگی به سختی می گذره. زن و شوهر باید در مقابل هم گذشت داشته باشند و وضعی پیش نیارن که با لجاجت، زندگی رو بر خود تلخ کنند. زن و شوهری که در موارد اختلاف، از خود گذشت نشون میدن و خطاهای هم رو تحمل می‌کنند، در مسیر زندگی شاد و شیرین زناشویی پیش میرن. اگر روابط بین زن و شهور صمیمانه باشه، هیچ‌کدام از طرفین انتظار نداره در ازای از خود گذشتگی، چیزی دریافت بکنه که این مساله نشانه عشق و صمیمیت زیاد بین اونهاست. فقط زوج‌های ناموفق در فکر جبران خوبی های خود هستند.‌
6. یکی از پایه های مهم زندگی شاد اعتماد و اطمینان زن و شوهر نسبت به هم هست. زندگی زناشویی که در اون اعتماد حاکم نباشه، نتیجه‌ اون اضطراب و نگرانی و بدبینی و نابسامانیه. اگر پایه اعتماد و اطمینان در خانواده‌ای سست باشه زندگی از نظر روانی وضع نامناسبی پیدا خواهد کرد. برای همین رفتار و حرکاتی که ممکنه از طرفین سلب اعتماد بکنه باید کنترل بشه و ترتیبی فراهم بشه که زوجین از همه جهات نسبت به هم تفاهم کامل داشته باشند.‌

7. یکی از عواملی که همیشه بین زن و شوهر منجر به بحث و گفتگوی اعتراض‌آمیز می‌شه، عدم رعایت نظم و انضباط در امور داخلی منزل هست . زن یا شوهری که جوراب و لباسش وسط خانه افتاده باشه یا نظافت و بهداشت خونه رو رعایت نکنه، مورد اعتراض قرار خواهد گرفت.

8. بیشتر امور خانه نیاز به همکاری دارند. از قبیل شستن ظروف، خرید لوازم مورد نیاز، جارو کردن و گرفتاری‌های مالی، بررسی امور مربوط به بچه ها و… . زن و شوهر باید در هر دو زمینه با هم همکاری بکنند تا مشکلات خانواده حل بشه. اون چیزی که به بی‌سر و سامانی خانه و خانواده منتهی میشه خودرایی و عدم احساس مسئولیت یکی از طرفینه.

9. وضعیت خانواده ممکنه در شرایط مختلف از نظر روانی و رفاه دگرگونی‌هایی داشته باشه. مثلاً نان آور خانواده شغل خودش رو از دست بده و درآمد خانواده کم بشه یا شغل او تنزل پیدا بکنه و یا با رویدادهای پیش‌بینی نشده دیگری مواجه بشن. در این مواقع اگر زوجین قدرت سازگاری داشته باشند و بتونند خود رو با شرایط تطبیق بدن، بقای خانواده تضمین می‌شه در غیر این صورت احتمال از هم پاشیدگی خانواده بعید نخواهد بود.

10. ‌زن و مردی که عقد ازدواج با هم بسته‌اند باید به تعهدات خود در طول عمر زناشویی پایبند باشند و همواره در نظر داشته باشند که عدول از تعهدات زناشویی از عواملی هست که ریشه‌های این پیوند مقدس رو سست می‌کنه.‌

11. خسّت هر یک از طرفین از عواملیه که ادامه زندگی رو برای اونها مشکل می‌کنه زن و مرد باید بین اسراف و خسّت ، نقطه میانه‌روی و اعتدال رو انتخاب بکنند و در این زمینه با هم همآهنگ بشن. دادن کادو و چشم روشنی به مناسبت‌های مختلف، محبت و گرمی خانوادگی رو افزایش می‌ده و باعث استحکام پایه‌های زندگی زناشویی می‌شه.‌

12. زن و شوهر آنچه لازمه همسری است باید تا آخر عمر، مورد نظر قرار بدهند و حقوق همسر خود رو رعایت کنند. همسران متعهد به رعایت حقوق هم تا پایان عمر به هم وفادارند و به هیچ وجه از وظایف و مسئولیت‌هایی که در این زمینه پذیرفته‌اند شانه خالی نمی‌کنند.‌

13. عدم احساس مسئولیت زن و مرد در امور خانه و زندگی یکی از عواملی هست که می‌تونه زندگی زناشویی رو با بحران مواجه بکنه. برای همین هر یک از زوجین باید در حدود وظایفی که در روابط با خانواده به عهده دارند، احساس مسئولیت بکنند

14. ‌یکی از عوامل حفظ و گرمی زندگی، مودّت و حسن تفاهم بین زن و مرد هست. زن و مرد برای این که از لذایذ زندگی برخوردار باشند، باید نسبت به هم در حد اعلای دوستی رفتار کنند و رفتار و روابط خود رو براساس حسن تفاهم استوار بکنند.‌

15. گاهی عواملی باعث اختلاف‌هایی بین زن و شوهر میشه.با انعطاف‌پذیری زن و مرد می‌توانند تنش‌های موجودشونو رو کاهش بدن، و از دامن زدن به اختلاف‌ها جلوگیری بکنند، چون گذشت حالتی از انعطاف‌پذیری است و این امر نقش مؤثری در استحکام بنای زناشویی خواهد داشت.



سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, :: 18:9 ::  نويسنده : فردین
مهارتهای ارتباطی بین زن و شوهر به تنهایی کافی نیست!!


مهارتهای ارتباطی بین زن و شوهر به تنهایی کافی نیست!!


وقتی زن و شوهری با هم صحبت می کنند و با هم ارتباط برقرار می کنند، باید توجه کنند که نمی توانند صرفا با یکسری مهارتهای رفتای و یا کلامی، ارتباط سازنده ای با یکدیگر داشته باشند.
غالبا مهارتهایی که زیر بنای نظری و پذیرش درونی ندارند، برای فرد مقابل یک نوع تظاهر، نقش بازی کردن و تقلبهای بی روح هست. لذا ممکن است بعد از یک مدتی با خود بگوئید من هر چه خوبی در حقش می کنم، باز روی او تاثیر نمی گذاره و مرا نمی پذیره....
بوسه، نوازش، لبخند و کلمات محبت آمیز، ظاهر رفتار و گفتار شما هست که به یکدیگر نشان می دهید، در حالیکه ریشه اساسی ارتباط به نگرش های شما مربوط می شود که در باورها ، احساسات و قصد و نیت شما نهفته است.

به عبارتی سنگ زیربنایی رفتار و رابطه بین شما و همسرتان به نگرشهای ذیل وابسته است.

به این مفهوم که دو نگرش اصلی که شما می توانید در باره خودتان داشته باشید عبارتند از:
1 – من به خودم اهیمت نمی دهم.
( در هر ارتباطی برای خودتان از نظر ذهنی، ارزش ، احترام یا منزلت قائل نمی شوید).
[b]2 – من به خودم اهمیت می دهم. [/b]
( در هر ارتباطی از نظر ذهنی، برای خودتان ارزش، احترام یا منزلت قائل می شوید)

همین طور ممکن است درباره همسرتان دو تلقی داشته باشید:
1 – من برای تو اهمیتی قائل نیستم.
( در هر ارتباطی از نظر ذهنی برای همسرتان ارزش، احترام، شان و منزلت قائل نمی شوید).
2 – من برای تو اهمیت قائلم.
( در هر ارتباطی از نظر ذهنی برای همسرتان ارزش ، احترام ، شان و منزلت قائل می شوید.

خلاصه اینکه :
برای ارتباط صحیح نیاز به نگرش توجه آمیز به خودتون و همسرتون دارید.
یعنی اینکه برای خود و همسرمان از صمیم قلب و در درونتان احترام قائل شویم. اما در کنار این 4 نوع نگرش ( چه توجه آمیز یا غیر توجه آمیز)، شما ممکن است دارای مهارتهای ارتباطی باشید یا فاقد مهارتهای ارتباطی باشید که حالتهای مختلف ذیل به وجود می آید:

1 – نگراش توجه آمیز + مهارتهای ارتباطی==== عزت نفس و رابطه مثبت

2 – نگرش غیر توجه آمیز+ فقدان مهارت===== سوء استفاده

3 – نگرش توجه آمیز + فقدان مهارت ====== سوء تفاهم

4 – نگرش غیر توجه آمیز + مهارتهای ارتباطی === تقلب

** گزینه اول بهترین نوع ارتباط است که موجب ارتباط مثبت و عزت نفس می شود. این ارتباط مبتنی بر اهمیت به خود و همسرمان و داشتن مهارتهای ارتباطی صحیح است.


** با توجه به مورد چهارم؛ دون نگرش توجه آمیز و احترام آمیز، متاسفانه یادگیری مهارتهای ارتباطی زناشویی و استفاده از آن می تواند شما را به یک متقلب حرفه ای تبدیل کند و همسرتان در صورتی که برای خودش ارزش قائل نشود و اجازه دهد رفتار فریبکارانه شما ادامه یابد، رنج خواهد برد.


خلاصه و نتیجه گیری:
برای یک ارتباط سازنده توام با عزت نفس نیاز است که قبل از آموختن مهارتهای ارتباطی خشک، از نظر بینش و نگرش روی ذهن خود کار کنیم. تا هم به خودمان وهم به همسرمان احترام بگذاریم و توجه داشته باشیم. و تا وقتی که این پذیرش دو جانبه در ما نباشد، هیچ گونه مهارت ارتباطی نمی تواند به حل مسائل بین ما کمک شایانی بکند.


درباره وبلاگ


با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز که به ویلاگ این بنده سری زده اید و امید وارم که در وبلاگ من 1 مطابی رو پیدا کنی که به درد شما بخوره و بتوانی از آن استفاده مفید را انجام بدی . با نظرات خود ما را در انجام هر چه بهتر شدن وبلاگ یاری نمایید. شماره تماس با من 09141668615
شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
خودرویی که شکل عوض می کند ثبت نام کاردانی به کارشناسی رژه کالسکه های عجیب و جالب در کراسنودار روسیه ... :: بزرگترین سنگ دنیا ... جدیدترین لباس عروس های تیر ماه 91 تصاویر دیدنی از عجیب ترین داشبورد های اتومبیل در جهان توصیه‌ های مهم امنیتی به کاربران گوشی های هوشمند زیبا ترین عکس های جدید عاشقانه ساخت ماوس هیبریدی جدید! عکس های زیبا از دریا عکس ترسناک‌ترین استخر دنیا «درهای بند ما در زندان همیشه بسته است» آموزش تصویری SQL Server 2008 قسمت 1 پیامک بازی با ((یارانه دهنده محترم)) بر سر یارانه پدیدار شدن آیات قرآن بر بدن یک نوزاد (+عکس) بدن كودک تبریزی خاصیت مغناطیسی دارد (+عکس) ماشین از دیدگاه دختر خانوووما + تصاویر بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس چی میشد اگه این هالیوودی ها پشمالو بودند ؟! اینم از مجلس ایران.....ببین!!!+عکس بوسیدن فاطمه معتمد آریا توسط مجری مرد + عکس همه چیز در مورد شب زفاف دختر ۱۵ ساله که با ۲ ماه تن فروشی میلیونر شد + عکس شگفت انگیزترین ماهی کشور + عکس بلعیدن دست مردی توسط تمساح + تصاویرباور نکردنی 18+ بوی بد دهان دلیل کشته شدن یک نو عروس 17 ساله مراقبت یک سگ از جوجه غاز یتیم!/عکس بازداشت دختر نیمه عریان وزیر در خانه فساد!! +عکس خطرناک ترین بدلکاری سال+عکس مردی که با جنازه زنش چندین سال همبستری میکرد+عکس عکس های شخصی لیلا اوتادی در منزلش! شركت تك رايانه انلد ویروس جدید کامپیوتر آموزش ساختن ویروس تبلت Kindle Fire به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود پرواز ۴۸ ساعته هواپیمای خورشیدی! بی بی قصه های مجید درگذشت
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان درسی و آدرس fardin.851165965.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان