اقتصادی و سیاسی
 
 
چهار شنبه 13 مهر 1390برچسب:, :: 15:20 ::  نويسنده : فردین


کار سختی است اما همه‌ی مادرها بالاخره باید روزی کودک‌شان را از شیر بگیرند. بچه‌ها باید عادت کنند از غذای خانواده بخورند تا رشد سریع‌تری داشته باشند.

 

غذای کمکی

از شیر گرفتن نوزاد معمولاً کار ساده‌ای نیست زیرا جدای از شیر خوردن، کودک وابستگی‌هایی به مادر و آغوش او پیدا کرده است که به راحتی از آن دل نمی‌کند. بعضی از بچه‌ها به راحتی شیر خوردن را ترک می‌کنند اما برخی دیگر در دوره‌ای طولانی و با سختی‌های بسیار، راضی به خوردن غذاهای دیگر می‌شوند. برخی از اصول روان‌شناختی می‌تواند برای از شیر گرفتن کودک از شیر مادر موثر باشد.

مادران کودکان یک تا دو ساله معمولاً در جمع‌های خانوادگی سوالی دارند که از همه مادران می‌پرسند: «شما چطور او را از شیر گرفتید؟» اگر شما هم این مشکل را دارید و هنوز فرزند دلبندتان را از شیر نگرفته‌اید، توصیه‌های زیر را هم بخوانید.

 

1-از شیر گرفتن بچه وقت و صبر می‌خواهد

او از زمانی که پا به دنیا گذاشته، در آغوش مادر قرار گرفته و شیر او را خورده است. طبیعی است که به راحتی نمی‌تواند از آن دل بکند. پس بهتر است یک بازه زمانی چند هفته‌ای را برای ترک شیر، برای او در نظر بگیرید. در این دوران باید برنامه‌های ویژه‌ای تدارک ببینید زیرا بچه‌ها معمولاً پرخاشگر می‌شوند. آرامش خود را حفظ و سعی کنید رفتاری آگاهانه در برابر آن‌ها داشته باشید. اگر قرار باشد با اولین گریه و فریاد دوباره به او شیر بدهید، هیچ وقت موفق نخواهید شد.

 

2- پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید

این موضوع باعث می‌شود که برای ترک خوردن شیر مادر مجبور به تحمل سختی‌های غذا خوردن با قاشق و چنگال نشود. برای او سرویس غذاخوری جداگانه‌ای، با طرح‌های کودکانه و رنگ‌های شاد و تند بخرید.

در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقت‌هایی که شیر می‌خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد

 

 

به جای لیوان‌های شیشه‌ای هم که برای بچه‌ها خطرناک است، می‌توانید از قمقمه‌های رنگی پلاستیکی استفاده کنید. این وسایل حواس بچه‌ها را پرت و به دلیل جذابیت‌هایی که دارد، آن‌ها را به خوردن غذا و نوشیدن مایعات تشویق می‌کند.

 

 

3- به تدریج فاصله زمانی شیر دادن‌ها را بیشتر کنید

صبح‌ها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر دهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید. در این حالت خود به خود، تعدادی از دفعات شیردهی حذف می‌شود. البته باید این زمان را با خوراکی‌های مقوی و میوه‌ها پُر کنید. اگر گرسنه بماند حتماً باز هم به سراغ شما می‌آید.

 

4- اگر شاغل هستید و کودکتان عادت کرده است که در زمان و مکان خاصی شیر بخورد، باید حواستان به زمان باشد

در ساعت‌های شیردهی سعی کنید خود را مشغول نشان دهید در عوض کمی آب میوه یا یک لیوان شیر را برای نوشیدن در اختیار کودک بگذارید. بهتر است برای این کار نوشیدنی مورد علاقه او را انتخاب کنید تا با رغبت آن را بنوشد. اگر بیشتر اوقات در جای خاصی از خانه به او شیر می‌دادید، سعی کنید دکوراسیون خانه را تغییر دهید. با این کار چیزهایی که او را یاد شیر خوردن می‌اندازد از خاطرش می‌رود.

بازی با کودک

5- در برنامه‌های روزانه‌ی او تغییرهایی به وجود ورید

او را زمان بیشتری خارج از خانه نگه دارید تا در عادت‌های او تغییر ایجاد شود. کودک را بیشتر به خانه پدر و مادربزرگش یا به پارک ببرید. بچه‌ها در این سنین به راحتی با جایگزین‌ها کنار می‌یند پس سعی کنید روش‌ها و کارهای مناسبی را برایش در نظر بگیرید.

 

6- از همسرتان کمک بگیرید

از او بخواهید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذراند. در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقت‌هایی که شیر می‌خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر می‌تواند شب‌ها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد زیرا بسیاری از بچه‌ها عادت دارند با مکیدن سینه مادر خود به خواب بروند.

 

7- اگر امکان دارد، او را با پدر و مادربزرگش یا یکی از اعضای خانواده که با او صمیمیت بیشتری دارد، به مسافرت بفرستید

دور بودن او از فضای خانواده ممکن است خیلی از عادت‌های او را از سرش بیندازد. قبل از انجام این کار مطمئن شوید که او می‌تواند چند روز بدون شما و در محیطی غریب به راحتی زندگی کند. این امر در مورد برخی از بچه‌ها قابل اجرا نیست زیرا جدایی‌شان از پدر و مادر، حس بی اعتمادی را در آن‌ها به وجود می‌ورد.

 

8- در طول روز وقت بیشتری به کودکتان اختصاص دهید

او در تمام مدت شیر خوردن به بوی بدن مادر و صدای ضربان قلب او عادت کرده است؛‌ این عوامل به او آرامش می‌دهند. با او بازی کنید، او را در آغوش بگیرید، از او بخواهید در کارهای خانه به شما کمک کند.

می‌توانید از قمقمه‌های رنگی پلاستیکی استفاده کنید. این وسایل حواس بچه‌ها

را پرت و به دلیل جذابیت‌هایی که دارد، آن‌ها را به خوردن غذا و نوشیدن مایعات تشویق می‌کند

 

 

مرتب تکرار کنید که او در حال بزرگ شدن است و باید بعضی از عادت‌هایش را ترک کند. در این حالت کمتر ضربه روحی می‌خورد و روابط مادر و فرزند هم دچار مشکل نمی‌شود.

 

 

9- در روش‌های سنتی، مادران موادی مانند فلفل را به نوک سینه خود می‌زدند تا کودک از خوردن شیر امتناع کند

بعضی از بچه‌ها چنان به شیر مادر وابسته‌اند که حاضرند تندی و تلخی را به جان بخرند اما دست از شیر خوردن برندارند. برای انجام این کار حتماً با متخصص اطفال مشورت کنید. داروهای گیاهی خواص و عوارضی دارند که ممکن است برای کودک شما مضر باشد.

 

10- سعی نکنید خود را بیمار و سینه‌تان را زخمی نشان دهید

با این کار کودک ناراحت می‌شود و ممکن است از وضعیت پیش‌آمده بترسد و وحشت کند. در این حالت نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه موضوع جدیدی به مشکلات خود اضافه کرده‌اید. بچه‌ها در دورانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، وابستگی‌های عاطفی شدیدی پیدا می‌کنند و این رفتار شما به آن‌ها صدمه می‌زند.



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 10:23 ::  نويسنده : فردین
 چرا روغن نباتی برای قلب زیان بار است ؟
 
در یک نگاه  کلی باید گفت مصرف زیاد هرگونه روغنی زیان بار است. زیرا مقادیر کمی روغن جهت تامین انرژی وسوخت ساز ویتامین ها مورد نیاز است. چناچه بیش از حد نیاز از روغن استفاده گردد مقادیر اضافی بصورت ماده ای بنام کلسترول در آمده و در دیواره رگ رسوب می نماید و پدیده آترواسکلروزی یا  تصلب الشرائین را که در نهایت موجب تنگی و انسدادرگها می شود، ایجاد  می  گردد.  از طرفی دیگر چون مواد چربی بصورت مخفی در بسیاری از غذا ها و دانه ها وجود دارد،  اگرحداقل مقدار  روغن  مورد استفاده قرار گیرد  باز هم کمبود روغن در بدن پیش نمی آید.  اما روغن نباتی جامد یک ضرربسیار زیاد و خطر جدی دیگری دارد که ناشی از خواص آن است . توضیح اینکه ماده اصلی روغن ها  اسید های چرب است که بصورت انواع اشباع شده یا اشباع  نشده تقسیم بندی می شود  که لازم است موردبحث قرار گیرد.  روغن جامد نباتی در ابتدا بصورت مایع بوده ، در کارخانه جات تولید روغن بمنظور جامد کردن و بالا بردن مقاومت آن د ربرابر حرارت و نور و اکسیژن هوا ، با تزریق یون هیدوژن آنرا جامد می نمایند. این جامد سازی سبب می شود که روغن نباتی جامد قابلیت تحمل درجه حرارت بالا یعنی سرخ کردن را داشته باشد . ولی نوع اسیدهای چرب تغییر می کند یعنی مولکولهای سیس تبدیل به مولکول های ترانس  می شود. در نتیجه اسید چرب ترانس در آن تولید می شود . ثابت شده است که بهترین شرط برای حفظ سلامتی این است که میزان اسید چرب ترانس در هرروغنی کمتر از 2 درصد آن باشد . چون در طی پخت وپز همین مقدار خودبخود تولید می شود پس ایده آل این است که اساسا" اسید چرب نرانس د رهیچ روغنی نباشد (البته نوعی از اسید چرب ترانس در روغن های حیوانی که بصورت سنتی تهیه می شود وجود دارد که بصورت استثنائی مفید است. ) حال اگر میزان اسید چرب ترانس از 2 درصد به 4 درصد افزایش یابد ، میزان خطر بیمارهای عروق کرونر 25 درصد  افزایش می یابد . متا سفانه میزان اسید چرب ترانس در روغن های جامد موجود در بازار ایران بین 30 تا 40 درصد (و در بعضی از روغن ها تا 50 درصد ) می باشد به این ترتیب میزان اسید چرب ترانس 20 برابرحد قابل قبول در بدن است.  پس به ازاء این افزایش در میزان اسید چرب ، خطر بیمارهای عروق کرونر افزایش می یابد. طبق محاسبه ای که انجام گرفته است اگر روغن نباتی جامد حذف شود40 درصد از بروز بیمارهای  قلبی،عروق کاسته می شود. حال با توجه به این که  درایران  بطورمتوسط سالیانه  بیش از130 هزار نفر بعلت بیماری قلبی،وعروقی فوت می نمایند ، اگر روغن نباتی جامد حذف شود از مرگ بیش از  52 هزار نفر در سال پیشگیری می شود.  به عبارتی دیگر میزان مرگ ناشی مصرف روغن نباتی جامد  دو برابر تمام مرگ های ناشی از تصادفات می باشد. این در حالی است که تصادفات در ایران از نظر فراوانی دومین  عامل مرگ ومیر در کشور است . نتیجه گیری شخصی اینجانب این است که اگر اولویت بندی بنمائیم ، حذف روغن نباتی جامد  اولویت اول بهداشت جهت حفظ سلامتی قلب آحاد مردم می باشد.   لازم به یاد آوری است که اگر روغن های مفید مثل روغن زیتون و کانولا جایگزین روغن نباتی جامد شود ، تعداد بیشتری از مرگ های ناشی از بیماری های قلبی ،عروقی کاهش می یابد.  

 استفاده از کپسول زیر زبانی چه موقع توصیه می شود آیا عوارض جانبی دارد یا نه ؟

قطعا منظور از کپسول های زیر زبانی قرص های نیزوگلیسرین می باشد. این قرص ها اگر در زیر زبان گذاشته شوند به سرعت جذب بدن می شود و خاصیت آنها این است که موجب اتساع موقت رگهای کرونر قلب می کردد . البته سایر رگهای بدن نیز ممکن است در اثر مصرف این قرصها به صورت موقت متسع شوند . اولا این قرصها صرفا باید در افرادی استفاده شود که با انجام آنژیوگرافی تنگی در عروق کرونر آنها به اثبات رسیده باشد و یا اینکه بر مبنای سایر مطالعات تشخیصی توسط پزشک متخصص قلب، بیماری در این عروق مسجل شده باشد. معمولا زمانی که درد قفسه سینه وجود دارد به منظور تسکین فوری درد و کاهش عوارض ناشی از آن مورد استفاده قرار می گیرد . بدیهی است درد قفسه سینه که به آنژین صدری موسوم است می تواند مقدمه سکته قلبی باشد و اگر بیمار در صورت بروز درد استراحت نماید و از این قرصها استفاده کند، علاوه بر تسکین درد و اضطراب با بهبود جریان خون قلب از بروز سکته قلبی جلوگیری می شود . چند نکته لازم است در اینجا اضافه شود اولا برخی از قرصهای ضد فشار خون ( از جمله کپسول آدالات ) که قبلا مورد استفاده قرار می گرفت ، نیز حاوی مایع بوده و مشاهده می شود که توسط برخی از بیماران و یا در بعضی از مراکز پزشکی با سوزن سوراخ شده و در زیر زبان چکانده می شود. هدف از این اقدام پایین آوردن فشارخون بودکه امروزه این روش منسوخ می باشد زیرا میزان کاستن فشار خون به این روش قابل کنترل نیست و ممکن است بیش از اندازه مورد نظر فشار خون کاهش یافته و زیان آور باشد . از طرفی دیگر در بیمارستانها داروهای بهتری بصورت تزریقی وجود دارد که به اندازه دلخواه فشار خون را تنظیم می نماید . نکته دیگر اینکه چون مصرف قرصهای زیر زبانی موجب اتساع موقت عروق مغز می شود ، این افراد در حین استفاده از قرصهای زیر زبانی ممکن است دچار سردرد و برافروختگی صورت شوند که در واقع جزء عوارض مصرف این دارو محسوب می گردد و بالاخره اینکه این داروها نیز ممکن است موجب کاهش فشار خون شده و لذا نباید خارج ازمقدار،و میزان مورد نظر پزشک معالج استفاده شود . اگر درد قفسه سینه بحدی است که به مصرف قرصهای بیشتری نیاز گردد، نشان دهنده این است که شدت بیماری در حدی است که احتیاج به مراقب پزشکی و حتی در صورت لزوم بستری در بیمارستان  می باشد. 

 

 آیا بیماری قلبی ممکن است خود را بصورت ناراحتی معده نشان دهد ؟

پاسخ این سئوال این است که بلی ممکن است بیماری عروق قلب (بیماریهای عروق کرونر ) بصورت درد معده خود را نشان دهد . دلیل این موضوع این است که درد در هر قسمتی از بدن بوسیله اعصاب به مغز منتقل می شود. اگر این دسته اعصاب که منتقل کننده درد می باشند با اعصاب محل دیگری دارای یک مسیر مشترکی باشند، درجریان انتقال عصبی ، تداخل پیش آمده و مغز قادر نیست محل دقیق آنها را از همدیگر تفکیک نماید . بنابراین اگر درد در ناحیه بالا و وسط شکم یعنی در روی معده وجود داشته باشد، باید دو نکته دیگر را در نظر گرفت: یکی اینکه آیا فرد دارای عوامل خطر ساز بیماری عروق قلب می باشد یا خیر ؟ مثلا" فرد سن بالا – وزن بالا – سابقه مصرف سیگار – کمی تحرک – چاقی شکم – سابقه خانوادگی –چربی خون- بیمار قند – فشار خون را دارد یا خیر ؟ نکته دیگر این است که دردهای قلبی که به ناحیه معده انتشار یافته اند دارای خصوصیات دردهای قلبی می باشند . یعنی اینکه با فعالیت بدنی افزایش می یابند( والبته با خوردن غذای زیاد هم این درد ها افزایش می یابد) و با مصرف داروهای معده تسکین نمی یابند ( بخصوص با مصرف شربت های آنتی اسید درد تسکین نمی یابد ). البته پزشکان محترم نیز هم باید به این نکته عنایت داشته باشند و هم اینکه با معاینه می توان آنها را از همدیگر تفکیک نمود . در هر صورت آنچه که مهم است اینکه با عنایت به فراوانی این بیماری در جامعه نباید این موضوع را از نظر دور داشت . زیرا همانطور یکه اشاره نمودم درصورتی که در قسمت تحتانی قلب ایسکمی( نرسیدن خون به ماهیچه قلب) و یا سکته قلبی در کار باشد، ممکن است خود را بصورت دردهای معده نشان دهد. 


 

 

 اصلاح شیوه زندگی :

* رژیم حاوی مقادیر زیادی مواد گیاهی مانند میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات، آجیل و سایر دانه های خوراکی میتواند حتی بدون کم کردن وزن، فشار خون بالا را کاهش دهد. 
 *مصرف کمتر چربی . میزان ابتلا به بیماری سرطان روده. پانکراس و پروستات را کم می کند .
*عدم مصرف روغنهای جامد و پرهیز از مصرف زیاد نمک، ازبالا رفتن فشار خون و کسترل جلوگیری میکنند و خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را کمتر میکند.
*مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه ها و سبزی های خطر ابتلا به بیماری قلبی را 30درصد کمتر می کند.
*کاهش کلسترول خون به اندازه 10درصد.خطرسکته مغزی را 40 درصد و خطر سکته قلبی را 15درصد کاهش می دهد.
*کاهش فشار خون به اندازه 6میلی متر جیوه.خطرسکته مغزی را40درصد و خطرسکته قلبی را 15درصد کاهش میدهد.
 

بهبود روش زندگی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی :
محققین معتقدند که با استفاده از غذای سالم و تصحیح عادات غذائی نادرست و بهبود روش زندگی میتوان از بیماریهای قلبی جلوگیری کرد .به این منظور توصیه میشود:
1- سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه غذائی خود بگنجانید.
2- از خوردن چربی زیاد مخصوصاَ روغن نباتی جامد خودداری کنید.
3- بیشتر از غذاهای آب پز یا بخار پز شده استفاده کنید و از سرخ کردن غذاها خودداری کنید .

اگر منظور از تورم این باشد که ورم در اثر تجمع مایع در پا و شکم اتفاق افتاده باشد ، این امر ممکن است با بیماری قلبی ارتباط داشته باشد .

 توضیح  مسا له بدین ترتیب است که قلب در حکم پمپی است  که خون از جاهای مختلف بدن وارد آن میشود . در صورتیکه قلب سالم و قوی باشد همه آن مقدار خون را پمپ می نماید . اما اگر قلب به هر دلیلی ضعیف یا بیمار باشد قادر با انجام این کار نیست، و لذا فشار داخل قلب بالا می رود و همانطوریکه سد مانع از عبور آب می شود ، خون در قسمتهای قبل از قلب یعنی کبد ، شکم و اندامها تجمع می یابد . بعلت این تجمع مقداری از آب داخل خون بداخل نسوج بدن مثل پوست و داخل شکم نشت کرده  در نتیجه پاها و شکم متورم می شود . از خصوصیات این تورم آنستکه با فشردن انگشت گودی ایجاد می شود و برای مدتی اثر آن باقی می ماند و اصطلاحا آنرا " ادم گود و گدار می گوییم اینحالت مربوط به بیمارانی است که نارسایی پیشرفته قلبی  دارند   که در شکم و در داخل صفاق با همین مکانیسم مایع تجمع یافته و "آسبت " پیش می آید  که اصطلاحا گفته می شودشکم آب آورده .لازم به یاد آوری است که همه موارد تورم پا وشکم مربوط به بیماریهای قلب نبوده  بلکه نارسایی وریدها و یا نا رسایی کلیه وکبد   و تعداد زیادی از بیماریهای دیگر نیز ممکن است عامل ایجاد کننده ورم باشد که پزشکان محترم آنها را براحتی از همدیگر تشخیص می دهند .



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 10:8 ::  نويسنده : فردین

 

 

 
بررسیها نشان می دهد متوسط هزینه انواع عمل جراحی قلب در ایران گرانتر از متوسط نرخ جهانی آن در دیگر کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و جهان سوم تمام می شود.

20 جراح و متخصص برجسته قلب جهان که مسئولیتهای اجرایی مهمی در بیمارستانها و انجمنهای تخصصی قلب کشور خود دارند در گفتگو با خبرنگار مهر نسبت به هزینه های بالای عمل جراحی قلب در ایران اظهار تعجب کردند.

به گفته اغلب آنها هزینه های عمل جراحی قلب در ایران با توجه به استانداردهای موجود در سطح جهانی بالاتر از حد متوسط است و شرکتها و موسسات بیمه گر حمایتهای کمتری را در اینگونه جراحیها از بیماران به عمل می آورند.

در این باره معاون اسبق انجمن جراحان قلب ایالات متحده امریکا که بیشترین تعداد عمل جراحی قلب در این کشور را انجام داده در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: انجام عمل جراحی قلب در امریکا کاملا متفاوت تر از دیگر کشورهای دنیاست و بستگی به اشخاص دارد و در مورد افرادی که بیمه هستند اینگونه عملها رایگان بوده و در خصوص کسانی که به صورت خصوصی اقدام به انجام عمل جراحی قلب می کنند هزینه یک عمل جراحی بین 7 هزار  تا 10 هزار دلار تمام می شود.

پروفسور " کانلی" می افزاید: البته این هزینه ها با توجه به سطح استانداردهایی است که در بیمارستان های این کشوررعایت می شود و نباید فراموش کرد که در ایالات متحده تجهیزات پزشکی به مراتب پیشرفته تر از دیگر کشورهاست. با این همه اگر بیمارستانی از نظر استانداردهای پزشکی پایین تر از بیمارستانی دیگر باشد این هزینه ها متناسب با آن کاهش می یابد.

این اظهارات توسط جراح برجسته قلب امریکا در حالی بیان می شود که مقایسه متوسط هزینه های عمل جراحی قلب در ایران نشان دهنده بالاتر بودن نرخ آن نسبت به این کشور است.

بر اساس بررسیهای انجام شده در ایران متوسط هزینه یک عمل جراحی قلب بین 5 تا 15 میلیون تومان است واستاندارد پزشکی و خدمات رسانی بیمارستانهایی که عمل جراحی قلب در آنها انجام می شود تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.

گرچه اظهارات مسئولان  بهداشت و درمان کشور مغایر با این موضوع بوده و از دیدگاه آنها انجام عملهای جراحی قلب در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان از هزینه کمتری برخوردار است و گاه هزینه یک عمل جراحی قلب در ایران حتی ارزانتر از این کشورها تمام می شود.

با این همه بررسی اظهارات جراحان برجسته قلب کشورهای اروپایی و امریکایی و حتی در حال توسعه به خبرنگار مهر حاکی از آن است که این هزینه ها بالاتر از رقمی است که مردم این کشورها برای انجام عمل های جراحی قلب پرداخت می کنند.

به عنوان نمونه در بیمارستان رضوی مشهد که زیر نظر یک نهاد مذهبی اداره می شود هزینه های عمل جراحی قلب بین 5 تا 6 میلیون تومان بوده ودر برخی بیمارستان های دولتی تهران از جمله بیمارستان امام خمینی این هزینه ها بین 7 تا 10 میلیون تومان است که این رقم در بیمارستانهای خصوصی گاه به بیش از 15 میلیون تومان هم می رسد.

گرچه دلیل اصلی بالا بودن هزینه های عمل جراحی قلب دربیمارستانهای خصوصی ایران از سوی مدیران آنها بالا بودن استانداردهای پزشکی این بیمارستانها عنوان می شود.

نباید فراموش کرد که میزان مهارت جراح در ایران نیز از عوامل تعیین کننده در قیمت تمام شده یک عمل جراحی محسوب می شود.

در این باره دبیر انجمن " آترو اسکلروز " به خبرنگار مهر می گوید: هر چقدر جراحی که قرار است عمل جراحی قلب بیمار شمار انجام دهد معروفتر و اعتبار علمی اش بیشتر باشد هزینه تمام شده عمل جراحی اش نیز گرانتر می شود."

دکتر محمدرضا محمد حسنی یکی از سرشناس ترین جراحان قلب ایران را نمونه می آورد و می گوید: این متخصص معروف برای هر عمل جراحی قلبی که انجام می دهد نزدیک به 16 میلیون تومان دریافت می کند.

با این همه جراحان برجسته جهان در گفتگو با خبرنگار مهر می گویند: هزینه های درمانی در ایران در شرایطی بالاتر از متوسط جهانی است که متوسط درآمد ایرانیان نسبت به سایر کشورهای منطقه پایین تر است.       

رئیس بخش دپارتمان قلب کرواسی به خبرنگار مهر می گوید: در بیمارستانهای خصوصی کشور ما هزینه های عمل جراحی قلب 5 هزار یورو است و این رقم در بیمارستانهای دولتی حداکثر به 6 هزار یورو می رسد و این در حالی است که مردم این کشور به طور متوسط بین 1 تا 2 هزار یورو حقوق دریافت می کنند .   

دکتر " بوجان بیوسینا " با اشاره به وضعیت هزینه های عمل جراحی قلب در کشورهای همسایه کرواسی می گوید: هزینه های مربوط به عمل جراحی قلب در کشور یوگسلاوی بطور متوسط 7 هزار یورو است و این رقم در دیگر کشورهای حوزه بالکان تفاوت چندانی با کشور کرواسی ندارد و تقریبا قیمت ها مشابه هم هستند.

نکته جالب توجه در مورد هزینه های عمل جراحی قلب این است که در برخی کشورها این هزینه ها بسیار پایین بوده و یا تمام  هزینه های عمل جراحی بر عهده دولت است.

"سانجان روحان" یک متخصص و جراح قلب هندی به مهر می گوید:  در کشور هند انجام این عمل جراحی تنها 300 دلار هزینه دارد و در بسیاری از موارد اگر شهروندان هندی بودجه کافی برای درمان عمل جراحی را نداشته باشد خود دولت هزینه درمان بیمار را متقبل می شود.

در کشور کانادا هم مردم هزینه ای بابت عمل جراحی قلب پرداخت نمی کنند. احمد پوستی زاده که از ایرانیان مقیم کانادا است و از جراحان قلب و ریه بیمارستان " بریتیش کلمبیا " کانادا به خبرنگار مهر می گوید: در کانادا مردم بابت عمل جراحی قلب هزینه ای پرداخت نمی کنند و انجام این عمل برای بیماران قلبی رایگان است و گرچه هر عمل جراحی برای دولت بین 30 تا 50 هزار دلار هزینه در بر دارد.

با اینهمه در بیشتر کشورهای دنیا عمل جراحی قلب هزینه هایی دارد که بسته به عواملی چند متغیر است.

" بلهانک پینار" رئیس دپارتمان قلب بیمارستان فلورنس نایتینگ استامبول در این باره می گوید: در بیمارستانی که من در آن عمل جراحی قلب انجام می دهم هزینه هر عمل جراحی 10 هزار دلار هزینه دارد و این رقم در مقایسه با هزینه های عمل جراحی قلب در کشورهای دیگر رقم پایین به حساب می آید.

بر اساس بررسیهای انجام گرفته توسط خبرگزاری مهر هزینه هر عمل در هلند برای دولت 15 هزار دلار و در بلژیک 22 هزار دلار و در ژاپن 8 هزار دلار است که تقریبا تمام این هزینه ها را دولتها پرداخت می کنند.


سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 10:3 ::  نويسنده : فردین

اگرچه هنوز هیچ راه قطعی برای پیشگیری سرطان تخمدان شناخته نشده است، اما با تمرینات ورزشی دائمی و منظم عضلات لگن خاصره، شاید در مجموع بتوان خطر را کاهش داد.
مطالعات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان تخمدان در بیمارانی که قرص‌های ضد بارداری خوراکی مصرف کرده‌اند، به نسبت کسانی که از سایر انواع داروهای ضد بارداری استفاده نموده‌اند، کمتر بوده است، به ‌طوری که مصرف این قرص‌ها تنها روش توصیه‌شده پیشگیری سرطان تخمدان دارویی برای این نوع سرطان است و بایستی با این هدف توصیه شود.
در تحقیقات اخیر مشخص شده در زنانی که موتاسیون ژن‌های BRCA 2 و BRCA 1 (مربوط به سرطان سینه و تخمدان) دیده می‌شود، خارج کردن تخمدان‌های سالم با جراحی می‌تواند به‌طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش دهد.
حاملگی در سنین پایین، شیردهی و بستن لوله‌های رحمی نیز شانس ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می‌دهند.
علایم بیماری سرطان تخمدان

احتمالاً در مراحل اولیه، نامنظمی عادت ماهیانه بیمار را وادار می‌کند به پزشک مراجعه نماید. که ممکن است یکی از علائم بیماری سرطان تخمدان باشد. به موازات افزایش رشد تومور و حجم آن، علایم فشاری بروز می‌کند که شامل تکرر ادرار، درد لگنی، یبوست و پس از مدتی تورم شکم می‌باشد. درد حاد شکم در اثر خونریزی و یا پارگی و پیچ‌خوردگی تومور ممکن است ایجاد شود. اگر تومور به بافت‌های خارج از لگن و قسمت‌های بالایی شکم متاستاز دهد، ممکن است باعث ایجاد علایم گوارشی نظیر تهوع، سوزش سردل، نفخ شکم، سیری زودرس، کاهش وزن و بی‌اشتهایی شود. در مراحل نهایی بیماری سرطان تخمدان، شایع‌ترین علایم، درد و تورم شکم می‌باشد اما تنها درد شکمی است که احتمالاً بیمار را به جستجوی یک تشخیص مجبور می‌کند. خونریزی‌های نامنظم از دستگاه تناسلی ممکن است همراه با هر یک از انواع تومورهای تخمدان دیده شود و گاهی ممکن است اولین شکایت بیمار باشد. زنان مبتلا پس از یائسگی ممکن است خونریزی داشته باشند که به‌صورت خونریزی نامنظم یا خونریزی شدید آشکار می‌شود.
پس می‌توان علائم بیماری سرطان تخمدان را به صورت زیر فهرست کرد:
» احساس سنگینی لگن خاصره
 » دردهای خفیف در ناحیه پایین شکم
 » خونریزی واژینال
 » افزایش یا کاهش وزن
 » قاعدگی غیرطبیعی
 » درد بی‌دلیل ناحیه پشت که با گذشت زمان افزایش پیدا می‌کند
 » افزایش اندازه دور شکم
» علایم معده‌ای- روده‌ای که عبارتند از:
 » سوء هاضمه
 » بی‌اشتهایی
 » تهوع و استفراغ
 » نفخ و تجمع گاز در معده و روده
 » ناتوانی از خوردن میزان همیشگی غذا
» سایر علایمی که ممکن است به همراه این بیماری دیده شوند عبارتند از:
 » افزایش دفعات دفع ادرار
 » رشد موهای زاید

توجه: این علایم تا آخرین مراحل پیشرفت بیماری ظهور نمی‌کنند.
اگر علائم سرطان تخمدان در شما وجود دارد، پزشک خود را در جریان بگذارید. همچنین اگر سن شما بیش از ۴۰ سال است و به تازگی معاینه لگن خاصره و آزمایش پاپ ‌اسمیر را انجام نداده‌اید، حتما به پزشک خود مراجعه کنید (به همه زنان بالاتر از ۲۰ سال توصیه می‌شود که به صورت منظم آزمایش پاپ‌ اسمیر و معاینات لگنی را انجام دهند).



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 10:0 ::  نويسنده : فردین

سرطان نوعی ایجاد هرج و مرج و خارج شدن سلول های بدن از روند طبیعی است . سرطان پستان جزء سرطان های نسبتا شایع و خطرناک در بین زنان می باشد . سینه از انواع غدد مترشحه می باشد که وظیفه آن تولید شیر است مانند سایر سلول های بدن سینه نیز به طور متناوب رشد کرده و زمانی را نیز به استراحت می پردازد .
دوره رشد و استراحت توسط ژن هایی که در مغز قرار گرفته اند کنترل و اداره می شوند .
هنگامی که ژنها دارای عملکرد مناسبی باشند به خوبی توانایی کنترل رشد سلول ها را دارند اما زمانیکه در عملکرد آنها نوعی نا هنجاری و یا بی قاعدگی بروز کند تسلط خود را بر روی رشد سلول ها از دست می دهند .
درمان موفقیت آمیز این سرطان بستگی به تشخیص اولیه و مراقبت های پزشکی دارد .
علت اصلی بروز آن در ایران بیشتر به تغذیه نامناسب و چرب و غذای بیرون ،عدم تحرک و ناراحتی روحی برمی گردد .
● بهترین راههای پیشگیری از سرطان سینه
در قسمت پزشکی سالانه خود ، از پزشکتان بخواهید که ریسک ابتلا به سرطان سینه را در شما محاسبه کند .
اگر از ریسک متوسطی در ابتدا به بیماری برخوردار هستید ،هر ماه سینه خود را به طور متوسط چک کنید . بهتر است این کار را از بیست سالگی شروع کنید . از ۲۰ تا ۳۹ سالگی نیز هر سه سال یک بار به کلینیک های تخصصی مراجعه کرده و از سلامت خود آگاه شوید و از ۴۰سال به بالا هر سال این کار را انجام دهید .
اگر ریسک شما در ابتلا به بیماری بالا است می بایست در مورد چگونگی انجام آزمایشات و فاصله زمانی بین آنها با پزشک متخصص مشورت کنید .

وزن بدن خود را همواه متعادل نگه دارید ،هنگامی که به سن شما افزوده می شود باید میزان کالری را در رژیم خود کاهش دهید و زمان ورزش و نرمش را زیاد کنید .

در طول روز در شش وعده غذایی از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید البته اگر این تعداد را به نه مرتبه در روز افزایش دهید کار بی نظیری را انجام داده اید .

به دنبال راههای باشید که بدن شما را همواره به فعالیت وادارد چه در محیط کار ،چه در خانه و چه در اوقات فراغت .
اگر مادر یا خواهر یا دختر شما سرطان سینه دارند نزد مشاور ژنتیک رفته و آزمایشات اولیه را انجام دهید .

● ورزش و سرطان سینه
به اعتقاد پژوهشگران تندرستی ، زنان در هر گروه سنی می تواند با انجام حرکات ورزش به طور منظم میزان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد .

مطالعات علمی بارها نشان داده است که ورزش منظم به بدن انسان در مقابله با بیماری ها کمک می کند .
محققان دریافته اند ورزش های متداول مانند پیاده روی ،دوچرخه سواری یا شنا که در هفته پنج بار تکرار شود بیش از هر فعالیت دیگر موثر بوده است .

فعالیت همگانی همچنین خطر سرطان سینه را در زنانی که احتمال آنها به این سرطان بیش از سایر افراد است نیز کاهش می دهد .

در دو گروه خطر احتمال ابتلای آنها به سرطان سینه بالا است .
یکی آن دسته که در خانواده آنها سابقه سرطان سینه بوده است و گروه دیگر کسانی که از درمان جایگزینی هورمونی استفاده می کنند که تحقیقات نشان می دهد که ورزش برای زنان لاغر تا وزن متعارف و حتی آنهایی که کمی چاق هستند بیش از دیگر زنان سودمند است .

مطالعات نشان می دهد از بین هر سه زن یک نفر در طول زندگی خود دچار سرطان می شود و سرطان سینه هم از شایع ترین علت مرگ و میر در زنان است امید است که با تشخیص سریع درمان قطعی آن صورت پذیرد .



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 9:56 ::  نويسنده : فردین

پیشگیری از سرطان

  


پیشگیری از سرطان ، به مجموعه اقداماتی که استفاده از برخی موارد مفید و دوری از برخی موارد مضر را شامل می‌شود برمی‌گردد.

مفاهیم پایه

سرطان مسری نیست ، بنابراین تماس با بیماران مبتلا به سرطان خطری دربرندارد. اگر سرطان سری بود باید تمام متخصصین این رشته ، به این بیماری مبتلا می‌شدند. اما اینکه چرا برخی از افراد به سرطان مبتلا می‌شوند و بقیه نه؟ پرسشی است بی‌پاسخ و مورد بررسی ، و تا زمانی که عوامل ایجاد سرطان شناخته نشوند، درباره آن نمی‌توان نظری قطعی اظهار داشت. تجربه نشان داده است که انسان در تمام سنین احتمال ابتلای به سرطان را دارد. ولی این احتمال در افراد میانسال و کهنسال بیشتر است. از نظر جنسیت نیز بنابر آماری که در جامعه آمریکا تهیه شده، موارد بیماری در زنان رو به کاهش و در مردان رو به افزایش است.




نشانه‌های هشدار دهنده ابتلای احتمالی به سرطان

تشخیص ، در صلاحیت پزشک است و ما تنها به منظور علت یابی و پیشگیری از بیماری سرطان ، در صورت مشاهده این 7 نشانه هشدار دهنده ، در خود یا در اطرافیانمان لازمست هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنیم.
  1. هر نوع تغییر در دفع عادی مدفوع و ادرار ، که بیش از یک هفته ادامه داشته باشد.

  2. وجود زخمهای پوستی غیر قابل التیام.

  3. خونریزی یا ترشحات غیر عادی از اندامها.

  4. وجود برآمدگی یا لمس ضخامت و سفتی در پستانها یا محلهای دیگر قابل لمس در بدن.

  5. اختلال در عمل گوارشی یا اشکال بلعی.

  6. تغییر آشکار در شکل ، اندازه و رنگ خال یا زگیلی که قبلا داشته‌ایم.

  7. سرفه‌های پی در پی و آزار دهنده یا گرفتگی صدا.

برخی از این نشانه‌ها ممکن است تحت علل دیگر ، مثل سرماخوردگی (سرفه) پدید آید، اما اگر این نشانه‌ها بدون هیچ علت قبلی ، ظاهر شوند و بیش از یک هفته ادامه داشته باشند و به درمانهای رایج و معمولی پاسخ ندهند، باید برای علت یابی به پزشک متخصص مراجعه کرد. معمولا احتمال ابتلا به سرطان از سنین 50 سالگی به بعد بیشتر است.




پیشگیری از سرطان

اگر چه تاکنون عامل سرطان بطور قطع شناسایی نشده است، ولی بنابر آمار ، 80 درصد از سرطانها به عوامل خوراکی (نوع تغذیه) ، محیطی (شرایط زیست محیطی و کار) ، استعمال دخانیات و عوامل غیر قابل اجتناب (عامل ارث) نسبت می‌دهند. تحقیقات نشان داده است که بین نوع تغذیه و برخی از انواع سرطانها ، ارتباطی وجود دارد. مثلا غذاهای پر چربی را با سرطان پستان ، سرطان روده بزرگ ، پروستات ، لایه پوشش رحم مرتبط می‌دانند.

آمار هم نشان می‌دهد که مرگ و میر در نتیجه ابتلای به سرطانهای پروستات ، لوزوالمعده ، پستان و تخمدان در افراد چاق بیشتر است. بنابر همین نظریه ، اشخاص که بطور مرتب از فراورده‌های غذایی نمک سود یا دوده داده استفاده می‌کنند، به
سرطان معده بیشتر مبتلا می‌شوند. بنابراین یک راه پیشگیری از ابتلای به سرطان ، خودداری از مصرف زیاد مواد گوشتی ، پرچربی و غذاهایی از این نوع است.

در عوض خوردن فراورده‌های گیاهی حاوی
الیاف سلولزی مثل گندم سبوس‌دار ، حبوبات ، میوه و سبزی برای پیشگیری از ابتلای به سرطان توصیه می‌شود. نوشیدن زیاد مشروبات الکلی نیز خطر ابتلای به سرطان دهان ، سرطان حلق ، سرطان مری و سرطان کبد را زیاد می‌کند. اشخاص که هم به دخانیات معتاد هستند و هم مشروبات الکلی می‌نوشند بیشتر در معرض ابتلای به سرطان دهان و مری می‌باشند. خطر ابتلای به سرطان ریه ، در افراد معتاد به دخانیات ، 10 درصد بیشتر است.

برخی پرتوها هم عامل ایجاد سرطان هستند مثلا قرار گرفتن مکرر و زیاد در برابر تابش آفتاب ، ایجاد
سرطان پوست می‌کند اگر رنگ پوست روشن و یا پوست به پرتو آفتاب حساس باشد در اثر تابش آفتاب به اصطلاح کک و مکی می‌شود. پرتو فرابنفش نور خورشید ، عامل اصلی سرطان پوست می‌باشد. بنابراین برای محافظت از پوست بدن ، در تابستان ، بخصوص ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر از پوشش مناسب استفاده شود.

مجاورت زیاد در برابر پرتو ایکس نیز خطر ابتلا به سرطان را در بر دارد حتی اگر مقدار آن کم ، ولی دفعات آن زیاد باشد. بنابراین بهتر است از پرتونگاریهای غیر ضروری اندامها خودداری شود و در صورت لزوم از تابش آن به دیگر نقاط بدن ، بوسیله پوششهای محافظ جلوگیری شود. برخی از فراورده‌های مورد مصرف در صنعت و یا مواد شیمیایی نیز سرطان‌زا هستند. مثلا افرادی که بطور دائمی با
الیاف پنبه نسوز سروکار دارند بخصوص اگر سیگاری هم باشند، امکان ابتلای به سرطان ریه را دارند. تماس با مقادیر زیاد و مکرر مایعات تخمیر کننده خانگی و نیز انواع تینرهای رنگ احتمال ایجاد سرطان را در بردارد.

تنفس مکرر مواد شیمیایی مورد مصرف در باغ و باغچه و نیز انواع
حشره کشها و قارچ کشها بخصوص در صورت استفاده از آنها در محیط سربسته ، خطر سرطان‌زایی دارد. بنابراین هنگام را با این مواد ، از دستکش پلاستیکی و ماسک ایمنی استفاده شود. مصرف هورمونهای استروژن ، قرصهای خوراکی ضد بارداری ، هم مانع ایجاد سرطان و هم باعث ایجاد سرطان می‌شود. به خاطر همین ، از مصرف خودسرانه انواع هورمونها باید خودداری شود. سرطان ممکن است زمینه ژنتیکی داشته باشد، بنابراین افرادی که در خویشان نزدیک و درجه یک ، دارای افراد مبتلا به سرطان هستند باید بطور مرتب تحت معاینه پزشکی باشند.

ارتباط سن و سرطان

افرادی که در سنین بین 40 - 20 سالگی هستند لازمست هر سه سال یکبار از اندامهایی مثل پستان ، رحم ، تخمدان ، واژن ، پروستات ، بیضه‌ها ، غده تیروئید ، دهان ، ریه ، غده‌های لنفاوی و پوست معاینه پزشکی به عمل آورد. و افرادی که مستعد سرطان هستند مثل افراد معتاد ، زنهایی که بچه‌دار نشده‌اند یا اولین فرزند آنها بعد 30 سالگی به دنیا آمده، اشخاصی که در سنین کم ، نزدیکی جنسی داشته‌اند، افرادی که دارای خویشاوند مبتلا است، در کمتر از این مدت ، باید به معاینه بپردازند. اما افرادی که سن بالای 40 دارند در فاصله زمانی کوتاه‌تر ، باید معاینات را انجام دهد. مثلا آزمایش پستان در هر سال باید صورت گیرد.



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 9:45 ::  نويسنده : فردین

الکساندار و شوهرش که ساکن شهر نیویورک هستند، هر روز ویتامین E مصرف می کنند. گزارهاشیی را که الکساندرا در مورد ویتامین E خوانده است، همگی نشان از این دارند که این ویتامین ممکن است شخص را در برابر بیماریها حفظ کند. به عنوان مثال، در مطالعه‌ای که بر روی 11000 نفر از افراد 65 ساله و بالاتر توسط موسسه ملی سالخوردگی صورت گرفت، نشان داده شد، در افرادی که ویتامین E مصرف می کردند، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی 41 درصد کمتر از افرادی است که ویتامین E مصرف نمی کردند. دیگر مطالعات حکایت از آن دارند که ویتامین E ممکن است در پیشگیری از تصلب شرائین کمک کننده باشد. این ویتامین احتمالا قادر به محدود کردن آسیبهای ناشی از استعمال سیگار، تقویت دستگاه ایمنی، تخفیفی علائم ناشی از آرترین و به تاخیر انداختن اثرهای مخرب بیماریهای استحاله‌ای اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون است.

اما بیشتر مردم، مقادیر کافی از این ویتامین را از راه غذا دریافت نمی دارد. اساسا مشخص شده است که مقادیر مورد نیاز از این ویتامین که می تواند نقش حفاظتی برای انسان در برابر بیماریها داشته باشد، بسیار بیشتر از مقداری است که مردم از راه مواد غذای دریافت می‌دارند. در هر صورت، حتی اگر نیمی از یافته‌های مربوط به آثار مفید ویتامین E در ادامه تحقیقات ثابت شود، می توان حقیقتا این ویتامین را معجزه سلامتی نامید. در اینجا برخی از جنبه‌های مفید این ویتامین برای سلامت انسان اشاره می‌شود.

ویتامین E و تقویت دستگاه ایمنی

بنابر عقیده بلامبرگ، محقق تغذیه انسانی در دانشگاه تافتس آمریکا افراد می توانند با مصرف این ویتامین از خطر بیماریهای عفونی همچون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سل درامان بمانند. محققان این دانشگاه در مطالعه ای 4 ماهه به بررسی اثر ویتامین E روی دتگاه ایمنی سالخوردگان سالم پرداختند و مشاهده کردند که این ویتامین ممکن است باعث تقویت دستگاه ایمنی این افراد شود. به طور طبیعی کفایت عمل خود را از دست می دهند و بخوبی قادر به حفظ بدن در برابر بیماریها نیستند. این محققان اعلام داشتند که دریافت روزانه 200 واحد بین المللی از این ویتامین به عنوان مقدار مطلوب برای تقویت دستگاه ایمنی محوب می شود و بیشتر از این مقدار شاید مفیدتر نباشد.

ویتامین E و کاهش خطر بیماریهای قلبی

دکتر جیالال از دانشگاه تگزاس در مطالعات خود بر روی ویتامین E، مشاهده کرد که این ویتامین دارای اثر حفاظتی در برابر بیماریهای قلبی است. او ملاحظه کرد که ویتامین E باعث کاشه اکسیداسیون LDL می شود (LDL لیپوپروتئین کم- چگالی یا همان "کلسترول بد است که به تشکیل پلاکهای داخل سرخرگهای کرونر کمک میکند). بعلاوه او مشاده کرد این ویتامین باعث اختلال در عملکرد سلولهای تولید کننده پلاک در این سرخرگها می شود. این محقق می گوید، به نظر می رسد ویتامین E می تواند در افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. در جهت کاهش احتمال وقوع حملات قلبی عمل کند. انجمن قلب آمریکا با این نظریه موافق است و اعلام داشته است که مصرف مکمل ویتامین E یا دیافت این ویتامین از راه غذا ممکن است در پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کننده باشد.

ویتامین E و سرطان

در این مورد گزارشهای متنقضی وجود دارد در بعضی از مطالعات مشاهده ده که ویتامین E هیچ تغییری در میزام وقوع سرطان ایجاد نمی کند، ولی در بعضی دیگر مشخص شده است که میزان وقوع سرطان در افراد دریافت دارنده ویتامین E پایینتر بوده است. در مطالعه ا که توسط موسسه ملی سرطان، بر روی بیش از 29 هزار نفر در چین انجام شده ات، مشاهده شد که در افرادی که مخلوطی از ویتامین E بتاکاروتن و سلینون مصرف می کردند، کاهش معنی داری و در میزان وقوع سرطان و مرگ و مر حاصله از آن ایجاد می شود. در مطالعه ای دیگر که بر روی 27 هزار نفر از مردان سیگاری 50 تا 69 ساله در فنلاند انجام شد، نشان داده شده که دریافت روزانه 50 واحد ویتامین E باعث کاهش میزان وقوع سرطان پروستات ومرگ و میر ناشی از آن به ترتیب تا 32 و 41 شده است.

ویتامین E و بیماری آلزایمر و پارکینسون

دکتر کاتمن محقق دانشگاه کالیفرنیا در زیر میکروسکوپ مشاهده کرد، وقتی بر روی سلولهای عصبی، بتاآمیلوئید (یعنی ترکیبی که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر تجمع می یابد) اضافه می کند، سلولها یکپارچگی خود را از دست می دهند و می میرند، اما وقتی ویتامین E به این سلولها افزوده شود. این روند مرگ سلولی اتفاق نمی افتد و سلولها سالم می مانند. در مطالعه ای که در مورد اثر ویتامین E رویگرفته کردن روند بیماری پارکینسون صورت گرفته مشخص شده که ویتامین E قادر به تاخیر انداختن روند تخریبی در این بیماری است.

دیگر مزایا

در مطالعه ای که اخیرا صورت گرفته نشان داده شده است که مصرف ترکیبی از مکملهای ویتامین C,E باعث افزایش مقاومت در برابر آفتاب سوختگی می شود. همچنین دکترادلبرگ توصیه می کند که بیماران مبتلا به تورم لثه، یک کپسول حاوی ویتامین E را باز کنند، و محتویات آن را روی لثه هایشان بمالند.

متخصصین می گویند، در صورتی که شخص در سلامت کامل باشد، به طور مرتب ورزش کند، با کمترین استرس زندگی کند و غذایی متعادل هم دریافت دارد، باز هم می تواند از مصرف مکملهای ویتامین E سود ببرد. سوالی که در اینجا مطرجح است، این است که چه مقدار ویتامین E باید مصرف شود؟ مطالعات نشان می دهد در افرادی که بین 100 تا 400 واحد ویتامین E دریافت می دارند، خطر وقوع بعضی از بیماریها کاهش می یابد. اما مصرف مقادیر بسیار زیاد از ویتامین E ممکن است خطرهای را به همراه داشته باشد. در صورتی که شخص آسپیرین یا داروهای دیگری استفاده می کند، باید در مورد مصرف همزمان ویتامین E مانند آسپیرین باعث رقیقتر شدن خون می شود، بنابراین تنظیم مقدار مصرفی در این بین حایز اهمیت است. همچنین ویتامین E را نباید قبل از جراحی یا به طور همزمان با دارهای ضد انعقادی مصرف کرد.

همچنین توصیه می شود، در صورتی که خص دچار پرکار تیرویئد یا بیماری روماتیسمی قلب است، باید مصرف آن با احتیاط صورت گیرد.



سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:, :: 9:39 ::  نويسنده : فردین

 

بهترین زمان شروع تغذیه تكمیلی نوزاد، زمانی است كه كودك به خوردن غذای سر سفره علاقه نشان می دهد و بهترین زمان از 4 تا 6 ماهگی است. كودك دهان را به حالت جویدن تكان می دهد و حركت زبانش تغییر می كند و در سن شش ماهگی دست دراز كرده و تمایل دارد كه غذای والدین را بگیرد.
دلیل شروع غذای كمكی این است كه از سن 6 تا 9 ماهگی كودك به منابع آهن احتیاج دارد و از سن 8 تا 9 ماهگی شیر مادر دیگر انرژی مورد نیاز كودك را تأمین نمی كند. اگر در فاصله 9 تا 12 ماهگی غذای جامد را شروع نكنید، در آینده كودك دچار مشكلات زیادی در زمینه قبول غذاهای جامد خواهد شد و اگر كمتر از 3 ماهگی به كودك غذای جامد بدهیم، خصوصاً اگر سابقه آلرژی در خانواده باشد، احتمال ایجاد آلرژی غذایی در كودك بسیار زیاد می شود.

حتی در بعضی موارد امكان دارد كه غذای كمكی را از سن 3 ماهگی شروع كنیم، زمانی كه كودك حتی پس از خوردن شیر هم گرسنه بنظر می رسد و یا رشد كودك با خوردن شیرمادر در حد كافی نیست. دراین زمان نباید سعی كنیم كودك را با شیر خشك سیر كنیم زیرا با خوردن شیرخشك كم كم علاقه اش را به خوردن شیرمادر از دست می دهد.
پس بر اساس تمایل و علاقه نوزاد تغذیه تكمیلی را شروع كنیم، نه در زمان و ساعت مشخص.
اصول تغذیه تكمیلی
- حتماً از موادی استفاده شود كه بعدها در سفره خانواده وجود دارد.
- بعد از تغذیه شیرخوار با شیرمادر، غذای كمكی به او داده شود و هرگز قبل و یا در فواصل تغذیه با شیرمادر از غذای كمكی استفاده نشود.
- از یك نوع ماده غذایی ساده شروع شود و كم كم به مخلوطی از چند نوع افزایش یابد.
- از یك قاشق مرباخوری شروع و به تدریج بر مقدار آن اضافه شود( به استثنای زرده تخم مرغ كه به اندازه یك نخود شروع می شود).
- موادغذایی چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار، باید به تدریج به غذای شیرخوار اضافه شود.
- بین اضافه كردن موادغذایی مختلف 5 تا 7 روز فاصله باشد تا شیرخوار اول به یك غذا عادت كند، بعد غذای جدیدی به او داده شود. این كار باعث می شود كه اگر ناسازگاری به یك ماده غذایی وجود داشته باشد شناخته شود و دستگاه گوارش شیرخوار نیز فرصت می یابد كه به موادغذایی عادت كند.
- در شروع، غذاها باید نسبتاً رقیق و غلظت آنها كمی بیشتر از شیرمادر باشد و به تدریج بر غلظت آنها افزوده گردد. این كار به یادگرفتن عمل جویدن كمك می كند.
- تنوع در غذاهای كمكی رعایت شود.
- غذاهای سرخ شده به كودك ندهد.
- اگر كودك تمایل داشت به جای سبزیجات میوه های شیرین را شروع كنید. البته بهتر است ترتیب در دادن مواد غذایی رعایت شود، ولیكن به علایق كودك اهمیت دهید.
- هیچ گاه كودك را با غذا تنها نگذارید، چون امكان دارد موجب خفگی او شود.
- به غذای شیرخوار شكر زیاد یا نمك اضافه نكنید، زیرا حساسیت نوزاد به طعم ها با بزرگسالان متفاوت است.

بهتراست غذای كودك را با لعاب برنج شروع كنید. مزیت برنج این است كه خیلی كم حساسیت زاست و تقریباً نشاسته خالص است، از این رو معده كودك براحتی آنرا هضم می كند. برای اولین بار، نیم تا یك ساعت پس از شیرخوردن، لعاب برنجی تهیه كنید كه كمی غلیظ تر از شیر مادر باشد و با قاشق مناسب اندازه دهان كودك یك قاشق لعاب برنج به او بدهید. در روزهای بعد به مرور حجم و غلظت این غذا را اضافه كنید و براساس تمایل كودك به او غذا بدهید.
پس از دو هفته غذای دوم یعنی فرنی را شروع كنید. برای تهیه فرنی از شیر پاستوریزه و نشاسته استفاده كنید و غذای دوم فرنی است. از آخر ماه هفتم سوپ را شروع كنید.
باید توجه داشته باشید كه غذای كمكی نوزاد باید، با حجم كم دارای بیشترین انرژی باشد یعنی غذای كودك نباید رقیق باشد، چون حجم معده كودك كم است و باید در كمترین حجم، بیشترین انرژی را داشته باشد. غذای او باید نرم باشد، ولی سعی كنید در مرحله شروع سوپ، فقط سبزیجات كاملاً پخته را با چنگال نرم كنید، چون اگر همیشه غذا له شده باشد كودك در یادگیری جویدن مشكل پیدا می كند. از مواد غذایی استفاده كنید كه بطور معمول در غذای خانواده وجود دارد.
باید غذای كودك را یك بار در روز تهیه كنید و پس از رسیدن به حرارت مناسب و له كردن قطعه های درشت، به كودك بدهید. بقیه غذا را در یخچال نگهداری كنید و در زمان مناسب گرم كرده، به او بدهید.

غذای كمكی با فرنی آرد برنج شروع می شود( حساسیت شیرخوار به برنج كمتر است تا گندم). سپس در هفته دوم می توان حریره بادام را به رژیم غذایی كودك افزود.
در دو هفته آخر ماه هفتم می توان سوپ را به رژیم غذایی نوزاد افزود كه این سوپ حاوی گوشت بدون چربی( كه بترتیب اولویت و ارجحیت شامل گوشت گوسفند، مرغ و گوساله می باشد)، برنج و هویج است. سپس هر 3 روز یك بار، یك نوع سبزی به سوپ اضافه گردد؛ مانند جعفری، گشنیز، لوبیا سبز، كدوسبز، كرفس و... . ولی باید توجه داشت كه سبزی در آخرین لحظات پخت سوپ، اضافه شود و اسفناج هم تا یك سالگی به سوپ اضافه نگردد. نباید به سوپ نمك، شكر یا چاشنی افزود.
در ماه هشتم زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه می شود. ( تا زیر یك سال از مصرف سفیده تخم مرغ توسط كودكان اجتناب شود) . در این زمان كم كم می توان از سبزی های نشاسته ای مثل سیب زمینی، كدو حلوایی و نخود فرنگی نیز در سوپ استفاده كرد( به فاصله هر 3 روز).
در دو هفته دوم ماه هشتم، ماست نیز داده می شود. بعلاوه از پوره های سیب زمینی و هویج نیز می توان استفاده كرد.
در ماه نهم در هفته اول می توان از حبوبات نیز در سوپ شیرخوار استفاده كرد . مصرف حبوبات از عدس و ماش كه هضم آسان تری دارند، شروع می شود. در مورد لوبیا چیتی و لوبیا قرمز بهتر است از قبل آنها را خیس كرده، پوستشان را جدا نموده و بعد از پختن به سوپ اضافه نمود. اضافه كردن كره یا روغن مایع به سوپ برای شیرخوارانی كه خوب وزن نمی گیرند، توصیه می شود.
در دو هفته آخر ماه نهم، آب میوه را نیز می توان شروع كرد( كیوی، توت ها، خربزه، آلبالو و گیلاس به علت ایجاد حساسیت درشیرخوار، تا یك سالگی توصیه نمی شود).
در دو هفته اول ماه دهم می توان از خود میوه استفاده نمود( پوست و هسته جدا شده و با پشت قاشق نرم گردد)
در دو هفته دوم ماه دهم، می توان از سبزی های سبز نیز در سوپ استفاده نمود(هر بار یك نوع سبزی افزوده شود) .
توجه نمایید كه میوه ها و سبزی ها جزء غذاهایی هستند كه در اواخر سال اول توصیه می شوند( بعد از دیگر گروه های غذایی)، چرا كه كالری آنها نسبت به دیگر گروه های غذایی كمتر است.
در دو ماه دیگر نیز با توجه به اشتهای كودك از انواع سوپ، كته و پوره می توان استفاده نمود.
به خاطر داشته باشید كه در این 6 ماه دوم سال اول، تغذیه با شیرمادر به طور مكرر و برحسب تقاضا و تمایل شیرخوار در تمام شبانه روز وقبل از هر وعده غذای كمكی باید مورد توجه قرار گیرد.
به طور كلی در كودكان زیر یك ساله از دادن غذاهای زیر اجتناب گردد:
شیرگاو- سفیده تخم مرغ- انواع توت ها- كیوی- گیلاس- آلبالو- بادام زمینی- پنیر- شكلات- میگو- فلفل- ادویه- ترشی- نمك- نوشابه های رنگی گازدار- لپه و نخود- عسل- اسفناج- كلم- قهوه و چای- آجیل- سوسیس- ذرت- دانه انگور- دانه كشمش.
موفق باشید.



دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:, :: 17:37 ::  نويسنده : فردین

مردی برای اصلاح سر و صورتش به آرایشگاه رفت. در بین کار گفتگوی جالبی بین آنها در گرفت. آنها در رابطه به موضوعات و مطالب مختلف صحبت کردندو وقتی به موضوع خدا رسید، آرایشگر گفت : “من باور نمیکنم خدا هم وجود داشته باشد” . مشتری پرسید:  “چرا باور نمیکنی؟” آرایشگر جواب داد: “کافیست به خیابان بروی تا ببینی چرا خدا وجود ندارد، به من بگو اگر خدا وجود داشت این همه مریض می‌شدند؟ بچه‌های بی سرپرست پیدا میشد؟ اگر خدا وجود میداشت نباید درد و رنجی وجود داشت. نمیتوانم خدای مهربانی را تصور کنم که اجازه میداد این همه درد و رنج و جود داشته باشد.”
مشتری لحظه ای فکر کرد اما جوابی نداد. چون نمیخواست جر و بحث کند. آرایشگر کارش را تمام کرد و مشتری از مغازه بیرون رفت.
به محض اینکه از مغازه بیرون آمد مردی را دید با موهای بلند و کثیف و به هم تابیده و ریش اصلاح نکرده ظاهرش کثیف و به هم ریخته بود.
مشتری برگشت و دوباره وارد آرایشگاه شد و به آرایشگر گفت: “میدانی چیست! به نظر من آرایشگر‌ها هم وجود ندارند! ” آرایشگر گفت: “چرا چنین حرفی میزنی؟ من اینجا هستم. من آرایشگرم، همین الان موهای تو را کوتاه کردم. ”مشتری با اعتراض گفت: ” نه. آرایشگرها وجود ندارند، چون اگر وجود داشتند. هیچکس مثل مردی که بیرون است. با موهای بلند و کثیف و ریش اصلاح نکرده پیدا نمیشد.”
آرایشگر:  “نه بابا! آرایشگرها وجود دارند، موضوع این است که مردم به ما مراجعه نمیکنند.
مشتری تائید کرد: “دقیقاً نکته همین است،

خدا هم وجود دارد! فقط مردم به او مراجعه نمیکنند و دنبالش نمیگردند، برای همین است که این همه درد و رنج در دنبا وجود دارد!”


 



یک شنبه 3 مهر 1390برچسب:, :: 16:34 ::  نويسنده : فردین

 


زندگینامه قاله مه ره

«اسم من قادر عبدالله زاده است. اهل روستای "کولیجه"، از توابع شهرستان "بوکان" هستم. ۹۳، ۹۴ سالی سن دارم. "شیخ محمد"، شیخ منطقه بُرهان لقب "قاله مه‌ره" (قادر آرام) را به من داد. از ۱۱ سالگی "شمشال" نواختم، و هرگز این ساز فلزی زرد رنگ را از خودم دور نکرده‌ام.»


 «
شمشال» همان نی‌لبک فلزی است، که در سطح آن شش سوراخ وجود دارد و یکی از ساز‌های اصیل و قدیمی در منطقه «کردستان» است. شمشال، در شمار ساز‌های بادی فلزی برنجی قرار می‌گیرد و از لحاظ نوع صدا و وسعت در زمره ساز‌های بَم با طنین خاص خود است. این ساز از « مِسوار» که آلیاژی زرد رنگ است و از آن برای ساخت سماور‌های قدیمی زغالی استفاده می‌شده، ساخته می شود.


صدای ساز «قاله مه‌ره»، نخستین آهنگ

شیوه نوازندگی این ساز هم کاملاً تحت تاثیر وضعیت جغرافیایی منطقه
«کردستان» است که طبیعتی کوهستانی و پستی- بلندی‌های بسیار دارد. نوع نوازندگی این ساز کاملاً پرشور و هیجان با صداهای قوی و ضعیف مکرر و تکرارهای متوالی است.
 «قاله مه‌ره»، با قدی حدود ۱۶۵ سانتی متر، دست‌های پینه بسته، مو‌های سفید، چهره‌ای آرام و صبور دارد. چهره ای که کمتر از سنش نشان می ‌دهد. او سازش را که بیش از ۱۳۰ تا ۱۴۰ سال قدمت دارد از یک «سیّد» خریده است. سازی که روزها آن را زیر آستین لباس کردیش می‌گذارد و شب‌ها آن را زیر بالش

او می‌ گوید: «عاشق شِمشال سید شده بودم. چند بار رفتم پیشش و بهش پیشنهاد خرید شِمشالش را دادم ولی قبول نکرد. پس از مدتی مریض شد و مرد. من هم شِمشالش را از پسرش با یک رأس گوسفند که آن زمان ۵ قِران قیمت داشته معاوضه کردم.»

 پدر، پدربزرگ و برادران قاله مه‌ره هم از نوازندگان برجسته و مشهور شِمشال بوده اند؛ ولی او می‌گوید که هیچ‌کس استاد او نبوده و ساز زدن را به او یاد نداده است. قاله مه‌ره خدا را استاد خود می ‌داند. آهی می ‌کشد و درحالی که اشک در چشمانش جاری شده، می‌ گوید:«همه چیز از یک خواب شروع شد. فصل پاییز بود. بچه بودم، مهمانی یکی از فامیل ‌هایم دعوت شده بودیم. برادرم و دو نفر دیگر از بستگانم
شِمشال می ‌زدند. می ‌خواستم شِمشال بزنم، ولی مثل آن ها نمی ‌توانستم. آن ها هم مرا بیرون کردند و من هم گریه کنان به سمت یه خونه گِلی دویدم و تا اون جایی که ‌تونستم گریه کردم و همون جا خوابم برد. یک نفر اومد تو خوابم و بهم گفت: «عبدالقادر، عبدالقادر، پاشو، از بس گریه کردی حوصله خدا رو هم سر بردی، برو و شِمشال بزن.»

او ادامه می‌دهد: «وقتی از خواب بیدار شدم، شروع کردم به نواختن شِمشال. دیگه قادر دیروز نبودم و کسی حریف من نبود.»

 خانه یک طبقه قاله مه‌ره، در کوچه‌ای بُن بست و خاکی، در حاشیه شهر قرار دارد. او هر روز صبح از ساعت ۹، با عصایی که در دست دارد به خیابان «کهنه»، شهر
«بوکان»، که جنوبی ‌ترین شهر استان «آذربایجان غربی» است می ‌رود و تا ظهر به گشت زنی در خیابان ‌های اطراف خانه‌اش می‌پردازد و شِمشال می ‌زند.

قاله مه‌ره

عصر‌ها نیز به قهوه خانه‌های «ملا عباس»، «ره‌حمانه چوُر» و «حاجی محمد» که در میدان کوچکی که در آن گندم و جو خرید و فروش می ‌کنند، می ‌رود و برای مردمی که اکثر آن ها بیشتر از ۵۰ سال سن دارند ساز می ‌زند.

 «محمد اَمین»، پیرمرد ۶۷ ساله که در قهوه خانه نشسته، از طرفداران پر و پاقرص قاله مه‌ره است. او در حالی که چای می‌ خورد‏‏‏، می ‌گوید:«هم قاله مه‌ره را دوست دارم و هم سازش را. آدم خیلی مهربانی است؛ هر نوع ترانه‌ای اَزش درخواست کنی جواب رد نمی‌دهد و آن را با مهربانی هر چه تمام ‌تر می ‌زند.»

صدای ساز «قاله مه‌ره»، آهنگ دوم

شاگرد قهوه‌خانه «ملا عباس» هم می‌گوید: «با این که آدم ساکتیه ولی هنوز از شوخ طبعی نیفتاده. تو این قهوه خونه‌ها ساز می ‌زنه و مردم برایش پول جمع می‌ کنند. هر دفعه که میاد این جا ۵، ۶ هزار تومان بهش کمک می‌ کنند. البته گاهی وقت‌ها آدم‌های دست و دل بازی پیدا می‌شن که ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان براش جمع می ‌کنند.»

 قاله مه‌ره دوران نوجوانی و جوانی چوپان بوده ولی بقیه عمرش را برای مردم کوچه و بازار شِمشال زده است و تنها راه کسب درآمدش هم نی زنی است و از این راه امرار معاش می‌کند. او حتی روز‌های جمعه به غار «سهولان» که در فاصله ۳۵ کیلومتری «بوکان» و در نزدیکی «مهاباد» است می‌رود تا ساز بزند و پول دربیاورد.

 او بعضی از روز‌های هفته هم برای ساز زدن و کسب درآمد سری به شهرهای اطراف می‌زند. مثلاً با طی کردن مسیر ۵۵ کیلومتری خود را به «مهاباد» می‌رساند و یا مسیری ۳۵ کیلومتری را طی می‌کند تا به «سقز» برسد و در خیابان‌ های اصلی ساز بزند و پول جمع می‌کند.

 قاله مه‌ره در بسیاری از مناطق کردنشین از شهرت بسیار برخوردار است و بسیاری مثل خانم «علوی» ازاهالی «سقز» که ۴۵ سال دارد « عاشق سازش» هستند و یا مثل «کاروان» ۱۹ ساله نَفَس او را با این سن و سال «معجزه» می دانند.

 «عابد» ۳۰ ساله هم که صاحب استریو «ژینو» در «بوکان» است و ۱۱ کلیپ تصویری از او دارد معتقد است هیچ کس قدر قاله مه‌ره را نمی داند.
او می‌گوید: «ما مرده پرستیم. بعد از مردنش براش سالگرد مرگ و کنگره یادبود برگزار می‌کنند که فایده‌ای ندارد.»

 البته در بین کردها کسانی هم هستند مثل «صبا» ۱۸ ساله و یا «مینا» ۲۶ ساله از اهالی «کرمانشاه» که اسم قاله مه‌ره به گوششان نخورده است و یا کسانی هم هستند مثل زینب ۴۰ ساله که ساکن «مهاباد» است و تصور می‌کند قاله مه‌ره مرده است. او با تعجب می‌گوید: «خدا رحمتش کند‏، مگه نمرده؟»

سازی که پررو شده

قاله مه‌ره

قاله مه‌ره تنها همدم و دوست خود را «شمشالش» معرفی می‌کند و به شوخی می ‌گوید: «همیشه با هم خوابیدیم. از بچگی با هم بزرگ شدیم. گاهی وقت‌ها با هم صحبت می ‌کنیم و گپ می‌ زنیم. هر چی از دهنش در بیاد می ‌گه. یه حرف‌هایی می ‌زنه که آدم تعجب می‌ کنه. خیلی هم پررو شده.»

 البته قاله مه‌ره، ۱۷ سال است که ازدواج کرده و حاصل ازدواجش دو پسر دوقلوی ۱۶ ساله به نام ‌های «احمد» و «محمد» است. پسرهایی که هر دو ترک تحصیل کرده و در بازار مشغول کار هستند. کار محمد تعمیر دوچرخه‌ است و احمد نیز در مغازه دکوراسیون وسایل منزل مشغول است. پسرهایی که هیچ کدام راه پدرشان را ادامه نداده ‌اند.د محمد می ‌گوید: «نه من و نه برادرم هیچ‌وقت دوست نداشتیم که شمشال یاد بگیریم.»
احمد هم به همین جمله بسنده می ‌کند و در حالی که با عجله به سر کار می‌رود، می ‌گوید: «هر چقدر ساز بزنیم مثل پدرمون که استاد نمی‌شیم.»

 قاله مه‌ره
، با آن که سواد خواندن و نوشتن ندارد ولی دریایی از موسیقی غنی کردستان را در سینه‌‌اش حفظ کرده است. او، بیشتر آهنگ ‌های ترانه‌هایش را خودش درست می ‌کند. داستان ‌های عاشقانه و منظومه ‌های حماسی کردستان خمیر مایه آهنگ ‌های او هستند. او می ‌گوید که بیش از ۱۷۰ «مقام» را حفظ کرده‌ام. گرچه تعداد بیشتری را می ‌دانستم ولی الان نمی ‌توانم بزنم.

 مقام یا ترانه، از انواع شیوه‌های موسیقی کردی است. مهم‌ ترین ویژگی این آواز کردی، توجه به سوز درون، شکایت و زاری است و با موسیقی مقامی عرب، ایرانی و ترک (خاورمیانه) تفاوت زیادی دارد.

 قاله مه‌ره در بین ترانه هایی که می‌زند خود ترانه «کانبی خواز» را خیلی دوست دارد. کانبی خواز، اسم مردی به نام «کانبی فَقِه وَیسه» بوده که در یک نبرد رویارو با «احمد خان نامی» ، از ارباب ‌های «مراغه» هر دو به دست یکدیگر کشته می ‌شوند. گفته می ‌شود که این بیت را زنی به نام «خواز» که خواهر کانبی بوده، سروده است.

موزه اربیل

آوازه و شهرت زیاد قاله مه‌ره باعث شده هر از چند گاهی به مناسبت‌ های گوناگون و برای اجرای برنامه‌های مختلف از جمله یادواره بمباران شیمیایی «سردشت» و «حلبچه»، یادبود قرباینان «اَنفال» (کشتار بیش از ۱۵۰ هزار کرد به دست رژیم بعث در کردستان عراق)، بزرگداشت هفته معلم، اجرای ساز‌های محلی در کردستان ایران و عراق به مراسم‌ های مختلف دعوت شود و سفر‌هایی را به نقاط مختلف ایران داشته باشد.

 سفرهایی که لوح‌ های تقدیر زیادی هم برایش به همراه داشته است. لوح‌ هایی که با ۸ تا از آن ‌ها که حاشیه ‌های فلزی و چوبی دارند دیوار اتاق خوابش را تزئین کرده است.

 قاله مه‌ره حتی چهار سال پیش، به گفته خود به دعوت «جلال طالبانی» رئیس جمهور کنونی عراق، ۲۰ روز به کردستان عراق رفته بود تا در آن جا ساز بزند. او یک بار هم برای اجرای برنامه‌ای به مناسبت یادبود سال‌مرگ «حسن زیرک»، خواننده مشهور بوکانی، از طرف کرد‌های ایرانی به کشور «آلمان» دعوت شده بود که به گفته خود، دولت وقت ایران اجازه خروج از کشور را به او نداد و در غیاب او، جایزه بهترین نوازنده ساز سنتی را به او هدیه دادند.

 او با اشاره به تابلو‌های روی دیوار خانه‌اش از جمله تابلویی که امضای رئیس «دانشگاه ایلام» زیر آن است و به مناسبت اولین یادمان بمباران شیمیایی «حلبچه» در سال ۷۹ به او داده شده و یا کسب عنوان برتر در اجرای ساز‌های محلی در جشنواره‌ های مختلف از جمله «صدا و سیمای مهاباد» و جایزه ویژه «اَنفال» در
«سلیمانیه» عراق، می‌گوید: «تمام اجراهای من موفقیت آمیز بوده و همیشه اول شدم. الان هم با این که پیر هستم، دندان هایم افتاده است و توانایی سابق را ندارم، ولی دست از نوازندگی برنداشتم.»
 قاله مه‌ره

او که مرتب می ‌گوید توانایی گذشته را ندارد با هیجان خاصی خاطره‌ای را از سال های دورش که قرآن را با سازش میزده و با خیلی از ملاها سر همین مساله در افتاده تعریف می‌کند.

 «جلسه‌ای با حضور ۴۴ ملّای تازه کار که اجازه ملا بودن رو از «ملا کریم شهریکندی»، «ملا جلال شفیعی»، «ملا سید وهاب حاجی گه‌ره»، «ملا کریم حاجی ره‌خایه»، «ملا محمد هه‌به‌کی» و «ملا احمد»، می‌گرفتن برگزار می‌شد و در آن قرآن و مولود نامه می‌خوندن، من هم کلمه به کلمه‌‌ی قرآن رو بدون اشتباه با شِمشالم می‌نواختم.»

 او ادامه می‌دهد: «خدا، ملّا جلال شفیعی را بیامرزد؛ او همیشه از من تعریف می‌کرد و می‌گفت "سبحان الله، عجب توانایی داری. تعجب می‌کنم که چطور بدون راهنمایی هیچ استادی، کلمات قرآن را با شِمشالت می‌نوازی."»
لحن صدایش آرام‌تر می‌شود و می‌گوید: «من اینطور بودم. الانم توانایی گذشته را ندارم و بی ‌طاقت هستم؛ از خدا می‌ خوام که ذلیل و بیمار نشم تا همیشه بتوانم شمشال بزنم.»

قاله مه‌ره، وصیت کرده است که بعد از مرگش شِمشالش را که بیش از ۸۰ سال است با او زندگی کرده، به موزه شهر «اَربیل» در کردستان عراق هدیه دهند.


بیماری سِل و خیابان کهنه

قاله مه ره در خیابان «کهنه» بوکان کنار دو دستفروش نشسته و ساز می‌زند. صدای سازش در هیاهوی بازار شلوغ خیابان «کهنه»، کمتر به گوش می‌رسد. نگاه‌ های مردم هم زودگذر و آنی است و کسی به صدای سازش گوش نمی ‌دهد. مردم به نشانه کمک و همدردی پولی به او می‌ دهند و زود رد می‌ شوند.

او می‌ گوید: «فقط زمانی که عاشق بودم و حال و هوای جوانی در سر داشتم در خلوت، حرف ‌های عاشقانه‌ای که در دل داشتم را با شِمشالم بیان می ‌کردم و فقط برای خودم شِمشال می‌زدم؛ وگرنه همیشه برای مردم شِمشال نواخته ام.»

 قاله مه‌ره حدود ۲ هزار تومان پولی را که به قول خودش از راه حلال بدست آورده جمع می ‌کند. سیگار وینستونش را روشن می‌کند و حرف‌ هایش را ادامه می دهد: «یک روز مریض شدم و در بیمارستان شهرستان مراغه در ۲۰۰ کیلومتری بوکان بستری شدم. دکتر بهم گفت که بیماری "سِل" داری و دیگه نباید ساز بزنی؛ من هم حرف دکتر رو گوش ندادم و از اون موقع هیچ‌ وقت سازم رو از خودم دور نکردم.»

 او معتقد است که با مرگش صدای شِمشال نیز با او دفن می ‌شود و می ‌میرد.
قاله مه‌ره

«عزیز شاهرخ»، خواننده مشهور
کردستان، که یکبار قاله مه‌ره را به خانه‌اش دعوت کرده و برنامه‌ای دو نفره را اجرا کرده‌اند، حرف قاله مه‌ره را قبول دارد. او می ‌گوید: «تکنوازیش عالی است. کسی مثل او نمی ‌تواند شمشال بنوازد و در کار خود استادی تمام عیار است.»

 شاهرخ، ترانه‌ای که با قاله مه‌ره اجرا کرده است را لابلای صد‌ها نواری که در استریو خودش (استریو شاهرخ) دارد، پیدا می‌کند و آن را پخش می‌کند. او قاله مه‌ره را آدم رنج دیده‌ای می ‌داند که در زندگی با کمبود‌های زیادی مواجه بوده است.

 «سالار ماملی» هم که از دف نوازان مشهور مهاباد است درباره
قاله مه‌ره می‌گوید: «هیچ سازمان هنری نیست که از این آدم حمایت کند. مردم عادی هم ارزش بالای این ساز رو درک نمی ‌کنند.»

 او که بی‌سوادی قاله‌ مه‌ره را هم بی‌تاثیر نمی‌ داند، می‌ گوید: «اگر سواد داشت حداقل خودش می ‌توانست کتابی در مورد شمشال بنویسد و آن را جاودانه کند تا از بین نرود.»

قاله مه‌ره
در حالی که سازش را در پارچه‌ای گلدار تیره می ‌پیچاند و آن را زیر بغلش می ‌گذارد، از کنار دستفروش‌ هایی رد می‌شود که عکس او را به قیمت ۵۰۰ تومان می‌ فروشند. او می ‌گوید: «این جا رو ترک می ‌کنم و می‌ رم یه جای دیگه ساز بزنم تا حرف ‌هایی که در دل دارم رو برای مردمم بزنم.»



درباره وبلاگ


با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز که به ویلاگ این بنده سری زده اید و امید وارم که در وبلاگ من 1 مطابی رو پیدا کنی که به درد شما بخوره و بتوانی از آن استفاده مفید را انجام بدی . با نظرات خود ما را در انجام هر چه بهتر شدن وبلاگ یاری نمایید. شماره تماس با من 09141668615
شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
خودرویی که شکل عوض می کند ثبت نام کاردانی به کارشناسی رژه کالسکه های عجیب و جالب در کراسنودار روسیه ... :: بزرگترین سنگ دنیا ... جدیدترین لباس عروس های تیر ماه 91 تصاویر دیدنی از عجیب ترین داشبورد های اتومبیل در جهان توصیه‌ های مهم امنیتی به کاربران گوشی های هوشمند زیبا ترین عکس های جدید عاشقانه ساخت ماوس هیبریدی جدید! عکس های زیبا از دریا عکس ترسناک‌ترین استخر دنیا «درهای بند ما در زندان همیشه بسته است» آموزش تصویری SQL Server 2008 قسمت 1 پیامک بازی با ((یارانه دهنده محترم)) بر سر یارانه پدیدار شدن آیات قرآن بر بدن یک نوزاد (+عکس) بدن كودک تبریزی خاصیت مغناطیسی دارد (+عکس) ماشین از دیدگاه دختر خانوووما + تصاویر بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس چی میشد اگه این هالیوودی ها پشمالو بودند ؟! اینم از مجلس ایران.....ببین!!!+عکس بوسیدن فاطمه معتمد آریا توسط مجری مرد + عکس همه چیز در مورد شب زفاف دختر ۱۵ ساله که با ۲ ماه تن فروشی میلیونر شد + عکس شگفت انگیزترین ماهی کشور + عکس بلعیدن دست مردی توسط تمساح + تصاویرباور نکردنی 18+ بوی بد دهان دلیل کشته شدن یک نو عروس 17 ساله مراقبت یک سگ از جوجه غاز یتیم!/عکس بازداشت دختر نیمه عریان وزیر در خانه فساد!! +عکس خطرناک ترین بدلکاری سال+عکس مردی که با جنازه زنش چندین سال همبستری میکرد+عکس عکس های شخصی لیلا اوتادی در منزلش! شركت تك رايانه انلد ویروس جدید کامپیوتر آموزش ساختن ویروس تبلت Kindle Fire به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود پرواز ۴۸ ساعته هواپیمای خورشیدی! بی بی قصه های مجید درگذشت
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان درسی و آدرس fardin.851165965.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان