اقتصادی و سیاسی
 
 
سه شنبه 30 فروردين 1390برچسب:, :: 1:0 ::  نويسنده : فردین

دانستني هايي در مورد حضرت عثمان (رض)

حضرت عثمان (رض):

یکی از این شاگردان ممتاز مکتب رسالت، عثمان‌بن عفان) رض )است، مطالبي  که پیشرو دارید از احادیث و کتب معتبر تاریخی جمع‌آوری شده است، امیدوارم که خوانندگان محترم استفاده کافی را از این نوشته ببرند.

 سخن از سرآمد مردان قریش و سومین شخصیت اسلام بعد از پیامبر، عثمان‌بن عفان است؛ عثمان پسرعموی پیامبر، از جمله اشخاصی است که بعدها خمیره‌اش را اسلام سرشت، و داستان زندگیش سند افتخار و عزت و شرافت آزادمردان دنیا گشت، و امروز از هر ده نفر نه نفر عثمان را می‌شناسند.

.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 29 فروردين 1390برچسب:, :: 1:0 ::  نويسنده : فردین

آینده تکنولوژی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی

در مصاحبه یکی از موفق ترین مدیران اسبق شرکت AT&T نکات جالبی در زمینه آینده مخابرات تا روند رو به رشد تکنولوژی شبکه های کامپیوتری دیدم که فکر کنم قید آنها خالی از لطف نیست. شایان ذکر اینکه AT&T از بزرگترین شرکتهای مخابراتی ایالات متحده است که در زمینه توسعه زیرساخت و ارائه سرویسهای شبکه های کامپیوتری در آمریکا کاملا شناخته شده و صاحب نام است. نکته قابل توجه اینکه با توجه به نکاتی که این مدیر سطح بالا به آنها اشاره نموده است، شاید اگر ما برای 10 سال یا 20 سال برنامه بلند مدت داریم و همه مسولولین سنگ برنامه پیشرفته 20 ساله و یا ایران در سال 1400 می زنند، باید ببینیم آیا با برنامه ریزی فعلی و نگرشی که اکنون به وجود سرویسهای مخابراتی پیشرفته در ایران در مدیران خود سراغ داریم، آیا با جایگاه واقعی آن در 15 سال آتی منطبق خواهیم شد؟
خوب به روند توسعه نگاهی بیندازیم:

 10- شبکه اترنت معمولی در همه جا توسعه خواهد یافت و اغلب منازل به آن مجهز خواهند شد. پهنای باند نیز برای نرم افزارهای حجیم و سرویس به کاربران نهایی رشد بالایی خواهد داشت.
9- از مدیریت اطلاعات به سمت مدیریت دانش حرکت کرده و دیگر توسعه تجارتها بر اساس کاوش دانش خواهد بود نه بر اساس مدیریت اطلاعات.
8- خطوط تلفن سیمی و مخابرات بی سیم در هم ادغام خواهد شد و در سال 2020 دیگر تلفن سیمی کاملا یک ارتباط سنتی شبیه تلگراف امروزی خواهد شد.
هم اکنون نیز تعداد خطوط مخابراتی بی سیم از خطوط سیمی فراتر رفته است.
7- محدوده های مخابراتی از بین خواهد رشد. شبکه های مخابراتی مبتنی بر IP مرز جغرافیایی مخابراتی را بی مفهوم می کند. دیگر تماس تلفن با همسایه بقلی یا تماس با دوستی در آفریقا تفاوتی نخواهد داشت.این امر با توسعه پهنای باند تحقق خواهد یافت.
6- مشارکت الکترونکی و کار از روی اینترنت، مفهوم دفاتر فیزیکی را از بین خواهد برد.
5- شبکه های مبتنی بر سنسور توسعه خواهند یافت. IPv6 در همه جا به کار گرفته خواهد شد. به عنوان مثال شما برای تنظیم قسمت های مختلف اتوموبیل به آدرس IP آنها نیاز پیدا خواهید کرد.
4- پهنای باند بی سیم بطور متوسط رشد بالایی پیدا خواهد کرد. طبق قانون مور، در سال 2010 متوسط 40 مگابیت بر ثانیه پهنای باند بی سیم خواهیم داشت (دقت کنید متوسط جهانی منظور است) و در سال 2020 یک گیگابیت بر ثانیه.
3- همگرایی بین نرم افزارهای کاربردی و بخش مخابراتی ایجاد خواهد شد. دیگر شبکه شما همان کامپیوتر شماست. عمده عملیات بر روی لبه های صورت خواهد گرفت. (کمی فنی ترجمه شده است . فکر کنم دوستان شبکه ای بهتر متوجه خواهند شد.)
2- امنیت امری مهم خواهد بود. زیرساختهای قوی تری نیاز داریم. در آینده هر 5 ثانیه یک ویروس به شما حمله خواهد کرد.
1- در طی 10 تا 15 سال (تا سال 2020) IP همه چیز تحت سیطره خود در می آورد. دیگر همه نرم افزارها و سیستمها توسط IP با یکدیگر گفتگو می کنند.

سه پیش بینی جالب دیگر:
تا سال 2010، شبکه های کامپیوتری به قدری هوشمند خواهند شد که خودشان علاوه بر تشخیص معایب، به رفع آنها خواهند پرداخت و نظارت دقیقه به دقیقه مدیران شبکه را نیاز ندارند. رادیوهای هوشمند بوجود خواهند آمد که دیگر FCC نیاز نیست بر روی اسپکتروم باند فرکانسی نظارت کند.
تا سال 2015: شبکه های کامپیوتری از حالت سخت افزاری به سمت نرم افزاری پیشروی خواهند کرد. کاملا قابل تنظیم و در دسترس
تا سال 2020: آخرین شماره تلفن سیمی ، بازنشسته خواهد شد چون همه چیز بی سیم خواهد شد.



دو شنبه 29 فروردين 1390برچسب:, :: 18:42 ::  نويسنده : فردین


Samsung 40B690 and Panasonic P42G10 are among the top LCD and plasma HDTVs sold in Iran for budgets of around US$1,600 in 40- to 42-inch sizes. I've briefly compared these models with a focus on the requirements and tastes of typical Iranian buyers.


 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 فروردين 1390برچسب:چابگر, عکس, اس ام اس, سکس, فیلم, :: 8:19 ::  نويسنده : فردین

مبانی چاپگرهای جوهر افشان

چاپگرهای جوهر افشان از اواسط دهه 1980 مطرح و بسرعت متداول گردیدند. شاید یکی از مهمترین دلایل رشد سریع این نوع از چاپگرها قیمت مناسب آنها نسبت به کیفیت و کارآئی آنان باشد. یک چاپگر جوهر افشان ، چاپگری است که برای ایجاد تصاویر ، قطرات ( ذرات ) بسیار کوچکی از جوهر را بر روی کاغذ پخش می کند ( پاشیدن ) .

اگر یکی از خروجی های چاپگرهای جوهر افشان را بدقت تگاه نمائیم.

▪ موارد زیر مشاهده می گردد:

نقاط ( ذرات ) بسیار کوچک می باشند. ضخامت قطر این نقاط بین 50 تا 60 میکرون است ( از موی انسان کوچک تر، 70 میکرون )

نقاط با دقت بالای 720 * 1440 Dpi ، در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

نقاط می توانند دارای رنگ های متفاوت بوده که از ترکیب آنها تصاویر با کیفیت بالا بوجود می آید.

● چاپگرهای تماسی و غیر تماسی

از تکنولوژی های متفاوتی برای تولید چاپگر استفاده می گردد. تمام تکنولوژی های فوق را می توان به دو گروه عمده که هر یک دارای مدل های متفاوتی می باشند ، تقسیم کرد : - چاپگرهای تماسی . این نوع چاپگرها دارای مکانیزمهائی برای تماس با کاغذ بمنظور ایجاد خروجی مورد نظر می باشند.

▪ در این راستا از دو تکنولوژی عمده استفاده می گردد :

1) نقطه ماتریسی . این نوع چاپگرها از مجموعه ای محدود پین بمنظور ضربه زدن به ریبون حاوی مرکب ، استفاده می نمایند. در این حالت پس از ضربه زدن پین به ریبون ، در نقطه تماس ریبون با کاغذ ، اثری ثبت خواهد شد. برآیند اثرات فوق خروجی مورد نظر را بوجود خواهدد آورد.

2) کاراکتری . این نوع از چاپگرها تصویری از دستگاه تایپ کامپیوتری می باشند. این نوع چاپگرها دارای یک " گردی" ( گوی ) و یا مجموعه ای از میله هائی است که شامل کاراکترها ( حروف و ارقام ) برجسته می باشند. کاراکتر مورد نظر به یک ریبون جوهری ، ضربه زده و باعث ثبت کاراکتر مورد نظر بر روی کاغذ می گردد. این نوع چاپگرها دارای سرعت و دقت لازم برای چاپ متن بوده و دارای محدودیت های فراوانی در رابطه با کاربردهای گرافیکی می باشند.

الف) چاپگرهای غیر تماسی .

در این نوع چاپگرها ، در زمان ایجاد خروجی با کاغذ تماسی برقرار نمی گردد. چاپگرهای جوهر افشان در این گروه قرار دارند. این نوع چاپگرها دارای انواع متفاوتی می باشند .

▪ دو نوع عمده از چاپگرهای فوق عبارتند :

جوهر افشان .

این نوع چاپگرها از مجموعه ای " افشانک " برای پخش جوهر بر روی کاغذ اشتفاده می نمایند.

لیزری .

این نوع چاپگرها با استفاده از جوهر ( تونر ) ، الکتریسیته ساکن و حرارت باعث ایجاد خروجی مورد نظر بر روی کاغذ می گردند.

● مبانی چاپگرهای جوهر افشان

▪ یک چاپگر جوهر افشان از بخش های زیر تشکیل شده است :

- هد چاپگر ،

مهمترین المان در یک چاپگر جوهر افشان است . هد چاپگر دارای مجموعه ای از " افشانک ها " بوده که قطرات بسیار ریز جوهر را بر روی کاعذ پخش خواهد کرد.

- کارتریج .

با توجه به نوع و شرکت سازنده چاپگر، کارتریج های متفاوتی وجود دارد. مثلا" ممکن است برای رنگ مشکی از یک کارتریج و یا رنگ مشکی با سایر رنگ ها در یک کارتریج واحد قرار گرفته شود.

- موتور Stepper .

یک موتور stepper باعث حرکت سیستم هد ( هد چاپ و کارتریج های مربوطه ) در طول کاغذ می گردد. برخی از چاپگرها دارای یک نوع خاص موتور برای "پارک نمودن " سیستم هد در زمان عدم استفاده از چاپگر، می باشند. بدیت ترتیب سیستم هد چاپگر، پس از پارک شدن ، بصورت تصادفی حرکت نخواهند کرد .

تسمه . دستگاه هد ، از طریق یک تسمه به موتور Stepper متصل می گردد . میله "تثبیت کننده " . سیستم هد، از یک میله تثبیت کننده بمنظور اطمینان از ثبات و استحکام هد در زمان حرکت ، استفاده می نماید.

▪ دستگاه تغذیه کاغذ . این دستگاه از سه بخش مجزای زیر تشکیل شده است :

سینی / تامین کننده کاغذ .

اغلب چاپگرهای جوهر افشان دارای یک سینی بمنظور قرار دادن کاغذ می باشند. برخی دیگر از چاپگرها از یک Feeder استفاده می نمایند.

غلتک ها .

با استفاده از مجموعه ای غلتک ، کاغذ های موجود در سینی و یا Feeder به داخل چاپگر کشانده خواهند شد.

موتور Stepper تغذیه کاغذ .

موتور فوق غلتک ها را بمنظور حرکت کاغذ به میزان موردنیاز ، به حرکت در می آورد.

- منبع تغذیه .

اکثر چاپگرها دارای یک منبع تغذیه برق اختصاصی برای خود می باشند.

- مدار کنترلی .

یک برد مدار چاپی بوده که باعث کنترل تمام عناصر مکانیکی موجود در چاپگر می گردد.

- پورت های اینترفیس .

پورت موازی همچنان از متداولترین روش های ارتباط یک چاپگر به کامپیوتر است . چاپگرهای جدید ، از پورت های USB نیز استفاده می نمایند. برخی از چاپگرها نیز ممکن است از طریق پورت سریال و یا پورت SCSI به کامپیوتر متصل گردند.

● حرارت در مقابل لرزش

چاپگرهای جوهر افشان از تکنولوژی های متفاوتی برای ایجاد قطرات ( ذرات ) جوهر استفاده می نمایند.

▪ دو تکنولوژی رایج عبارتند از :

- حباب حرارتی .

تکنولوژی فوق توسط شرکت های " کانن" و " هیولت پاکارد" ارائه شده است . در یک چاپگر حرارتی جوهرافشان ، ترانزیستورهای خاصی باعث ایجاد حرارت می گردند، در ادامه حرارت فوق باعث تبخیر جوهر شده تا حباب مورد نظر ایجاد گردد. همزمان با گسترش حباب ، مقداری از جوهر از افشانک ها خارج و بر روی کاغذ می ریزد. زمانیکه حباب پخش گردید ، یک خلا ایجاد تا باعث ممانعت از نشت بیشتر جوهر می گردد. چاپگرهائی از این نوع دارای 300 تا 600 افشانک ریز بوده و تمام آنها بصورت همزمان قطراتی را بر روی سطح کاغذ قرار خواهند داد. شکل زیر افشانک های یک چاپگر با تکنولوژی حباب حرارتی را نشان می دهد.

- جریان الکتریسته در اثر فشار .

تکنولوژی فوق توسط شرکت " اپسون " ارائه شده است . در این تکنولوژی از کریستال های فشاری استفاده می گردد. برای هر افشانک از یک کریستال استفاده می گردد.( در پشت مخزن جوهر ) . کریستال همزمان با دریافت یک شارژ الکتریکی ضعیف ، باعث ایجاد ارتعاش در مخزن جوهر شده و همین امر باعث می گردد مقدار اندکی جوهر از افشانک خارج گردد. زمانیکه ارتعاش خاتمه یافت ، ارسال جوهر از طریق افشانک ها متوقف خواهد شد.

● عملیات چاپ

▪ پس از فعال نمودن گزینه " چاپ" در نرم افزارهای مربوطه ، عملیات متفاوتی بشرح ذیل انجام خواهد شد:

- اطلاعات مورد نظر از طریق نرم افزار مربوطه برای درایور چاپگر ارسال می گردد.

- درایور ، اطلاعات دریافتی را بگونه ای ترجمه خواهد کرد که برای چاپگر قابل فهم باشند. در این مرحله درایور بررسی خواهد کرد که آیا چاپگر برای عملیات چاپ آماده است ؟

- اطلاعات مورد نظر توسط درایور از طریق پورت مربوطه در اختیار چاپگر قرار داده می شوند.

- چاپگر اطلاعات ارسال شده توسط کامپیوتر را دریافت و بخشی از آنها را در یک بافر ذخیره می نماید. اندازه حافظه فوق می تواند محدوده ای از 512 کیلوبایت تا 16 مگابایت را شامل گردد. محدوده فوق بستگی به نوع چاپگر دارد.بدیهی است هر اندازه که میزان بافر فوق زیاد باشد ، امکان استقرار چندین سند برای چاپ فراهم خواهد شد.

- در صورتیکه چاپگر برای مدت زمانی بیکار باشد ، بصورت خودکار عملیات پاکسازی هد انجام خواهد شد. پس از اتمام عملیات فوق که Clean Cycle نیز نامیده می شود ، چاپگر آماده چاپ درخواست های جدید خواهد شد.

مدار کنترل کننده باعث فعال شدن موتور stepper بمنظور تغذیه کاغذ می شود. غلتک ها بحرکت در آمده و یک کاغذ از مخزن مربوطه ( سینی و یا Feeder) درون چاپگر کشانده می شود.

- پس از تغذیه کاغذ و استقرار آن در محل مربوطه ، موتور stepper با استفاده از تسمه مربوطه باعث حرکت دستگاه هد در طول صفحه می شود. حرکت گام به گام موتور stepper باعث تزریق جوهر از طریق افشانک های مربوطه در طول کاغذ می گردد.

- در هر ایستگاه تزریق ، قطرات متعددی بر روی کاغذ قرار می گیرد.

- در انتهای هرفاز ، کاغذ به میزان بسیار اندکی ( کسری از یک اینچ ) بسمت جلو کشانده می شود.

- فرآیند فوق تا تکمیل چاپ تمام صفحه تکرار خواهد شد. مدت زمان تکمیل چاپ یک صفحه، در چاپگرها متفاوت است . از واحدی با نام PPM ( تعداد صفحه در دقیقه ) برای مشخص نمودن تعداد صفحات قابل چاپ در چاپگرها استفاده می گردد. مقدار فوق کاملا" متغیر بوده و به عوامل متفاوتی از جمله نوع چاپگر ، سپاه سفید ، رنگی و ... بستگی خواهد داشت .

- پس از اتمام عملیات چاپ ، هد چاپگر بمنظور ممانعت در مقابل حرکات تصادفی وآسیب های احتمالی " پارک " می گردد.

● کاغذ و جوهر

چاپگرهای جوهر افشان بسیار ارزان قیمت می باشند. قیمت این نوع چاپگرها از یک چاپگر لیزری سیاه و سفید نیز پایین تر است . اکثر تولید کنندگان، سعی در تولید و عرضه این نوع چاپگرها با قیمت مناسب دارند. قیمت کارتریج این نوع از چاپگرها نسبت به خود چاپگر گرانتر است .زمانیکه سخت افزاری بفروش می رسد ، در ادامه می بایست سایر سخت افزارها و عناصر مرتبط با آن را نیز تهیه کرد. زمانیکه چاپگر با قیمت ارزان تهیه گردد ، می بایست در ادامه کارتریج های آن را بمنظور استفاده ، تامین کرد. شاید سیاست تولیدکنندگان، عرضه چاپگر با قیمت ارزان و ارائه کارتریج با قیمت مناسب تر ( خیلی ارزان خیر ! ) باشد. نمی توان چاپگری را از یک تولیدکننده تهیه و کارتریج آن را از تولید کننده دیگر تامین نمود!

کاغذ استفاده شده در چاپگرهای جوهر افشان تاثیر مستقیمی بر کیفیت تصویر چاپ شده خواهد داشت .کاعذهای استفاده شده ، می بایست شفاف و عاری از هر گونه موج و خش بر روی سطح کاغذ باشند.

منبع : آفتاب



شنبه 27 فروردين 1390برچسب:, :: 11:18 ::  نويسنده : فردین

   اما در سيستمهای جديد تشخيص گفتار با استفاده از شبكههای گسترده عصبی و روشهای مبتنی بر آمار نتايج بسيار دقيقتر و بهتری گرفتهاند. در حال حاضر بسياری از شركتهای مهم مانند IBM و مايكروسافت روی اين سيستمها سرمايه گذاری كردهاند و به نتايج بسيار خوبی رسيدهاند. يكی از اين سرويس دهندگان تلفن همراه در كشورفرانسه يك پورتال صوتی راه اندازی كرده است و اخبار و نتايج مسابقههای ورزشی را از اين طريق در اختيار مشتركان خود قرارمیدهد. شركت ماشين سازی هوندا نيز يك سيستم راه نوردی با كمك صوت راهاندازی كرده است تا رانندگان بهتر بتوانند خودرو را هدايت كنند. با اين پيشرفتها به نظر میرسد كه در آيندهای نه چندان دور فناوری تشخيص گفتار بخشی از زندگی و كار هر روزه ما خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

با بانك خود تماس میگيريد. صدای يك نوار را میشنويد: « برای اطلاع از ميزان پول در حساب كليد 1، برای تغيير رمز كليد 2 و ...» شما هم از اين كه میتوانيد از فناوری روز استفاده كنيد خوشحال میشويد و اطلاعات مورد نظر را كسب میكنيد؛ اما آيا میدانيد كه در بعضی كشورهای ديگر برای ارتباطات اين چنينی از فشردن دكمههای تلفن استفاده نمیكنند؟

 

   در اين كشورها افراد حتی زحمت چنين كاری را به خود نمیدهند بلكه به راحتی منظور خود را میگويند و سيستم كار را انجام میدهند. در واقع با استفاده از سيستم تشخيص گفتار يا Speech Recognition اين اتفاق روی میدهد. لابد میگوييد اين موضوع تازهای نيست و مدتهاست كه اين حرفها زده میشود. حق با شماست. بيش از يك دهه است كه محققان سعی میكنند تا صوت را به عنوان يك ورودی رايانه تعريف كنند. حالا به نظر میرسد اين تحقيقات به نتايج خوبی رسيدهاند.

   طی اين سالها تلاش زيادی روی تشخيص گفتار صوت صورت گرفت. اما با توجه به عوامل زيادی كه در اين الگوريتم موثر هستند، همواره عمليات تشخيص با خطا روبه رو بوده است. تارهای صوتی انسان خصوصياتی غير خطی دارند و از طرف ديگر عمليات آنها كاملا در اختيار نيست، بلكه عوامل مختلفی از جنسيت تا حالت عاطفی فرد در آن تاثيرگذار است. در نتيجه تلفظ صوتی میتواند به لهجه، طرز تلفظ، طرز گفتار و ميزان شمرده بودن آن، درشتی صدا، تودماغی حرف زدن، زير و بمی صدا، درجه صدا (بلندی) و سرعت ادای كلمات بستگی داشته باشد. علاوه بر اينها از آنجا كه معمولا افراد در محيطی صحبت میكنند كه صداهای محيطی نيز وجود دارد، اين مسئله پيچيدهتر میشود به شكلی كه تشخيص گفتار حتی از توليد گفتار سخت تر و پيچيدهتر میشود.

   دقت يك سيستم تشخيص گفتار بستگی به شرايط تست دارد. در شرايط محيطی و گفتاری خاص يك سيستم بسيار خوب عمل میكند اما در شرايط عمومی اين دقت كاهش میيابد. اين شرايط ابعاد گوناگونی دارند كه میتوان به اختصار به بعضی از آنها اشاره كرد.

   حجم فرهنگ لغت: به عنوان يك قانون عمومی تشخيص يك كلمه ازميان يك مجموعه كوچك بسيار ساده است اما وقتی حجم فرهنگ لغت بالا میرود ميزان خطا افزايش میيابد؛ مثلا اگر شما تنها كلمات صفر تا 9 را ادا كنيد و بخواهيد يكی از همين 10 كلمه را تشخيص دهيد، اين كار با دقت خوبی انجام میپذيرد اما اگر تعداد كلمات به 200، 5000 يا 100هزار برسد، ميزان خطا افزايش بسيار زيادی خواهد داشت.

" "

بيش از يك دهه است كه محققان سعی میكنند تا صوت را به عنوان يك ورودی رايانه تعريف كنند. حالا به نظر میرسد اين تحقيقات به نتايج خوبی رسيدهاند.

" "

   مستقل يا وابسته به گوينده: يك سيستم وابسته به گوينده تنها برای يك فرد خاص طراحی شده است اما در يك سيستم مستقل، هر فردی میتواند گويندگی را به عهده بگيرد و سيستم بايد بتواند تشخيص دهد. مشخص است كه يك سيستم مستقل از گوينده بسيار مشكلتر است و طبعا ميزان خطای آن نيز بيشتر است و بين 3 تا 5 برابر ميزان خطای سيستم وابسته به گوينده است.

   گفتار مجزا، مقطع يا پيوسته: منظور از گفتار مجزا بيان تك كلمه است. گفتار مقطع گفتاری است كه جملات كامل اما با سكوتهای مصنوعی در ميان ادای هر دو كلمه بيان میشوند. گفتار پيوسته همان شيوه معمولی بيان كلمات است. تشخيص گفتار مجزا و مقطع بسيار سادهتر ميسر میشود چون كلمات بهتر و راحتتر تشخيص داده میشوند؛ اما در گفتار پيوسته بعضی اصوات حذف میشوند يا تغيير پيدا میكنند. بنابراين تشخيص اين نوع بسيار مشكلتر است.

   گفتار آماده يا اتفاقی: در صورتی كه فرد جملات خود را مطابق متنی از پيش آماده بخواند عمليات تشخيص بسيار سادهتر از زمانی است كه فرد جملات را فیالبداهه ادا میكند، چون در حالت دوم فرد ممكن است مكث كند، بعضی اصوات نامفهوم را ادا كند و يا حتی بخندد يا سرفه كند.

متوجه شدهايد كه عوامل بسيار متفاوتی در كار تاثير گذار هستند و لذا الگوريتمهای پيچيدهای هستند. اين الگوريتمها را میتوان در گروههای زير دسته بندی كرد:

  1. مبنی بر الگو: در اين گروه از الگوريتمها، گفتار ورودی با الگوهای از پيش ضبط شده مقايسه میشوند تا بهترين تطبيق يافت شود. دقت اين گروه در ارتباط با الگوهای موجود خوب است، اما به هر حال تعداد الگوها ثابت است و اگر بخواهيم با توجه به شرايط گفته شده برای هر كلمه الگوهای متفاوتی را قرار دهيم، به طور عملی غير ممكن است.
  2. مبتنی بر دانش و آگاهی: در اين الگوريتمها سعی میشود مهارت انسان در تشخيص گفتار شبيه سازی شود و در سيستم تعبيه شود.

    اين شيوه اگرچه به نظر بسيار خوب به نظر میرسد، اما به دست آوردن اين مهارتها و استفاده از آنها در سيستم تشخيص گفتار به راحتی ميسر نيست و در واقع اين روش غيرعملياتی به حساب میآيد.

  3. مبتنی بر آمار: در اين روشها، تغييرات در گفتار به صورت آماری مدل میشوند و اين تغييرات آماری كمك میكند تا سيستم تشخيص گفتار امكان يادگيری تدريجی داشته باشد.

 

 

 



شنبه 27 فروردين 1390برچسب:, :: 11:16 ::  نويسنده : فردین

 ساعت 11:30 شب است. بسيار خسته است، به طوری كه چشمانش باز نمیشوند. فردا هم از همان اول صبح كلی كار دارد. اما مگر میتواند بدون چك كردن ايميلهايش بخوابد؟ پای رايانهاش مینشيند و به اينترنت وصل میشود. با خود میگويد: فقط نيم ساعت. بعد میخوابم. چند ايميل چك میكند و چندتا هم جواب میدهد. دو سه نفر از دوستانش آنلاين هستند. شروع به صحبت با او میكنند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سايتهای مختلف است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پايينی سمت چپ مانيتور میافتد و ساعت سيستم را میبيند. ساعت 2:30 بامداد است و او هنوز بيدار است.

   تا به حال اين اتفاق برای شما افتاده است؟ اگر پاسخ مثبت است، بايد بگويم كه علائم يك بيماری اينترنتی يعنی اعتياد به وب يا WebAddiction در شما به چشم میخورد.

   هنگامی كه مرور كردن وب، ايميل زدن، بازی، خريد، دريافت موسيقی، و چت كردن با كار و يا زندگی اجتماعی يك فرد تداخل ايجاد كنند، زمانی است كه مشكل آغاز شده است. روانشناسان و محققان در نقاط مختلف جهان مشغول بررسی اين مشكل هستند، تا افراد مقدار زمانی را پشت رايانههايشان به سر ببرند كه مشكلی برای آنها پيش نياورد. مطابق تحقيقات جديدی كه در دانشگاه فلوريدا انجام شده و در تاريخ 7 آگوست منتشر شده است، برای تست اعتياد به وب بايد به 5 سوال پاسخ داد و برای به خاطر سپردن اين 5 سوال بايد كلمه Mouse را كه حرف ابتدای اين سوالال است، در ذهن ثبت كرد. اين نكات و سوالات عبارتند از:

  1. گذراندن زمان بيش از زمان مورد نظر روی اينترنت More Than intended time spent online
  2. غفلت از ساير مسئوليتها Other responsibilities neglected
  3. تلاشهای ناموفق برای كاهش مدت حضور روی شبكه Unsuccessful attempts to cut down
  4. يك ناسازگاری مهم در روابط به علت استفاده از اينترنت Significant relationship discord because of use
  5. اشتياق و تفكر بيش از حد در زمان عدم حضور روی شبكه Excenssive thoughts or anxiety when not online

   محققان دانشگاه فلوريدا اين نكات را پس از ارزيابی روانشناسانه حضوری و رودررو روی 20 داوطلبی كه احساس میكردند دچار اين مشكل هستند و 17 دانشجو با سطوح مختلف استفاده از اينترنت، به دست آوردند. داوطلبان همگی افرادی بودند كه در هفته بيش از 30 ساعت آنلاين بودند و مدت زمان استفاده غير ضروری آنها از اينترنت 10 برابر بيش از زمان مورد استفاده برای كار يا تحصيل بود.

   جالب است بدانيد مطابق تحقيقات انجام شده حدود 25 تا 50 درصد از وابستگی شديد و اعتياد به وب و اينترنت، در محل كار ايجاد میشود كه اين نكته نشان میدهد اين عده از افراد برای شركت در فعاليتهايی كه ربطی به كارشان ندارد، حقوق میگيرند. بنابراين تحقيقات، هركارمند بيش از يك روز كامل كاری را در هر هفته به مرور صفحات وبی میپردازد كه ربطی به كارش ندارد.

   از طرف ديگر، سر زدن به سايتهای مختلف و گوناگون از سوی كارمندان باعث به خطر افتادن شبكههای داخلی شركتها میشود و احتمال نفوذ ويروس، كرمهای اينترنتی و كدهای خطرناك را به اين شبكهها بالا میبرد.

    مشكل ديگری كه در اين مواقع ايجاد میشود، ترافيك بالاست. هنگامی كه يك يا چند نفر از كارمندان مثلا در حال ديدن يك فيلم يا گوش دادن به يك آهنگ از روی شبكه هستند. ترافيك ايجاد شده باعث میشود تا ساير افراد دسترسی سريع و مناسب به اينترنت نداشته باشند.

   اين دلايل باعث میشود تا شركتهای مختلف به فكر استفاده از فايروال و كنترل دسترسی كاركنان به اينترنت بيفتد تا بتوانند كارايی را بالا ببرند و امنيت شركت خود را حفظ كنند.

    البته در همين زمان بعضی از افراد عقيده دارند استفاده زياد از اينترنت بد نيست. جفری كل (Jeffrey cole) مدير دانشگاه كاليفرنيا، مركز لس آنجلس برای سياستهای ارتباطی در اين باره میگويد: گذراندن زمانهای طولانی و زياد روی اينترنت برای بعضی افراد در انجام كار، تحصيل و يا نوآوری بسيار مفيد و مناسب است.

    شما چه فکر میكنيد؟ آيا به عنوان يك كاربر اينترنت ميزان حضور خود روی شبكه را مناسب میدانيد؟ به نظر میرسد در صورتی كه آنلاين بودن باعث بروز مشكل در انجام كارها و زندگی اجتماعی شود، بايد آن راكنترل كرد. زندگی در دنيای سايبر نمیتواند و نبايد جايگزين زندگی در دنيای واقعی شود.



شنبه 27 فروردين 1390برچسب:, :: 11:14 ::  نويسنده : فردین

حدود يكماه پيش، نصرالله جهانگرد معاون وقت برنامه ريزی و توسعه  وزارت پست و تلگراف و تلفن و دبير شورای عالی اطلاعرسانی، از سمت معاونت خود در وزارت پست و تلگراف و تلفن استعفا داد. سوالاتی كه به ذهن میرسد میتواند موارد زير باشد:

  1. چرا جهانگرد استعفا داد؟ آيا جهانگرد مجبور به استعفا شد و نتوانست در آنجا به كار خود ادامه دهد؟

  2. آيا نتيجه جدا شدن او از وزارت پست وتلگراف و تلفن میتواند باعث رشد فناوری اطلاعات باشد يا خير؟

  3. آيا جايگاه فعلی او تنها به عنوان دبير شورای عالی اطلاعرسانی به او قدرت و قوام بيشتری میبخشد كه به ايدههای خود جامه عمل بپوشاند؟

به نظر میرسد جهانگرد پس از عدم دريافت رای اعتماد از همپيمانان سياسیاش در مجلس شورای اسلامی، همواره بيش از آن که خود را معاون برنامهريزی و توسعه وزارت پست و تلگراف و تلفن بداند، خود را سكاندار فناوری اطلاعات میانگاشته است، اين رويكرد تا بدانجا رسيد كه حكم مشاور ويژه رييس جمهور در امور فناوری اطلاعات را به دست آورد.
   میتوان گفت اين اولين نقطه شروع برای جداشدن از وزارتخانه بود، حال آن که قطعا میشد بسياری كارها را انجام داد، بدون اين كه نيازی به اين حكم وجود داشته باشد. در واقع معاون يك وزير، حكمی در دست دارد كه میبايست در خيلی جاها فراتر از وزارتخانه تصميم بگيرد. نتيجه آن شد كه مباحث مربوط به فناوری اطلاعات در دبيرخانه شورای عالی اطلاعرسانی به طور كاملا جدا از وزارت بررسی شود، و جزيرهای مستقل در درون وزارتخانه ايجاد گردد.
   ادامه اين روند، اخذ مصوبه طرح تكفا -مستقل از وزارتخانه- از هيئت دولت بود. طرح تكفا در فضايی جدای از وزارتخانه بررسی، طرح و تصويب شد، در حالی که كمترين اثر و ردپايی از وزارت پست وتلگراف و تلفن در آن نبود. شايد در اينجا نيز بتوان گفت که: «نمیشود يك وزارتخانه را با دو وزير اداره كرد!»
   ذكر اين نكته نيز ضروری است كه در زمان اشتغال جهانگرد در پست معاونت برنامه ريزی وزارتخانه، او كمترين سخنی از برنامهها و توسعه وزارتخانه نزد و عموما به IT پرداخت، IT كه موضوعی است فرابخشی و نيازمند به چانهزنیهايی فراتر از وزارتخانه، با اين اوصاف تنگشدن فضا برای او در وزارتخانه دور از ذهن نبود، و تنها راه باقی مانده نيز رفتن بود و استعفا!

   فناوری اطلاعات موضوعی است فرابخشی، بدين معنا كه بسياری از نهادها، سازمانها، و وزارتخانهها در رشد و تعالی و كاربرد IT نقش دارند و ايفای نقش هركدام منوط به اين است كه يك نهاد فرابخشی، وظايف را به آنها تكليف نمايد تا در درون يك برنامه مشخص، هدف اصلی -كه همان رشد فناوری اطلاعات از حيث توسعه زيرساخت و رشد كاربرد است- تامين گردد. در اينجا وزارت پست وتلگراف و تلفن به عنوان ايجاد كننده بستر ارتباطات، نقشی كليدیتر از ديگران خواهد داشت. بنابراين اگر وظيفه نهاد فرابخشی، هدايت و راهبری اين بخش است(در همان حد اهداف IT و نه ساير وظايف آن)، در اين صورت، چنانچه جداشدن جهانگرد از وزارتخانه، به ايجاد يك نهاد فرابخشی از نوع پيشگفته بينجامد، قطعا استعفای او میتواند به نفع IT قلمداد شود، در غير اين صورت اتفاق خاصی نيفتاده است، زيرا او به عنوان يك معاون وزير میتوانست امور را با قدرت جلو برده و برخی از كاستیها را رفع نمايد، كه اکنون اين مهم نيز از كف رفته است.

 

همچنين شنيده شده كه جهانگرد، به سازمان مديريت و برنامهريزی كشور (جايی كه او توانست طی مدت چند سال گذشته با كمك آن تمامی اهداف خويش را در جهت گسترش استفاده از IT ،برای تصويب طرح تكفا وتخصيص بودجههای مربوط به آن به پيش ببرد) خواهد رفت و به عنوان معاون IT آن سازمان، فعاليتهای خويش را دنبال خواهد نمود، چون هنوز اين اتفاق نيفتاده، طبيعتا در اين خصوص چيزی نمیتوان گفت، زيرا قرار گرفتن دفاتر زيرمجموعه معاونت برای نيل به اهداف، تعيين كننده خواهند بود كه اين موضوع را میتوان در زمان مناسب بررسی كرد. حال كه اين اتفاق نيفتاده است بايستی ديد كه آيا دبيری شورای عالی اطلاعرسانی میتواند آنجايی باشد كه جهانگرد را به اهداف خود برساند؟ (هدف جهانگرد در يك جمله «توسعه كاربرد فناوری اطلاعات، و افزايش تقاضای آن» است، و میتوان ادعا کرد که با همه کاستیهای موجود، توفيق نسبی حاصل شده است، و حداقل در حال حاضر کسی به طور علنی و رسمی با گسترش فناوری اطلاعات مخالفت نشان نمیدهد)
   «شورای عالی اطلاعرسانی» يك نهاد است كه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا نهاده شده است. در حقيقت اين شورا بدليل اين كه هيچ نهاد تعريف شده ديگری وجود ندارد كه وظايف فناوری اطلاعات در حوزه سياستگذاری را انجام دهد عهدهدار اين مسئوليت خطير گرديد، وگرنه وظيفه اصلی آن همانا اطلاعرسانی از نوع كتابخانهای است تا IT، به هر صورت، اين نهاد كه توسط يك نهاد همتراز خود ايجاد شده از نظر برخی از نمايندگان مجلس دارای وجاهت قانونی نيست و مصوبات آن نيز در حكم قانون مصوب نخواهد بود(البته از آنجا كه رئيس جمهور، رئيس اين شورا است، برای قوه مجريه ماهيتی ديگر خواهد داشت) با همه اين مقدمات، شورای عالی اطلاعرسانی در كليت قضيه نمیتواند آنجايی باشد كه توانايی راهبری بخش IT -از جمله وادار كردن وزارت پست و تلگراف و تلفن به مهيا نمودن زمينههای ايجاد ارتباطات- را داشته باشد، به ويژه با توجه به اهميت فوقالعادهای كه اين وزارتخانه در توسعه IT بر عهده دارد، با ذكر اين نكته كه يك دبير شورای اطلاعرسانی هماهنگ با وزارت، شايد بتواند در آينده موفقتر باشد تا يك دبير جداشده از وزارت!
   البته اگر در سازمان مديريت و برنامهريزی کشور، يك معاونت IT تشكيل گردد(يا نهادی هم سطح آن) و وظايف دبيری شورای عالی اطلاعرسانی به آن واحد منتقل شود، قاعده بازی متفاوت خواهد بود و موازنه قدرت نيز تغيير میکند.

   در مجموع با توجه به تحولات رخ داده در حوزه IT، میتوان گفت اين تحولات حاكی از اين است كه تشتتها نه تنها كاهش نيافته، بلكه در حال افزايش است و فاصلههای ايجاد شده در نهايت به دودستگی بيشتر در ايجاد بستر و زيرساخت(ايجاد كننده ارتباطات) و كاربرد فناوری اطلاعات خواهد انجاميد، و اين دقيقا يعنی كندی رشد فناوری اطلاعات در کشورمان!

 



شنبه 27 فروردين 1390برچسب:, :: 11:8 ::  نويسنده : فردین

2 سال پيش وقتی ويندوز xp به بازار عرضه شد، بسياری از كاربران شيفته زرق و برق و محيط جذاب آن شدند كه انصافا با محيط خشك و بیروح 2000 قابل مقايسه نبود. Xp شيك، دوست داشتنی و جالب بود و همين خصوصيت آن باعث شد كه در مدت كوتاهی بسياری از كاربران تازه كار را جذب كند، اما حرفهایترها كمی عاقلتر بودند. آنها منتظر ماندند تا كمی از تولد اين سيستم عامل بگذرد و امتحانش را پس بدهد. مايكروسافت وعدههای فراوانی مبنی بر قابل اعتماد بودن xp نسبت به ويندوزهای قبلی داده بود. اما به مرور زمان، كمكم خطاها (Bugs) و حفرههای امنيتی (Security Holes) آن کشف شد و مايكروسافت را مجبور كرد كه هر از گاهی يك نسخه اصلاحی (Patch) برای از ميان بردن اين اشكالات ارائه كند. با اين كه هنوز هم ممكن است حفرهها و باگهای ناشناختهای در xp وجود داشته باشد، ولی توصيه میكنيم چنانچه دستگاه شما توانايی پذيرش اين سيستم عامل را دارد، ويندوز خود را به XP ارتقا دهيد. در دنيای رايانه، 2 سال مدت كمی نيست. پس تا دير نشده اقدام كنيد. به هر حال اگر كاربر ويندوز XP هستيد، يا چنانچه قصد داريد روزی آن را روی دستگاه خود نصب كنيد شما را به خواندن اين مقاله دعوت میكنيم. با بكار گيری اين نكات میتوانيد كارايی سيستم عامل خود را افزايش دهيد.

 

 در پايان ذكر اين نكته را ضروری میدانيم كه متاسفانه در بازار ايران نسخههای متعددی از ويندوز xp وجود دارد كه برخی از آنها نسخه آزمايشی يا مدت دار (trial version) بوده و پس از مدتی از كار میافتد. در تهيه سیدی اين سيستم عامل نهايت دقت را به كار ببنديد. به هنگام سازی و نصب نسخههای اصلاحی (Patch) را فراموش نكنيد. سری به سايت www.microsoft.com بزنيد و همواره ويندوز و ديگر نرمافزارهای خود را به روز نگهداريد.

منبع: PC Magazine
جام جم - کاشف - 16 شهريور

   همانگونه كه بارها گفتهايم، برای خلاص شدن از دست برنامههای حاضر در حافظه كه با هر اجرای ويندوز بالا میآيند، گزينه Run را از منوی start انتخاب و دستور msconfig را وارد كنيد. پس از اجرا به پوشه startup برويد و علامت كنار برنامههای غيرضروری را برداريد. میتوانيد سری به فولدر startup در منوی start ، گزينه Allprograms هم بزنيد و روی نرمافزارهايی كه نمیخواهيد، راست كليك كرده، delete كنيد. اگر حرفهایتر هستيد به سراغ فولدرهای Run Run Onc, RunOnceEX, Runservices,و Runservices Once در رجيستری ويندوز برويد و برنامههای غيرضروری را از آنها حذف كنيد.

  •    هارد خود را تميز كنيد. هنگامی كه هارد شما در حال پر شدن است، درايو مجبور است در شيار (track)های داخلی بنويسد. (همانگونه كه میدانيد هارد به صورت صفحات دايرهای شكل است . روی اين صفحات، دواير متحدالمركزی وجود دارد كه به آنها شيار گفته میشود). از آنجاكه شيارهای داخلی كوچكترند، اطلاعات كمتری روی آنها جا میگيرد پس برای نوشتن اطلاعات، به تعداد دوربيشتری چرخش هارد نياز است. برای افزايش كارايی، برنامههای غيرضروری را uninstall كنيد. از اطلاعاتی كه هماكنون نياز نداريد، نسخه پشتيبان(backup)  تهيهكرده و در جای ديگری غير از هارد رايانهتان نگهداری كنيد. اجرای Disk Cleanup برای خلوت كردن هارد، خالی از فايده نيست. پس از تميز كردن هارد، نياز به يك Defrag داريد كه تكههای فايلهای روی هارد را به هم بچسباند.
  • درايو سختافزارهای خود را به روزآوری كنيد. دقت كنيد كه همواره آخرين نسخه از درايوها را در اختيار داشته باشيد تا كارايی رايانه خود را تا حد امكان بالا ببريد.
  •    پرينترهای موازی را غيرفعال كنيد. اگر پرينتر شما به پورت موازی (Parallel) متصل باشد، ممكن است وقتی در حال پرينت گرفتن هستيد، ديگربرنامههای شما به خوبی كار نكند. يا اين كه اصلا كار نكند. ويندوز xp (همانند 2000) با پورت موازی بخوبی كنار نمیآيند، بكوشيد پرينتر را به پورت USB رايانهتان وصل كنيد. اگر پرينتر شما چنين كابلی ندارد، میتواندی از يك كابل USB به موازی استفاده كنيد. البته به شرطی كه رايانه شما پورت داشته باشد.
  •    چقدر حافظه لازم داريد؟ ممكن است بخشی از هارد خود را به صورت حافظه مجازی (Virtual memory) در آورده و آن را در اختيار برنامهها گذاشته باشيد، اما هر چه باشد اين حافظه كندتر از RAM خواهد بود. حداقل RAM مورد نياز برای XP ، 64 مگابايت است. اما در بسياری از موارد حتی 128 مگابايت هم برای اجرای چند برنامه به طور همزمان جوابگو نخواهد بود.
       خودتان میتوانيد آزمايش كنيد. در هر لحظه تنها يك برنامه را باز كنيد. اگر كارايی آن برنامه بيشتر از حالتی بود كه با ديگر برنامهها باز میباشد. RAM سيستم شما كافی نيست. برای برنامههای استاندارد معمولی 256مگابايت حافظه كافی است. اما اگر با فايلهای چند رسانهای (MULTIMEDIA) خيلی سر و كار داريد يا با بازیهای با گرافيك سنگين كار میكنيد، به سراغ 512 مگابايت يا يك گيگا بايت RAM برويد.
  •    ويروس يابی كنيد. اگر سيستم شما بسيار كند شده است، ممكن است ويروسی باشد. برنامه آنتی ويروس خود را از طريق سايت آن به روز آوری (update)كرده، سيستم را scan كنيد.
  •    از ابتدا شروع كنيد. برخی كاربران به نصب و unistall نرمافزارهای مختلف عادت دارند. اگر شماهم از آن دسته هستيد، بايد بدانيد كه بيشتر اوقات برنامههای uninstall بخوبی عمل نمیكنند و تعدادی از فايلهای نرمافزارها را روی هارد شما باقی میگذارند. به مرور زمان اين فايلهای بیخودی و اطلاعات و اطلاعات به دردنخوری كه در رجيستری ويندوز باقی مانده است، سرعت ويندوز را پايين میآورد. در اين موارد تميز كردن رجيستري، معمولا مفيد است. گاهی نيز نصب مجدد reinstall ويندوز شما را ياری میكند.

   ويندوز خود را روی بهترين كارايی تنظيم كنيد. روی آيكون My computer كليك راست كرده،Properties را برگزينيد. به پوشه Advanced رفته و در قسمت Performance روی دكمه Settings كليك كنيد. حال در پنجره ظاهر شده در كنار عبارت Adjust for Best perfprmance علامت بگذاريد.

 



 

مایکروسافت به جنگ گوگل می رود

اواخر شهريور ماه خبری در سايتهای خبری منتشر شد كه نشان از حضور مايكروسافت در يك عرصه جديد میداد. مايكروسافت قصد دارد با سرمايه گذاری در زمينه موتورهای جستوجو (Search Engines)، رتبه اول را از آن خود كند و گوگل را پشت سر بگذارد. مديران مايكروسافت تصميم گرفتهاند كه سياست خود را در زمينه جستوجو در وب تغيير دهند و تنها به همكاری با بعضی موتورهای جستوجو مانند overture يا inktomi بسنده نكنند و خود به توليد يك موتور جستوجو بپردازند. هنوز مشخص نشده است كه مايكروسافت به چه ميزان ميخواهد از فناوری جستوجو استفاده كند. اما كرك كونيگس باور مدير استراتژی سايت MSN، موتور جستوجوی فعلی مايكروسافت میگويد كه توسعه فناوری جستوجو در مجموعه همين سايت يعنی MSN.com صورت خواهد گرفت. محققان میگويند اين تصميم ناشی از آن است مايكروسافت قصد دارد فناوری جستوجو را بخشی از بزرگترين محصول خوديعنی ويندوز كند. بنابراين نمیخواهد اين فناوری متعلق به كس ديگری باشد.

   متخصصان معتقدند با توجه به توانايی نرمافزار اين شركت در صورت تمركز روی موضوع جستوجو در وب و هزينه كردن 50 ميليارد دلار میتواند هر رقيبی را برای سالهای بعد از گردونه رقابت خارج كند.

   به نظر میرسد كه مايكروسافت نسبت به اين تصميم بسيار جدی است. مديران اين شركت فكر میكنند كه اين فناوری هنوز در ابتدای راه خود است. مونيگس باور در اين باره میگويد: « موتورهای جستوجو در حال حاضر خوب عمل میكنند، اما كامل نيستند. امروزه بيشتر نتايج جستوجو با چيزی كه كاربران به دنبال آن میگردند، منطبق نيست. »

   وی اضافه میكند كه مايكروسافت قصد دارد نتايج جستوجو را برای هر كاربر بنابر علايق و جستوجو پيشين وی ارايه كند. بعضی حتی از استفاده از اين فناوری در ويندوز longhorn خبر میدهند.

   البته اين اولين بار نيست كه مايكروسافت قصد كرده در اين زمينه سرمايه گذاری كند. در سال 97 اين شركت با مشاركت inktomi، MSN پايه گذاری كرد، اما حالا به اين نتيجه رسيده است كه فناوری خاص خود را در اين زمينه داشته باشد تا بتواند همه را پشت سر بگذارد. شايد در نگاه اول اين كار كمی عجيب به نظر برسد. غول دنيای نرمافزار چه نيازی به كسب قدرت اول جستوجو در وب دارد؟

مروری بر آمار موتورهای جستوجو پاسخگوی اين پرسش است.

   آيا میدانيد كه در هر روز چند عمليات جستوجو روی موتورهای جستوجو صورت میپذيرد؟ گوگل و شركايش در هر روز به بيش از 250ميليون درخواست جستوجو پاسخ میدهند. Overtrue با 167ميليون و Inktomi با حدود 80 ميليون درخواست در ردههای بعدی قرار دارند. در ضمن اين ارقام متعلق به فوريه 2003 يعنی حدود 7 ماه پيش است كه تا به حال افزايش پيدا كردهاند.

   از مجموع جستوجوهای صورت گرفته كه در ماه مه سال 2003 (ارديبهشت ماه امسال ) گوگل توانسته است 32درصد كاربران را به خود جلب كند. ياهو با 25 درصد، AOL با 19 درصد و MSN با 15 درصد در ردههای دوم تا چهارم قرار گرفتهاند. از آنجا كه بسياری از موتورهای جستوجو هنگام توليد نتايج از ديگران كمك میگيرند، اگر بخواهيم نتايج بالا را به دقت بيان كنيم بايد بگوييم كه 76 درصد نتايج جستوجو به مدد گوگل و 15 درصد با استفاده از MSN به دست آمدهاند، چون گوگل نتايج را برای ياهو و AOL تامين میكند.

   اما از نظر محبوبيت در ميان كاربران امريكايی مطابق با آمار تهيه شده در ژانويه 2003 (دی ماه 1381) گوگل يا 5/29 درصد در مقام اول قرار دارد. ياهو با كمی فاصله با 9/28 درصد دوم است و MSN نيز با كسب 6/27 درصد كابران در مقام سوم جای دارد. پس از آنها AOL، Ask jeeves و Overtrue قرار دارند.

   آمار بعدی نشانگر مجموع تعداد ساعاتی است كه كاربران مختلف تا به حال روی موتورهای جستوجوی مختلف به جستوجو پرداختهاند. مقام اول بازم در اختيار گوگل است. تا ژانويه 2003 كاربران در مجموع7/18 ميليون ساعت را در اين سايت صرف كردهاند. AOL با 5/15 ميليون ساعت، ياهو 1/7 ميليون و MSN با 4/5 ميليون ساعت در رتبههای دوم تا چهارم قرار دارند.

   حالا متوجه شديد كه چرا مايكروسافت تصميم به سرمايه گذاری جدی روی توليد فناوری جستوجوی مخصوص به خود گرفته است. نگاهی به آمار نشان میدهد كه گوگل در حال حاضر در بيشتر موارد رتبه اول را در دست دارد و بخوبی توانسته است كاربران را به خود جلب كند و MSN هميشه در رتبههای بعدی قرار دارد. مايكروسافت نمیتواند از تعداد زياد كاربران اينترنت و مراجعان به سايتهای جستوجو صرفه نظر كند. او میخواهد اين بازار را هم از آن خود كند و در اين راه از هيچ تلاشی فروگذار نمیكند. سيستم عامل مايكروسافت با وجود تمامی مشكلات و معايبش توانسته است 95 درصد رايانههای شخصی را در اختيار بگيرد. اما موتورهای جستوجوی MSN هم خواهد توانست گوگل را شكست دهد و كاربران وب را به خود جلب كند؟



پنج شنبه 25 فروردين 1390برچسب:, :: 11:2 ::  نويسنده : فردین
  •  
  •                           از کامپیوتر و وبنوز بیشتر بدانید.
  •  
  • ACL (Access Control List) : صفت فایل ها و پوشه ها در سیستم فایلی NTFS. این صفت تعیین کننده کاربران مجاز یا غیر مجاز جهت دسترسی به فایل ها و پوشه ها است.
  • Alfa : نسخه ای که بعد از نسخه Beta می آید و برنامه کامل و بدون اشکال است و برای کار آماده است.
  • Active Desktop : قابلیتی از صفحات وب که می تواند در Desktop شما Upload شود.
  • Active Window : پنجره ای است که حالت فعال دارد و در آن می توان کار کرد و بر روی تمامی پنجره ها قرار دارد.
  • AGP  (Advanced Graphics Port) : شیاری است مخصوص کارت های گرافیکی قدرت مند که معمولا رنگ آن قرمز یا قهوه ای است.
  • Anonymous FTP : نوعی پروتوکل انتقال فایل در اینترنت است که به شما اجازه می دهد تا بتوانید به صورت یک کاربر ناشناس به شبکه متصل و فایل خود را بگیرید.
  • Attributes : (صفت) صفاتی را که می توان به یک فایل داد مثلا Read Only.
  • Audio CD : یک نوع  CD صوتی معمولی که توسط دستگاه پخش CD یا کامپیوتر می توان آن را شنید.
  • Auditing : فرایند ثبت و ذخیره عملیاتی که در یک کامپیوتر انجام می شود. این فراین در فایل هایی با پسوند .log ذخیره می شوند.
  • Baud : سرعت انتقال اطلاعت از طریق Modem.
  • Beta : نسخه ویژه ای از یک نرم افزار یا سیستم عامل به منظور تست شدن و رفع اشکالات آن که برای سازمان و افراد خاصی فرستاده می شود.
  • Bit : مخفف کلمه Binary Digit است و کوچک ترین واحد شمارش در کامپیوتر است.
  • Bitmap : یک فرمت گرافیکی است BMP.
  • Boot : راه اندازی یک کامپیوتر را Boot می گویند.
  • Cache : حافظه ای پنهان که در درون CPU قرار دارد و برای افزایش سرعت در رایانه است.
  • Capture : ذخیره تصاویر به صورت یک فایل در رایانه.
  • CD-R : مخفف کلمه Recordable Compact Disk است و برای ذخیره اطلاعات برروی یک CD-R است که در این مدل فقط یک بار می توان بر روی CD نوشت.
  • CD-RW : مخفف کلمه Rewriteable Compact Disk بوده و نوعی از CD ها است که می توان بر روی آن ها چندین بار نوشت.
  • CD-ROM : دستگاهی است که توانایی خواندن CD ها را دارد و مخفف کلمه Compact Disk Read Only Memory است.
  • Character : به یک علامت یا یک حرف می گویند.
  • Chat : برنامه ای است که شما می توانید توسط آن با دیگران به بحث و گفتگو بپردازید.
  • Client : کامپیوتری را که در یک شبکه از منابع به اشتراک گذاشته شده استفاده می کندد سرویس گیرنده می گوییند.
  •  Clip : قسمتی از یک فیلم و یا فایل صوتی.
  • Clipboard : قسمتی از حافظه رایانه که اطلاعات به صورت موقت در آن ذخیره می شود. مانند زمانی که داریم یک فایل را کپی می کنیم.
  • CMOS : حافظه ای که بر روی مادر برد قرار دارد و به وسیله یک باطری کوچک تغذیه        می شود.
  • Connections : برنامه و تنظیماتی که اتصال یک رایانه به اینترنت یا رایانه دیگری را تعریف می کند.
  • Cookie : فایل کوچکی که توسط وب سایت بر روی رایانه شما ذخیره می شود.
  • Desktop Icon : به آیکن هایی که بر روی صفحه Desktop  موجد است می گویند.
  • Desktop Theme : مجموعه ای از آیکن ها تصاویر و در مجموع  شکل هایی که باعث تغییر کردن محیط ویندوز می شود.
  • Dialog Box : کادر محاوره ای مانند System. این صفحه تفاوتی که با پنجره دارد کلید Maximize را ندارد و سایز آن را نمی توان تغییر داد و دارای کلید ok , Cancel است.
  • Directory : قسمتی بر روی هارد شما ککه فایل های خود را در آن جمع می کنیید که نام دیگر آن Folder یا پوشه نیز هست.
  • DLL (Dynamic Link System) : فایلی که توسط یک یا جند برنامه استفاده می شود.
  • Document : فایلی که توسط یک برنامه ایجاد می شود.
  • Download : کپی کردن فایلی از طریق اینترنت بر روی رایانه خود.
  • Drag : فشردن دکمه سمت چپ Mouse بر روی یک آیکن و کشیدن آن.
  • Drop : رها کردن کلید Mouse در هنگامی که آن را نگه داشته اید.
  • Drag & Drop : فشردن کلید سمت چپ Mouse و رها کردن آن در جایی دیگر.
  • Drive : همان هارد دیسک شما می شود.
  • DVD : مخفف عبارت  Digital Video Disk است و فرمتی برای ذخیره فیلم.
  • Edit : ویرایش کردن هر چیزی.
  • E-Mail : نامه الکترونیکی.
  • Extract : باز شدن یک فایل فشرده شده.
  • Firewall : دیوار آتش، نرم افزار یا سخت افزاری که جلوی Hacker ها را می گیرد و نمی گذارد اطلاعات شما به سرقت برود.
  • Fire wire : نام دیگر IEEE 1394 است که اتصالی است با سرعت بسیار بالا.
  • Hardware : اجزای فیزیکی قابل لمس رایانه.
  • Host : به هر رایانه ای بتوان از طریق اینترنت به آن متصل شد.
  • Hub : وسیله ای است که می توان چند client را به آن در شبکه محلی متصل نمود.
  • ISP : شرکتی که دسترسی اینترنت را برای مردم مهیا می کند.
  • MIDI (Musical Instrument Digital Interface) : فرمتی است برای ذخیره کردن موسیقی که فقط شامل نت های موسیقی است.
  • MP3 : فرمتی است برای ذخیره کردن موسیقی به صورت فشرده و با کیفیت بالا.
  • Registry : پایگاهی است که تنظیمات ویندوز و برخی نرم افزار ها را به صورت استاندارد نگه می دارد.
  • Shareware : نرم افزاری است که به صورت آزمایشی برای مدت زمان کوتاهی در اختیار شما است تا شما آن را خریداری نمایید.
  • Spam : نامه های الکترونیکی بی مصرف و بی خود.
  • Standby : حالت خواب برای رایانه یعنی نیمه خاموش.
  • Trojan horse : یک برنامه مخرب که ظاهر آن فریبنده است.
  • Upload : کپی کردن یک فایل از یک راینه به رایانه ای دیگر از طریق شبکه محلی یا اینترنت.
  • VGA :  کارت گرافیک هایی گفته می شود که دارای قدرت زیادی است.
  • Virus :  برنامه ای که برای آسیب رساندن به کامپیوتر و برنامه های آن است و قابلیت تکثیر شدن را دارد.
  • VPN (Virtual Private Networking) : روش برای متصل شدن به رایانه ها از طریق اینترنت.
  • Workgroup : گروهی از کاربران بر روی یک شبکه محلی.

 



درباره وبلاگ


با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز که به ویلاگ این بنده سری زده اید و امید وارم که در وبلاگ من 1 مطابی رو پیدا کنی که به درد شما بخوره و بتوانی از آن استفاده مفید را انجام بدی . با نظرات خود ما را در انجام هر چه بهتر شدن وبلاگ یاری نمایید. شماره تماس با من 09141668615
شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
خودرویی که شکل عوض می کند ثبت نام کاردانی به کارشناسی رژه کالسکه های عجیب و جالب در کراسنودار روسیه ... :: بزرگترین سنگ دنیا ... جدیدترین لباس عروس های تیر ماه 91 تصاویر دیدنی از عجیب ترین داشبورد های اتومبیل در جهان توصیه‌ های مهم امنیتی به کاربران گوشی های هوشمند زیبا ترین عکس های جدید عاشقانه ساخت ماوس هیبریدی جدید! عکس های زیبا از دریا عکس ترسناک‌ترین استخر دنیا «درهای بند ما در زندان همیشه بسته است» آموزش تصویری SQL Server 2008 قسمت 1 پیامک بازی با ((یارانه دهنده محترم)) بر سر یارانه پدیدار شدن آیات قرآن بر بدن یک نوزاد (+عکس) بدن كودک تبریزی خاصیت مغناطیسی دارد (+عکس) ماشین از دیدگاه دختر خانوووما + تصاویر بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس چی میشد اگه این هالیوودی ها پشمالو بودند ؟! اینم از مجلس ایران.....ببین!!!+عکس بوسیدن فاطمه معتمد آریا توسط مجری مرد + عکس همه چیز در مورد شب زفاف دختر ۱۵ ساله که با ۲ ماه تن فروشی میلیونر شد + عکس شگفت انگیزترین ماهی کشور + عکس بلعیدن دست مردی توسط تمساح + تصاویرباور نکردنی 18+ بوی بد دهان دلیل کشته شدن یک نو عروس 17 ساله مراقبت یک سگ از جوجه غاز یتیم!/عکس بازداشت دختر نیمه عریان وزیر در خانه فساد!! +عکس خطرناک ترین بدلکاری سال+عکس مردی که با جنازه زنش چندین سال همبستری میکرد+عکس عکس های شخصی لیلا اوتادی در منزلش! شركت تك رايانه انلد ویروس جدید کامپیوتر آموزش ساختن ویروس تبلت Kindle Fire به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود پرواز ۴۸ ساعته هواپیمای خورشیدی! بی بی قصه های مجید درگذشت
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان درسی و آدرس fardin.851165965.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان